Deputatul Dumitru Dragomir a anunţat, ieri, că a demisionat din Partidul România Mare pentru a deveni membru al Partidului Democrat-Liberal.
Deputatul şi-a justificat decizia prin faptul că PRM are şanse reduse să intre în Parlament la următoarele alegeri.
Dumitru Dragomir, a precizat, pentru Agerpres, care au fost motivele pentru care a părăsit partidul lui Corneliu Vadim Tudor:
"Am plecat şi gata. Demisia mi-am depus-o prin fax şi am şi primit confirmare. Am făcut multe lucruri în Parlament şi mai am multe de făcut şi, de aceea, vreau să rămân în Parlament. Întotdeauna l-am apreciat pe preşedintele Traian Băsescu, este un politician care îmi place foarte mult".
Dragomir a precizat că a decis să părăsească PRM întrucât avea afinitate pentru democrat-liberali.
Se pare însă, că în luarea acestei decizii a contat şi relaţia mai tensionată cu liderul partidului, Vadim Tudor. Dumitru Dragomir a recunoscut că nu a mai vorbit de câteva luni cu preşedintele PRM.
Pe de altă parte, se pare că şi Lucian Bolcaş ar negocia cu Alianţa PSD-PC pentru un loc sigur în Parlament la alegerile din toamna acestui an.
De mirajul alianţei PSD-PC pare atras şi senatorului Gheorghe Funar. Negocierile din ultimele zile cu Codruţ Şereş, secretarul general al PC, confirmând acest lucru.
Cu toate acestea, Lucian Bolcaş a dezminţit un posibil divorţ de PRM:
"În ceea ce mă priveşte, nu există niciun fel de negociere, cu niciun fel de partid. Înainte de a face politică, sunt naţionalist. Din acest punct de vedere, am mai declarat că mă simt onorat de faptul că nimeni nu a avut indecenţa de a-mi face o astfel de propunere. Consider că avem o singură viaţă şi o singură cinste, aşa că nu se pune problema plecării mele din PRM".
La rândul său, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, ieri, că a dat-o în judecată pe fosta sa colegă Daniela Buruiană, sus-ţinând că aceasta i-a adus o serie de calomnii. Liderul PRM solicită în instanţă daune morale de 15 miliarde de lei vechi.
Corneliu Vadim Tudor a declarat că Daniela Buruiană este cuprinsă de o "panică maladivă", pentru că nu o primeşte niciun partid şi că trebuie să răspundă, în faţa legii, "pentru escrocarea Parlamentului cu peste 100.000 de euro, când a folosit acte false".