Dragnea: "Nu am nicio afacere în Brazilia; totul pleacă de la Soros"

Andrei Stan
Politică / 10 iulie 2017

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 15:31 Dragnea: "Nu ştiu ce are Soros cu mine sau cu PSD, dar e ceva"

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, astăzi, despre acuzaţiile sale cu privire la implicarea miliardului George Soros în activitatea PSD, aşa cum spunea şeful PSD ieri, el afirmând că nu ştie ce are omul de afaceri cu el sau cu PSD, dar "e ceva".

Dragnea a fost întrebat "ce are George Soros cu el sau cu PSD", liderul PSD spunând că nu ştie, dar este convins că "ceva e", potrivit News.ro.

Dragnea a spus: "Asta este o întrebare la care aş vrea să am răspuns. Nu ştiu, dar ceva e, pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă şi din prea multe părţi vin aceste informaţii. Nu prea mai cred în coincidenţe".

Întrebat de unde are aceste informaţii, el a spus că "vorbeşte lumea".

(M.I.)

-------

Actualizare 15:12 Mihai Tudose, ironic la adresa lui George Soros: "Dumnezeule, nu are interese nicăieri, este Crucea Roşie"

Premierul Mihai Tudose a afirmat ironic azi, la Parlament, că George Soros nu are interese în ţara noastră, deoarece este "Crucea Roşie", dar destabilizându-l pe liderul PSD, Liviu Dragnea, destabilizează atât partidul, cât şi ţara.

Întrebat dacă George Soros are interese în România, prim-ministrul a spus ironic: "Nu, nu are cum să aibă. Dumnezeule, nu are interese nicăieri... Evident că da! Cum să aibă interese aici? Este Crucea Roşie".

Tudose a ţinut însă să precizeze că destabilizându-l pe Liviu Dragnea, Soros destabilizează atât partidul, cât şi ţara.

Premierul a completat: "Nu cred că e vorba de o persoană. Domnul Dragnea este preşedintele partidului. Evident că destabilizând preşedintele partidului, destabilizezi şi partid şi coaliţie de guvernare şi guvern şi evident ţara".

(M.I.)

----------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are nicio afacere în Brazilia sau în altă ţară şi că nu are nicio legătură cu ancheta DNA, susţinând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

Potrivit acestuia, "s-au amestecat informaţii cu minciuni şi adevărul s-a denaturat foarte mult", relatează Agerpres.

Dragnea a declarat aseară, la Romania TV: "O să o iau inginereşte. Nu am nicio afacere în Brazilia, nu am afaceri în nici-o altă ţară. N-am dus bani în Brazilia, n-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă ţară. Declaraţia mea de avere este foarte clară".

El a adăugat că un document trebuie să fie asumat de cineva, de o instituţie: "În ceea ce priveşte acele hârtii, pentru că nu este un document, un document trebuie să fie asumat de către cineva, trebuie să aibă un număr de înregistrare, o semnătură, o ştampilă, să fie asumat de o instituţie, oricare ar fi ea, este vorba de nişte hârtii scrise - eu spun ce se aude prin Alexandria (...) acest document era fluturat de un individ Niţulescu prin 2012, acelaşi document, era fluturat pe la presă prin campania electorală şi spunea că e de la DGIPI sau de la poliţie. Eu am văzut comunicatul MAI, care este oficial. Nu există nicio asumare a DGIPI, nu este un document intern al acestui serviciu secret, deci asta pică, această minciună. (...) Este o înşiruire de minciuni, de articole apărute în ultimii 12 ani printr-o campanie susţinută. Mare parte din lucrurile scrise acolo au fost cercetate de Parchet de-a lungul anilor. Şi pentru ele s-au dat NUP-uri şi s-au pus din nou în acest mix şi au fost reluate. Eu am citit comunicatul DNA-ului, în primul rând nu mi-am văzut numele acolo. (...) Nu are cum să aibă legătură cu mine nicio anchetă legată de Brazilia, pentru că n-am afaceri în Brazilia, n-am nicăieri afaceri, n-am făcut nicio infracţiune, nici acolo nici aici. (...) Din câte îmi aduc aminte, Brazilia nu este un stat terorist. Am fost să vizitez o altă ţară, ce e rău în asta?".

Liviu Dragnea a mai susţinut că "totul pleacă de la George Soros": "În ultimele luni, am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros. Şi îi transmit şi acum: N-o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară. Este foarte simplu. Noi am câştigat alegerile pentru a guverna pentru români şi pentru toate firmele care lucrează cinstit în România şi vrem ca fiecare român să se simtă liber în ţara lui, să poată să performeze în ţara lui, să poată să-şi facă o afacere în ţara lui, să aibă un venit bun în ţara lui".

Potrivit liderului PSD, "o campanie de ceva timp, începută din februarie - martie 2016" se derulează atât împotriva sa, cât şi a PSD. El a argumentat: "Este bine concertată, este bine finanţată, este foarte bine organizată, pentru că îi deranjează câteva lucruri: nu pot opri creşterea popularităţii PSD, care este un fapt şi se întâmplă, şi creşterea popularităţii actului de guvernare, care începe să-şi revină după instalarea noului guvern. (...) Nu au alt obiectiv, nu au alt plan, nu au altă strategie decât să mă înlăture pe mine sau să facă în aşa fel încât PSD-ul să nu fie unit. Un PSD unit face ca dreapta, chiar dacă se ridică pe vârfuri, să nu se mai vadă".

Liderul social-democrat a anunţat că PSD va avea "o altă atitudine" şi nu "va mai întoarce celălalt obraz". Dragnea a arătat: "O altă atitudine va genera şi alte acţiuni. (...) Am vorbit cu foarte mulţi colegi din partid zilele astea, şi cu unii oameni din presă. Este o certitudine că este o chestiune foarte organizată. Nu am de unde să ştiu cine apasă butonul central, care sunt toţi ceilalţi, dar se vede cu ochiul liber. (...) Eu, de când am fost ales preşedintele PSD, am cerut tuturor colegilor să promovăm pacea politică, dialogul şi stabilitatea, să promovăm o stare neconflictuală între instituţiile statului, o stare neconflictuală între noi, ca partid şi instituţii, între noi şi celelalte partide din România, între noi ca partid şi preşedintele Iohannis. Se pare că această atitudine a fost considerată drept o slăbiciune şi asta i-a făcut să se gândească 'hai să începem să le să cărăm pumni în cap'. Răspunsul nostru va fi pe măsură. Nu am de gând să mai rămânem în această situaţie, nu am de gând să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm nefâcând nimic, doar vrând să guvernăm, pentru că aşa au hotărât românii, şi vom răspunde legal, instituţional conform atribuţiilor pe care le putem avea".

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile publicaţiei on-line Rise Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia.

Într-un comunicat de presă, DNA a precizat: "O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Poate ma insel, dar eu cred ca toate informatiile astea suculente despre daddy au pornit de la cineva suparat din PSD.

    Esti prea mic si insignifiant pentru Soros. Nu te mai maimutari 'capusa' de Teleorman ce esti!

    Cum niciodata nu iese fum fara foc, e mai mult ca sigur ca mare parte din informatiile prezentate de RiseProject sunt adevarate. La revedere dle Dragnea!!! 

    1. Așa mic cum e, tot a crescut costurile multinationalelor.

      Cum niciodată nu apar propagandiști securiști fără vreun interes al mafiei securiste, e mai mult decât sigur că mare parte din informații sunt apă de ploaie, altfel era prelucrat de Luluța abuziva instantaneu. 

    PSD a câștigat alegerile fluturând prin fața votanților proprii pericolul "Soros" (mulțumim Antena 3, RTV, etc.).

    Acum, după câștigarea alegerilor, în loc să guverneze se lupta tot cu "Soros".

    Păcat de poporul român credul :-( 

    1. Articolul este despre reactia lui Dragnea la facatura propagandistilor sorosisti de la rise project.

      In articolele despre guvernare, dragnea vorbeste despre guvernare. 

    sa fie asa mari diferentele intre dragnea si soros?

    1. Noi, nesecuristii, vedem o evidență ca de la cer la pământ.

      O alianță votată nu poate guverna din cauza unui bolnav mintal care finanțează toți frustrații din România care luptă deschis pentru menținerea sărăciei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb