DRAGOŞ PREDA, MTIC: ''Avem lucruri de ajustat în privinţa conectivităţii inter şi intra-judeţene''

G.U.
Macroeconomie / 15 septembrie 2020

''Avem lucruri de ajustat în privinţa conectivităţii inter şi intra-judeţene''

Soluţiile digitale şi conectivitatea trebuie să fie reprezentative nu numai în mediul urban, ci şi în zona inter şi intra-judeţeană, unde mai avem încă nişte lucruri de ajustat, a declarat, astăzi, la conferinţa "Ziua Comunicaţiilor", Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), conform Agerpres.

"Lucrăm în prezent, alături de marii operatori şi toţi cei care au venit la aceeaşi masă, cu toate entităţile Guvernului pentru a oferi conectivitate justă pentru începerea noului an şcolar. Avem nevoie de această conectivitate pentru a pune plus valoare pe toate soluţiile digitale (...), pentru ca ele să aibă de fapt reprezentativitate nu numai în mediul urban. Trebuie să privim şi acea conectivitate inter şi intra-judeţeană. Acolo mai avem încă nişte lucruri de ajustat. Chiar zilele acestea voi avea nişte reuniuni cu colegii mei şi legat de pachetul normativ Codul European al Comunicaţiilor cu segmentul de mare interes pentru dezvoltatori (...)", a afirmat Preda.

Conform oficialului MTIC, implementarea noilor tehnologii în România va avea un impact în PIB de aproximativ 13%, în următorii ani.

"Impactul României pe zona de PIB (al implementării noilor tehnologii, n.r.) este estimat undeva la 13% pentru următorii ani, iar din punct de vedere al serviciilor care vor fi simplificate prin această transformare digitală impactul este preconizat undeva la 12%. Schimbarea nu o să se întâmple peste noapte, va fi treptată. Abordarea sistemelor va fi una hibridă şi s-a spus lucrul acesta de nenumărate ori. Este nevoie de o perioadă de aclimatizare a societăţii, de determinare a abilităţilor digitale", a menţionat secretarul de stat.

În viziunea reprezentantului ministerului de resort, pentru a vorbi despre implementarea noilor tehnologii în comunicaţii electronice este nevoie şi de aplicarea prevederilor Codului European a Comunicaţiilor existent la nivelul Uniunii Europene (UE).

"Au fost dezbateri nenumărate în ultima vreme legate şi de anumite aspecte privind introducerea noilor tehnologii în comunicaţii electronice 5G, 5G+ sau 6G despre care se vorbeşte deja la nivelul Uniunii Europene. Să nu ne fie frică să vorbim despre această dimensiune... Pentru a vorbi just despre aceste elemente este nevoie să ne uităm şi în Codul European a Comunicaţiilor. Noi am generat o dezbatere aprigă în plan naţional fără să aruncăm un ochi pe aceste prevederi care clarifică foarte multe aspecte, inclusiv pe neutralitate tehnologică, pe siguranţa datelor şi, mai mult decât atât, pe predictibilitate. Acel Cod European al Comunicaţiilor specifică clar să ajungem la o predictibilitate de 20 de ani pentru piaţă, pentru a putea să dăm voie pieţei să se dezvolte, să facă investiţiile clare şi să poată să genereze "la mise en scene" pentru transformarea digitală", a explicat Dragoş Preda.

Cea de-a 24-a ediţie a conferinţei "Ziua Comunicaţiilor" are loc, marţi, într-un studio multimedia, cu o audienţă conectată pe diverse canale online şi social media, informează organizatorii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci guvernu lucreaza cu operatorii, ce sa-ti povestesc... ani de zile i-a durut undeva si acum.. ce sa vezi trag la aceeasi caruta pentru conectivitate inter-judeteana... Asa fratie intre stat si corporatii nu poate sa nu-ti verse macar o lacrima.

    Pe de alta parte RCS-RDS anunta de vreo 2-3 ani ca vrea sa lege Dobrogea de restul tarii printr-un cablu scufundat in Dunare si nu s-a mai auzit nimic de acest proiect (nici Guvernul n-a intrebat nimic), Telekomul facand legea in continuare cu tarife mari si servicii proaste.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb