DRAGOŞ DAMIAN, CEO TERAPIA: ''Soluţie pentru aplanarea conflictului din Guvern şi Coaliţia Guvernamentală: Team-building în teren pentru a înţelege problemele reale ale României''

G.U.
Companii / 2 septembrie 2021

''Soluţie pentru aplanarea conflictului din Guvern şi Coaliţia Guvernamentală: Team-building în teren pentru a înţelege problemele reale ale României''

''Soluţie pentru aplanarea crizei din Guvern şi Coaliţia Guvernamentală: Team-building în teren pe teme economice, pentru a înţelege problemele reale ale României'', a scris Dragoş Damian, CEO Terapia, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Dragoş Damian: ''E o practica obişnuită că atunci când o organizaţie dă în clocot un lider aplecat pentru rezolvarea problemelor pune la cale un team-building, un eveniment în care membrii organizaţiei stau împreună în afara biroului, discută problemele, fac simulări în grupuri mai mici, analize de caz, prezintă soluţii la flipchart, trag concluzii, stabilesc un plan de acţiune. Aceast tip de antrenament are darul de a propria membrii echipei şi a-i face să lucreze mai bine împreună.

Astfel încât, propunerea către Guvern este să organizeze un team building tematic, pe subiecte de interes în economie şi finalmente, români. Iată câteva propuneri de locaţii pentru team-building.

1. O vizită la o hidrocentrala care sta inactivă sau într-o mină de cărbune care va fi închisă - cele mai ieftine surse de energie convenţională - pentru că s-a negociat Green Deal în afara posibilităţilor şi interesului României. În continuare, un schimb de experienţă cu polonezii şi nemţii, care nici nu au vrut să audă de închiderea minelor, deşi din punct de vedere al surselor de energie neconvenţională stau mult mai bine decât noi.

2. O excursie cu microbuzul (durează maxim 1-2 ore) pe porţiunea DN1 în sensul intre Aiud şi Alba, pentru a se bucura la fel că restul şoferilor de mersul încet, ardelenesc, în care cei 30 de km se fac în aşa cum menţionam mai sus, în maxim 1-2 ore. Obligatoriu privirea va fi către şantierul viitoarei autostrăzi, unde se poate observa că nu se lucrează practic deloc dar despre care se spune că se va inaugura în acest an. Drumul poate continua şi pe autostrada A1 între Sebeş-Sibiu, care este în reparaţii capitale, distrusă fiind în maxim 5 ani de la darea în folosinţă.

3. O vizită la Arad şi Timişoara, unde s-au închis o fabrică de încălţăminte respectiv una de îmbrăcăminte, în special pentru că acolo (dar şi în restul ţării) există un deficit infernal de forţă de muncă - am continuat să pierdem şi în 2020 aproape 150 mii de români - şi pentru că, probabil, cele două fabrici nu au făcut faţă muncii la negru, omniprezenţa. Analiza de caz şi soluţiile se pot trage la Clujana, care sta să se închidă.

4. O zi de lucru de practică alături de operatorii de echipamente industriale din fabricile de medicamente din Târgu Mureş pentru a clarifica de ce au scutiri de impozit doar specialiştii din IT-işti şi nu şi specialişti care prin obiectul muncii salvează zilnic mii de vieţi. În acelaşi domeniu tematic, în plină pandemie, se poate vizita pentru activare fabrica de medicamente din Sibiu, singura care ar putea fabrica oncologice şi vaccinuri, dar pe care nimeni nu o ia în seamă.

5. Un team-building gen aventură, în ruinele fostelor fabrici chimice din Târnăveni, Făgăraş şi Codlea, care sunt închise şi din care au fost puşi pe liber peste 10 mii de angajaţi. Se pot găsi explicaţii pentru care industria chimică aduce zeci de miliarde de euro deficit de balanţă comercială şi evident, crea un plan de acţiune.

6. O vizită scurtă la Simleul-Silvaniei, într-un schimb de experienţă la fabrica de mobilă din localitate care exporta cu succes mobilă în foarte multe ţări din fosta Uniune Sovietică. Se poate organiza un blitz-workshop despre cum putem înceta să ne ostilizam cu Rusia şi începe să avem relaţii economice normale, că doar de acolo vin gazul şi petrolul care s-au scumpit cu 50%.

7. Într-o notă mai relaxantă, membrii Guvernului pot face şi o zi de practică la raionul de legume-fructe dintr-un super / hypermarket, care este plin de produse practic toate din import în vreme ce marfa fermierilor români se strică în câmp. Se pot astfel convinge care este diferenţă dintre realitate şi PR-ul din reclamele de la televizor.

Există variate alte locaţii în care se pot organiza vizite şi antrenamente de gen team-building. Avantajul muncii în teren în zonele complicate, în economia reală, nu la tăiat panglici la inaugurări, este că iţi deschide ochii asupra problemelor de zi cu zi ale romanilor, care sunt altele decât cele care se văd din Piaţă Victoriei''.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb