Dragnea scoate un milion pentru Dăncilă

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 22 mai 2018

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

Conducerea Partidului Social Democrat are convingerea că premierul are nevoie de susţinera stră­zii. Un milion de oameni, e cifra magică a actualei guvernări, sunt aşteptaţi în stradă la o dată care va fi comunicată în curând. În funcţie de evoluţia lucrurilor, susţine Liviu Dragnea. Deocamdată, milionul este în joc de glezne. Chestiunea este absolut serioasă şi a fost discutată în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD. De ce e nevoie de acest miting? Pentru că liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare penală împotriva Vioricăi Dăncilă şi premierul are nevoie de o susţinere populară.

Chestiunea nu a venit din senin, ci a fost pregătită de câteva declaraţii de încălzire, să se obişnuiască activul de partid cu ce va urma. Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, anunţa că social-democraţii sunt pregătiţi "inclusiv de a ieşi în stradă", pentru a o sus­ţine pe Viorica Dăncilă. Aceeaşi organizaţie care ieşise în stradă cu un an în urmă să-l susţină pe fostul premier Sorin Grindeanu împotriva conducerii... PSD. De asemenea liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţa la Parlament, că dacă PSD va organiza un miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, atunci membrii ALDE vor participa la această acţiune. Cadrul a fost creat.

După şedinţa Biroului Permanent Naţional, Liviu Dragnea a făcut câteva precizări legate de dorinţa de a reacţiona la plângerea penală a lui Ludovic Orban, anunţând că încă nu s-a stabilit data mitingului: "Dacă va fi cazul, îl vom face (n.r. mitingul), dar asta ţine în continuare de evoluţia acestei situaţii. Se conturează sau se poate contura ideea că aici vorbim - pe lângă alte prostii - se poate vorbi de antisemitism instituţional, în momentul în care - citind acea plângere penală - se vorbeşte de acuzaţii de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri oficiale cu şefi de stat şi de guvern din altă ţară. Dincolo de faptul că este o abordare kaghebistă, ceauşistă, securistă, care te duce cu gândul la "agenturili străine", aici este tratat Statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră, este o acţiune care aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât şi cel care şi-a asumat-o dau dovadă de o mare iresponsabilitate. Sunt acuzaţi nişte cetăţeni israelieni că sunt agenţi de influenţă - am văzut comentarii că ar fi spioni -, fără niciun fel de responsabilitate, fără o minimă bază, fără niciun fel de dovadă sau probă. Înseamnă că pe acest precedent toţi consultanţii străini care au fost în România în ultimii ani şi care vor mai veni, aşa cum merg şi în alte ţări, sunt agenţi de influenţă şi cei care au lucrat cu ei pot fi acuzaţi de înaltă trădare.

Orice contact pe care un oficial român, indiferent ce poziţie ocupă, contact pe care îl poate avea un cetăţean străin ce poate ocupa o funcţie importantă într-o instituţie din altă ţară, poate fi acuzat de înaltă trădare".

În schimb, senatorul Alina Gorghiu este convinsă că nici acest miting nu va avea loc: "Sunt sigură că mitingul acesta de care vorbeşte acum PSD nu va avea loc, la fel cum nu au avut loc nici cele anunţate mai înainte împotriva «statului paralel» sau pentru sprijinirea familiei. Cei care încă mai cred în mitingurile PSD au toate şansele de a încărunţi aşteptând."

Un buchet de mitinguri ratate

Acest milion de oameni, care "freamătă" să fie lăsaţi liberi pe stradă, este folosit obsesiv de conducerea PSD ori de câte ori se află într-o situaţie delicată. În februarie 2017, secretarul adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susţinea că un milion de români sunt gata să iasă în stradă ca să răspundă protestatarilor din faţa Guvenului şi să apere votul din 2016 de asaltul "statului paralel". Au ieşit câteva mii de oameni în faţa Palatului Cotroceni, marele miting a fost amânat la ordinul conducerii PSD, care susţinea că nu vrea să producă o ruptură la nivelul societăţii.

Câteva luni mai târziu, în noiembrie 2017, acelaşi Codrin Ştefănescu anunţa că un milion de oameni vor participa la un miting de susţinere a lui Liviu Dragnea şi a Parlamentului.

Ulterior, ideea a fost abandonată. Liderii din teritoriu nu s-au arătat foarte încântaţi să plătească cheltuielile de deplasare pentru mii de oameni, aşa că milionul a rămas pe loc. S-a ieşit în diverse locuri, dar în număr mic. Faptul că oamenii nu ştiau foarte precis pentru ce se află în stradă a contat şi contează mai puţin pentru politicieni. La începutul anului 2018, PSD demarase deja pregătirile pentru organizarea mitingului pentru susţinerea familiei tradiţionale. Existau discuţii ca acesta să aibă loc în Piaţa Victoriei pentru a arăta că PSD poate aduce mai mulţi oameni în Capitală decât au fost la protes­tele din februarie 2017. Filialele înaintau liste cu câţi oameni puteau mobiliza şi din nou se vorbea de un milion. Acelaşi milion. "Discutăm despre miting când vom avea ceva foarte clar. Când vom avea legea referendumului promulgată, vom stabili şi data", a spus Liviu Dragnea. Până la urmă, social-democratii au amânat şi acest mare miting după ce preşedintele Klaus Iohannis le-a dat planurile peste cap, anunţând că va sesiza Curtea Constituţională în ceea ce priveşte legea referendumului privind redefinirea familiei. Reprezentanţii PSD spun că este posibil ca referendumul şi mitingul să aibă loc în această toamnă, ţinând neapărat să păstreze legătura dintre miting, referendum şi milion.

Protestatarul travestit

Impresia generală este că actuala coaliţie are undeva o cazarmă în care ţine un milion de oameni şi aceştia doar aşteaptă momentul să fie scoşi la paradă. Un ghinion teribil face ca de fiecare dată să apară ceva care să zădărnicească planurile iniţiale. S-a creat imaginea protestatarului universal, care îşi exprimă liber nemulţumirea şi faţă de "tinerii frumoşi şi liberi", şi faţă de orientarea sexuală a altora, şi faţă de plângerile penale ale opoziţiei, şi faţă de statul paralel. E o cavalcadă care poate zăpăci un om normal. Planurile se amestecă, Viorica Dăncilă şi travestiţii, Liviu Dragnea şi mişcarea Rezist, Călin Popescu Tăriceanu şi familia tradiţională, Ludovic Orban şi opoziţia. Sau totul e invers, Orban rezistă, Dragnea e Dăncilă, Tăriceanu e în opoziţie. Un milion de Liviu Dragnea deghizaţi în Dăncilă. Personajele migrează dintr-o poveste în alta, scăpate de sub controlul "autorului", exact ca în romanul lui Mario Vargas Llosa, "Mătuşa Julia şi condeierul". De ce are nevoie Klaus Iohannis de un milion de oameni? Nu, milionul parcă este al PSD. Klaus Iohannis al cui este? Dar strada? Votăm. Democraţia se cere apărată în fiecare zi. Viorica Dăncilă va fi susţinută la o dată pe care o vom afla... în curând sau niciodată.

Dăncilă: "Este exclus să demisionez"

Premierul Viorica Dăncilă a spus că plângerea penală pentru înaltă trădare depusă împotriva sa de liderul PNL Ludovic Orban reprezintă un act deplasat şi s-a declarat convinsă că procurorii vor găsi drept ridicolă această sesizare, care este "ruptă de realitate". Dăncilă a subliniat că nu ia în calcul demisia şi că i se pare că "lucrurile se leagă", în condiţiile în care şeful statului i-a cerut de patru ori demisia din funcţie, iar apoi liderul unui partid din opoziţie a depus la Parchet o plângere penală.

Premierul a mai precizat că a fost creată "instituţia denunţătorilor", iar plângerile penale din ultima vreme nu face cinste României.

Întrebată dacă există presiuni asupra sa pentru a rămâ­ne în funcţie, în pofida faptului că nu ar dori acest lucru, Viorica Dăncilă a negat: "Categoric nu. Dacă aş fi vrut asta, aş fi cerut acest lucru. Dar am reiterat că sunt un om puternic şi îmi voi duce la capăt mandatul până în 2020".

*

Noi plângeri penale

Senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat că va depune o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă, a vicepremierului Viorel Ştefan şi a miniştrilor Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, ca urmare a proiectului care ar viza suspendarea contribuţiilor la Pilonul ll de pensii: "Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie. Asta se întâmplă cu PSD de trei zile încoace. În cazul in care Liviu, Olguţa, Vasilica, Viorel şi Eugen vor naţionaliza banii din pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găştii de mai sus, pe care o voi semna personal şi vă aştept şi pe voi toţi să semnaţi alături de mine. Numai aşa îi oprim! Nu mai merge cu jumătăţi de măsură! Este vremea lucrurilor serioase!". Pe de altă parte, dar pe acelaşi plan, fostul lider al PSD, Victor Ponta, a scris, pe pagina sa de Facebook, că va depune o plângere penală pentru infracţiunea de furt calificat, dacă guvernul va umbla la pensile contribuabilor.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine, în replică, faptul că nu trebuie să fie răsturnată o putere legitimă prin plângeri penale.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Dar, oameni buni, de unde si pana unde ati scos-o pe madam Dancila autoarea intrebarii "Make a photo?" Madam Dancila a intrebat cu totul altceva: "Meic ă foto?"

    Nu credeam ca tara mea sa devina asa de hidoasa din cauza unor politicieni de DOI bani de la stanga la dreapta pe banii mei.Cum am ajuns aici NU STIU si am inceput sa imi fac cruce cu mana stngaAtat liberalii cat si social democratii seamana extraordinar de bine cu Dinu Paturica si presedintele cu mutulica din desene animate si este ciresa macabra a tot raului si subdezvoltarii noastre ca natiune.VA ROG SA VA UITATI LA VECINII NOSTRII MAGHIARI CE INFRASTRUCTURA AU si parca PRIM MINISTRUL lor are nume omonim cu MASCARICIUL din dreapta politicii romanesti.Am ajuns rau de tot.Este inadmisibil ca un partid liberal sa tolereze MIZERIA din justitie(cazul RARINCA) si toata nebuneala impotriva democratiei.Liberalilor ati ajuns un fel de directia 6 a securitatii .Nu cred ca un liberal zdravan la cap poate sa va dea votul ca sa conduceti TARA.Sunteti cel mai macabru partid liberal din istoria omenirii,nu pot sa votez un partid liberal cu apucaturi STALINISTE, pentru un om care crede in valori liberale sunteti niste PAPUSARI mirositi mai rau decat PSD ul a trogloditi ai stalinismului.

    1. Da, dar si PSD miroase mai rau ca liberalii...

      ...asta ca sa ne dam seama cat de rau miroase in general, de vreme ce unii miros mai rau ca altii si altii ca unii. 

      Am facut-o de 20 de ani nefiind ortodox ori catolic.

      Stânga=dreapta în politică și toate astea = pisi olcosȘsi din PCR? Media din Parlament e 60+ ani. 

      Justiția e coruptă? Mergi la ei să îți facă dreptate ei accepta pufuletul întins de străini și cer toată punga?

      Salut o idee a cuiva care vrea să limiteze hartuirea psihica la locul de muncă. E bine, dar pentru asta sunt daune morale, sigur cu alți judecători? 

    Liviu vrea sa spuna ca prefera coffeeshopul din Amsterdam celui din Viena, desi acolo ar asculta veleitatile artistice ale celui mai inventiv banchier

    Abia acum se vede ca arata ca un travestit!

    Pensionari s-au bucurat că le-a crescut pensia 1 leu si au constatat că s-a scumpit viața cu 10 lei.

    De acești milion vorbesc? 

    1. Intelectualii mononeuronați știu ce spun.

    Unii o vad foarte paroasa, in timp ce altii o vad fara chelia perfecta.

    Oricum, aparitiile ei sunt asteptate si gustate ca altadata bancurile cu Bula. Pare a fi Zăroni ridicat la rangul de prim-ministru.

    Cit despre Dragnea, zapacitul asta nebun trebuie arestat cit mai curind, altfel nu se va astimpara pina nu va da foc la tara. Un om sa mistifice realitatea atit de mult si atit de senin mai rar. Mostra: “Deci nu există niciun fel de decizie adoptată în Guvern, decizie adoptată în partid, o decizie adoptată în coaliţie care să cuprindă următoarele lucruri: 1 - nu s-a discutat, nu se discută şi noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desfiinţarea pilonului II de pensii,. aşa cum a început să se rostogolească prin anumite televiziuni şi îi rog cu foarte mare respect să nu se mai rostogolească astfel de informaţii mincinoase. 2 - Nu există nicio decizie pentru a se înlocui contribuţiile care acum merg de la bugetul asigurărilor sociale de stat către Pilonul II de pensii”. Daca tot nu-i nici o decizie, de ce atunci atita forfota pe aceasta tema? 

    1. Aiurezi!

      Citește programul de guvernare! 

      Forfotă e la propaganda securistă tot mai sleită de foame.

      Postavul de serviciu.

      Make, coerența politicii editoriale este zero, pe motiv de pisede și voiculescu.

      Oamenii ar trebui să aibă valori precum moralitatea, de exemplu.

      Lumea nici nu începe și nici nu se termină cu pisede. 

      Scumpule, m-am straduit, cu sinceritate, sa inteleg ce vrei sa spui si marturisesc ca nu am reusit, desi, indeobste, nu sint lipsit de istetime. Vrei sa fii mai explicit, te rog?!

      Te-ai trezit in sfarsit? Fara postarile tale obsesive din putul gandirii suntem mai saraci si mai tristi. Nu cumva tu esti "milionul" la care se refera dragnea?

      Sau te-au data afara de la Circul Globus si te-a bagat dragnea in PSD alaturi de soferul de interlop ca sa formati un trio inedit in politica mondiala. Pregateste-ti costumul si cravata ca te scoate dragnea in strada (un mic si o chifla se mai gaseste la PSD pentru sustinatorii partidului ca doar se munceste pe bani la partid). Te astept si maine, omule "milion".  

      Hai sa-l ajutam; probabil ca ilustrul coerent a vrut sa spuna ca oamenii trebuie sa fie morali precum moralitatea (sic). De examplu. 

    Curaj Make! fa o ilustratie autoportret sa o pun langa a lui Werner.

    Asa ca sa moara de ciuda. Ai curaj?.  

    1. Nu, nu am curaj, lasitatea mea este proverbiala, in Europa se spune "Lasitate chiar mai mare ca a lui MAKE".

      la rezultatul reportat lasitatea Maestrului.

      Maestre, toti marii au lasat in urma cate un autoportret.

      Modestia si lasitatea nu fac casa buna intotdeauna. 

    Nenea astia care au chef de mitinguri si demonstratii cand pe stanga cand pe dreapta mai bine puneti mana pe cate o lopata si cand pe stanga cand pe dreapta

    croiti vreun kilometru de autostrada din cei atatia care lipsesc Asfaltul se pune cu fonduri EU .Asta, Da!, elan patriotic Si altceva de cand un status legal in aparenta se schimba sau se apara cu strada ? 

    1. Iar guvernantii dupa ce termina programul ar putea pune mana si pe cartea numita Gramatica romaneasca. 

      e bun si mit ING sa vedem pe unde merge mitingistii so dupa aceea turnam asfalt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb