Dragnea, primit în rândul "extremiştilor"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 9 septembrie 2016

Atacurile pe axa PSD-PRU sunt în plină desfăşurare, tur-retur, la fel şi "transferurile de cadre", doar tur. Chiar dacă au apărut numeroase speculaţii legate de posibilitatea ca în spatele apariţiei Partidului România Unită să se afle nume marcante din PSD, discuţiile aprinse, desfăşurate de la distanţă, nu lipsesc, dar din câte se poate observa nici nu aruncă în aer toate punţile unei eventuale colaborări.

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în Guvernul Victor Ponta, noul director de comunicare şi purtător de cuvânt al Partidului România Unită, i-a transmis, pe contul său de facebook, un mesaj interesant preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, căruia i-a urat bun venit în rândul extremiştilor: "Domnule Dragnea, bine aţi venit în rândul extremiştilor! Zilele trecute, preocupat probabil de creşterea în interes a românilor la adresa PRU, domnul Dragnea, preşedintele principalului partid din România, declara că PSD nu vrea să aibă de-a face cu un partid naţionalist. Printre altele, a rostit şi vestitul atribut pe care unii încearcă să-l lipească de noi, "extremişti". Istoria prezintă multe ironii. Unele din ele, foarte rapide. La nici două zile după această declaraţie fermă, dar aspră, domnul Dragnea descoperă extremismul. Descoperă că firmele româneşti de transport sunt defavorizate de către firmele de asigurări internaţionale, în detrimentul firmelor de transport străine. Subiectul probabil îl ştiţi. Pe principiul binecunoscut, "pentru unii mumă, pentru alţii ciumă", aceste firme de asigurări internaţionale, după ce au eliminat de pe piaţa noastră firmele româneşti de asigurări, de multe ori cu sprijin din partea unor instituţii ale statului, acum îşi permit din postura de jucători dominanţi să persecute firmele româneşti, aplicându-le tarife mai ridicate decât firmelor străine. Nu e singurul domeniu în care firmele româneşti să fie hărţuite, persecutate, jecmănite în defavoarea firmelor străine. Nu e prima dată când românii sunt batjocoriţi la ei în ţară de hegemonia de acţiune a celor cu bani mai mulţi, din alte ţări. (...) Îl felicităm pe domnul Dragnea că, în ceasul al treisprezecelea, a descoperit şi el felul în care românii sunt batjocoriţi în propria lor ţară. Îl felicităm că a îndrăznit să intre în rândul extremiştilor care îşi iubesc ţara şi încearcă să o apere de neo-colonialism. Evident că putea să facă asta mult mai demult, cu ani în urmă, de când tot sunt semne că România este batjocorită. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Sperăm din tot sufletul să nu fie doar o simulare din partea sa, o încercare politicianistă de a contracara mesajul partidului nostru. Noi avem încredere în faptul că este un bun român şi chiar crede ce spune. În ritmul ăsta, probabil că în curând îşi va da seama că, totuşi, o alianţă cu PRU este naturală şi necesară, dacă vrea ca România să fie tratată pe picior de egalitate de către celelalte puteri, fie ele comerciale, fie politice. Bine aţi venit în rândurile noastre, ale extremiştilor care îşi iubesc ţara, domnule Dragnea! România înainte de toate!"

În urmă cu o săptămână, Liviu Dragnea afirma că este exclusă o colaborare cu PRU, considerând că doctrina social democrată este complet diferită de doctrina naţionalistă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb