ZIARUL BURSA

22 mai 2018
Ediţia din 19.10.2024
Ilustraţie de MAKE

Dragnea scoate un milion pentru Dăncilă

DAN NICOLAIEPolitică / 22 mai 2018

Conducerea Partidului Social Democrat are convingerea că premierul are nevoie de susţinera stră­zii. Un milion de oameni, e cifra magică a actualei guvernări, sunt aşteptaţi în stradă la o dată care va fi comunicată în curând. În funcţie de evoluţia lucrurilor, susţine Liviu Dragnea. Deocamdată, milionul este în joc de glezne. Chestiunea este absolut serioasă şi a fost discutată în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD. De ce e nevoie de acest miting? Pentru că liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare penală împotriva Vioricăi Dăncilă şi premierul are nevoie de o susţinere populară.

Chestiunea nu a venit din senin, ci a fost pregătită de câteva declaraţii de încălzire, să se obişnuiască activul de partid cu ce va urma. Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, anunţa că social-democraţii sunt pregătiţi "inclusiv de a ieşi în stradă", pentru a o sus­ţine pe Viorica Dăncilă. Aceeaşi organizaţie care ieşise în stradă cu un an în urmă să-l susţină pe fostul premier Sorin Grindeanu împotriva conducerii... PSD. De asemenea liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţa la Parlament, că dacă PSD va organiza un miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, atunci membrii ALDE vor participa la această acţiune. Cadrul a fost creat.

Noi dispute în jurul Pilonului II de pensii

Noi dispute în jurul Pilonului II de pensii

Adelina ToaderPiaţa de Capital / 22 mai 2018

Actualizare Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, după încheierea ediţiei ziarului, că îi somează pe guvernanţi să clarifice o dată pentru totdeauna care este intenţia lor legată de pilonul II de pensii, având în vedere "ping-pongul de declaraţii" făcute pe acest subiect, informează Agerpres.

------------

Publicarea pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul a Programului legislativ 2018 care anunţa existenţa unui proiect de lege potrivit căruia contribuţiile la Pilonul II ar urma să fie suspendate în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2018, a declanşat un şir de reacţii atât la nivel politic, cât şi în rândul oamenilor de afaceri.

"CJUE are o jurisprudenţă favorabilă clienţilor bancari"

"CJUE are o jurisprudenţă favorabilă clienţilor bancari"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 22 mai 2018

(Interviu cu Răzvan Horaţiu Radu, fost agent guvernamental pentru CJUE) 

Reporter: Ce opinie aveţi despre proiectele de lege care urmăresc modificarea reglementărilor din justiţie?

Răzvan Horaţiu Radu: Nu am studiat cu atenţie toate legile ce compun pachetul legilor justiţiei, am citit doar ce mă interesa. Le voi studia pe toate atunci când vor fi în vigoare, însă va mai dura până atunci şi sigur acest pachet va mai suferi modificări.

Tinerii fără serviciu, posibil să aibă acces la credite garantate de stat

PROIECT LEGISLATIV AL GUVERNULUI Tinerii fără serviciu, posibil să aibă acces la credite garantate de stat

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 22 mai 2018

Împrumutaţii în CHF: "Trebuie să găsim o modalitate pentru a ne opune unui asemenea proiect" 

Piperea: "Acest tip de credite este foarte riscant"

Pârvan: "Un student care are un angajament bancar, oriunde s-ar duce, după ce depăşeşte salariul mediu al ţării respective sau un nivel stabilit, să zicem, începe să ramburseze creditul"

ARB a anunţat, recent, că discută cu Executivul înfiinţarea unui grup de lucru pentru identificarea unor soluţii care să conducă la creşterea creditului privat

Guvernul intenţionează să aprobe un program prin care tinerii fără un loc de muncă să poată accesa un credit de până la 40.000 de lei, cu dobânda subvenţionată de stat şi garantat în proporţie de 80% de Fondul de Garantare al statului, potrivit unui proiect de lege pentru instituirea schemei de ajutor de stat "Împrumuturi fără dobândă pentru tineri", publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai - decembrie şi preluat de news.ro. Pentru a contracta un astfel de împrumut, nu este nevoie ca tinerii să aibă venituri, rata dobânzii fiind 2% plus ROBOR la trei luni. Durata creditului va fi de 5 ani, iar destinatia împrumutului este "acoperirea nevoilor unui tânăr: educaţie, sănătate, cultură, sport".

Afaceri: comerţul pe "caiet"

Afaceri: comerţul pe "caiet"

D.N.Companii / 22 mai 2018

Satul autohton nu a produs doar veşnicia, ci şi comerţul pe datorie. E o realitate. În lipsa lichidităţilor, oamenii se folosesc de propria reputaţie pentru a cumpăra ceva atunci când prin buzunarele găurite aerul circulă cu viteză fără nicio piedică. Cu multe repere schimbate, locuitorul din mediul rural s-a obişnuit chiar să achiziţioneze legume de la aprozar, aşa că nimic nu mai miră, iar grădinarul cumpără fără ruşine castraveţi plimbaţi cu vaporul peste multe mări.

"Concurenţa neloială - bombă atomică cu efect întârziat pentru fermierii din România"

EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA: "Concurenţa neloială - bombă atomică cu efect întârziat pentru fermierii din România"

Ramona RaduCompanii / 22 mai 2018

Daniel Buda: "În lipsa unei combateri eficiente a concurenţei neloiale, riscăm să ajungem o imensă piaţă de desfacere pentru alimentele produse în alte state"  

Buda: "Doar 2% dintre fermierii de la noi din ţară exploatează 50% din suprafaţa ţării, iar restul de 98% exploatează cealaltă jumătate"

Lanţurile de supermarketuri practică o concurenţă neloială faţă de fermierii din ţara noastră, aceasta fiind una dintre cele mai stringente probleme ale agricultorilor noştri, subliniază europarlamentarul Daniel Buda.

SUA şi China pun războiul comercial "în aşteptare"

SUA şi China pun războiul comercial "în aşteptare"

V.R.Internaţional / 22 mai 2018

Washingtonul şi Beijingul suspendă taxarea suplimentară a importurilor 

Cele două părţi, la un acord pentru reducerea deficitului comercial american

Statele Unite ale Americii şi China au făcut progrese în negocierile comerciale derulate în ultima vreme, acceptând, la finele săptămânii trecute, să nu îşi impună reciproc noi tarife la importuri, anunţă CNN.

Concentrarea Wienerberger - Brikston, posibil să majoreze preţurile din domeniu

CONSILIUL CONCURENŢEI INVESTIGHEAZĂ TRANZACŢIA DINTRE CELE DOUĂ COMPANII Concentrarea Wienerberger - Brikston, posibil să majoreze preţurile din domeniu

EMILIA OLESCUCompanii / 22 mai 2018

Consiliul Concurenţei (CC) a declanşat o investigaţie privind tranzactia prin care Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL preia Brikston Construction Solutions SA, în vederea evaluării efectelor acesteia pe piaţa producerii şi comercializării de cărămizi şi blocuri ceramice din România, conform unui comunicat al CC.

"Principalele provocări cărora trebuie să le facem faţă sunt cadrul legislativ, puterea scăzută de cumpărare a populaţiei, nevoia de a ţine pasul cu evoluţia bolilor şi noutăţilor din ghidurile terapeutice, crearea unei sinergii între suplimentele şi medicamentele din portofoliu, consolidarea lanţurilor de farmacii în detrimentul farmaciilor independente, globalizarea industriei", ne-a declarat Dan Vasile.

DAN VASILE, DIRECTOR GENERAL BIOFARM:  "A trecut perioada în care oamenii ne cereau să îi angajăm"

A consemnat ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 22 mai 2018

Reporter: Analizând evoluţia din ultimii patru ani a unor indicatori importanţi financiari ai Biofarm, cum ar fi Cifra de Afaceri, Venituri, Profit, etc., se observă că, în mare, tendinţa a fost de creştere. Care sunt elementele care au favorizat evoluţia din ultima perioadă a companiei?

Dan Vasile: Creşterea echilibrată şi continuă a tuturor indicatorilor de business se bazează, pe de o parte, pe planuri de afaceri bine conturate, susţinute prin piloni esenţiali de dezvoltare, care ghidează evoluţia societăţii şi, pe de altă parte, pe implicarea şi devotamentul de care dă dovadă echipa de management în vederea atingerii obiectivelor.

Punct şi de la un alt capăt

FOTBAL ŞI BANI Punct şi de la un alt capăt

O.D.Sport / 22 mai 2018

CFR Cluj este noua campioană naţională la fotbal. O parte din campionat, cea superioară, s-a încheiat, cunoaştem premianţii, în curând vom afla şi care sunt repetenţii. Suspansul s-a menţinut până în ultima etapă, deşi ultimele 90 de minute de joc de pe cele trei stadioane în care au fost implicate echipe din play-off nu au conţinut foarte multe ingrediente care să creeze tensiune. Atât Viitorul, la Cluj, cât şi Astra, la Bucureşti, nu au dat pe dinafară de dorinţa de a strica o eventuală sărbătoare a gazdelor.

Make a photo?

Cătălin AvramescuEditorial / 22 mai 2018

Cătălin Avramescu

Cred că nu există nici un om normal care să nu se ascundă în pământ de ruşine: oamenii aceştia ne "guvernează". Zilele trecute, actualul Prim-Ministru a dat un recital în prezenţa Primului-Ministru al Croaţiei. Printre alte spuse memorabile: "Make a photo?". Acum o săptămână, acelaşi personaj s-a dus la Papa de la Roma cu seminţe de castraveţi, după care i s-a adresat în romgleză: "Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
 MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2018

Macroeconomie / 22 mai 2018

Preţurile de consum din Canada şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 2,2%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,3%. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,8%, de la...

"PepsiCo" se retrage de la Bursa din Chicago

"PepsiCo" se retrage de la Bursa din Chicago

A.V.Piaţa de Capital / 22 mai 2018 /

"PepsiCo" Inc., al doilea mare producător mondial de băuturi răcoritoare, renunţă în mod voluntar la listarea de la Bursa din Chicago (Chicago Stock Exchange), urmând ca acţiunile sale să fie tranzacţionate doar la Nasdaq, anunţă...

Vimetco vizează reducerea participaţiei la Alro

Vimetco vizează reducerea participaţiei la Alro

A.I.Piaţa de Capital / 22 mai 2018 /

Vimetco NV, acţionarul majoritar al Alro (ALR), are în vedere o posibilă diminuare a participaţiei avute în cadrul producătorului de aluminiu din Slatina, inclusiv printr-o ofertă publică la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo