Dragoş Bîlteanu a ieşit din arestul preventiv

Anticorupţie / 8 aprilie 2015

Dragoş Bîlteanu a ieşit din arestul preventiv

Actualizare 21:56

Fostul preşedinte al SIF1 Banat - Crişana, Dragoş Bîlteanu, a ieşit în această seară din arestul Poliţiei Capitalei, acesta fiind plasat în arest la domiciliu, în urma deciziei de azi a Înaltei Curţi.

(A.C.)

---------

Instanţa Supremă a decis ca Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al SIF1 Banat Crişana, şi Najib El Lakis, fost administrator SIF1, să treacă în arest la domiciliu, aceştia fiind cercetaţi în dosarul DIICOT privind delapidarea SIF1.

Instanţa a respins contestaţia DIICOT la decizia de vineri de trecere în arest la domiciliu a celor doi inculpaţi.

Totodată, ÎCCJ a respins contestaţiile formulate de Bîlteanu şi El Lakis împotriva încheierii din 3 aprilie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a penală în dosarul nr. 2075/2/2015 (1192/2015).

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, să înlocuiască măsura arestului preventiv faţă de fostul preşedinte al SIF1 Banat - Crişana şi faţă de fostul administrator SIF1 cu măsura arestului la domiciliu.

Instanţa a dispus eliberarea din arestul preventiv a inculpaţilor, "dacă nu sunt arestaţi sau deţinuţi în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dar nu mai târziu de data expirării stării de arest preventiv".

Cei doi au obligaţia ca pe durata arestului la domiciliu să nu părăsească imobilele în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. Aceştia trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, între ei sau cu alţi inculpaţi, suspecţi, martori ori experţi din dosar.

Dragoş Bîlteanu a fost arestat în decembrie, împreună cu Najib el Lakis, în dosarul DIICOT privind delapidarea SIF1 Banat-Crişana, iar ulterior instanţa a prelungit măsura preventivă. Procurorii îi mai acuză pe cei doi de manipularea pieţei de capital şi spălare de bani.

Anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania. Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%) conform referatului procurorului.

În cazul SIF-urilor, pragul legal de deţinere este de 5% din acţiuni.

ASF le-a retras avizele lui Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis pentru funcţiile de la SIF Banat Crişana, în urma arestării lor preventive, în decembrie, iar alţi doi administratori, Ali Lakis şi Adrian Petreanu, au demisionat, în perioada arestării colegilor lor din CA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca nici dupa 4 luni nu s a finalizat faza de cercetare...chiar ca poti sa pui la indoiala realitea acuzatiilor, cu atat mai mult oportunitatea prelungirii arestului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb