Vie, moartă, struţo-cămila merge mai departe. Din poartă-n poartă.

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 8 septembrie

Sorin Rosca Stanescu

Probabil că nu mai este nimic de făcut. Pentru viitorii câţiva ani, aşa cum se prezintă astăzi lucrurile, soarta românilor pare pecetluită. Vom avea parte, din nou, de o colaborare PSD-PNL extrem de fructoasă pentru capitalul străin şi extrem de comodă pentru aliaţii la cheremul cărora struţo-cămila PSD-PNL s-a pus. Zarurile par a fi aruncate. Iar rubiconul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale este aproape.

Dreapta unită nu va exista. Elena Lasconi declară sus şi tare că se aruncă singură cu partidul muribund USR în vâltoarea alegerilor. Celelalte formaţiuni autointitulate de "dreapta", ca de altfel şi USR, se pare că au căzut prin knock-out tehnic la podea şi în prezent sunt numărate, în timp ce prosopul alb pluteşte deasupra lor. Cât despre suveranişti, ce să mai spunem. Nu au reuşit să se unească. Cozmin Guşă a fost scos în afara terenului de joc. În schimb a intrat în forţă Cristian Terheş. Acesta are toate şansele să obţină la ciuguleală un 5% din voturile patrioţilor români. Tot cam pe acolo se va plasa, dacă va face suficientă gălăgie, şi Diana Şoşoacă. Celelalte voturi nu vor fi exercitate sau se vor duce într-o proporţie insuficientă către George Simion. În cele din urmă, acesta nu a reuşit să unească în jurul său formaţiunile suveraniste. Pleacă la lupta pentru Cotroceni cu o zestre de sub 10% la alegerile locale. Insuficient pentru a intra în turul doi. Ambasadorul globalismului, Mircea Geoană, în ciuda eforturilor pe care le face, transpirând abundent şi storcând conturile susţinătorilor săi, nu a reuşit să-şi adjudece un vehicul electoral şi, cu un partid de doar 10 membri, nerecunoscut de parlament, nu are nici cea mai mică şansă de a contoriza şi controla măcar acele voturi pe care le-ar putea obţine.

Trăgând aşadar linie, cu tristeţe, profund îndoliaţi, ne întoarcem la struţo-cămila PSD-PNL, pentru a vedea în ce măsură muribunda creatură va putea fi resuscitată. PSD are cel mai mare bazin electoral şi are deci şi de unde să mai piardă în condiţiile în care, rând pe rând, prin gafele pe care le face, Marcel Ciolacu îi îndepărtează ba pe pensionari, ba pe militari, ba pe crescătorii de ovine, ba oamenii din sistemul sanitar, ba pe profesori, ba pe lucrătorii din minerit. Şi oricât va pierde, dacă nu se întâmplă vreo minune sau vreun cataclism, tot intră în al doilea tur al prezidenţialelor. Mai cu o promisiune, mai cu o declaraţie, mai cu o susţinere din partea aşa-ziselor institute de cercetare de piaţă, arondate de PSD, ba cu un uşor impuls al instituţiilor de forţă, ba cu niţica susţinere externă, are toate şansele să ocupe prima poziţie la capătul întâii runde de alegeri. După care, uriaşul aparat de partid va face heirup pentru a distruge pentru următorii zece ani mitul incapacităţii PSD de a da un preşedinte.

Generalul cu patru stele Nicolae Ciucă îşi lansează în fine cartea cea mai finanţată din întreaga istorie a României şi, probabil, din lumea întreagă, cu circa 4 milioane de euro, bani plătiţi nu din propriul buzunar, ci de partidul al cărui preşedinte este şi aleargă şi el voios, pe cai albi, către al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Vom avea aşadar cu o mare probabilitate alegeri fără niciun fel de suspans şi fără nicio istorie, poate cu excepţia giumbuşlucurilor pe care le vor executa cei aproximativ 20 de candidaţi minori care şi-au anunţat candidatura dar nu se prea ştie dacă vor fi şi capabili să strângă fiecare câte 200.000 de semnături, care ar putea sau nu să fie validate de Biroul Electoral Central.

Avem aşadar parte de o falsă competiţie, într-o falsă democraţie, dar şi de miracolul unei învieri. Ridicată din morţi, struţo-cămila PSD-PNL ar putea din nou să călărească România.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. USR a dezamagit total in alegerile europarlamentare si locale .Doamna Lasconi nu poate recupera diferenta ce este uriasa .AUR este in descrestere masiva iar Sosoaca nu mai exista ea realizindu-si obiectivul material ca si parlamentar european .Geoana si Diaconescu sparg in trei parti aproximativ egale votantii PSD ceea ce ofera lui Ciuca un avantaj de etapa .UDMR nu mai conteaza el newintyrind in noul Parlament .Cumva procentele sau uniformizat si nimeni nu stie acum cine intra in turul doi .Evident vor intra in turul doi fie Geoana , fie Ciolacu, fie Ciuca . Simion si Lasconi nu au forta necesara .Abia dupa ce perdantii vor arata si indemna cetatenii spre a vota in turul doi cu unul dintre candidati vom sti cistigatorul .Daca intra in turul doi fie Ciuca , fie Geoana intreaga dreapta romanesca se va uni in jurul unuia dintre ei .Ciolacu nu are nici o sansa iar daca Simion sau Sosoaca vor oferi sprijin in turul doi PSD totul se va duce de ripa in cazul PSD.Ciuca sau Geoana , unul dintre ei , va deveni Presedintele Romaniei . Romania este practic in razboi .Daunazi au trecut niste drone iraniene peste teritoriul Romaniei .La nivel politic totul trebuie regindit iar singurii politicieni ce au in portofoliul relatiile necesare cu NATO SUA si UE spre a configura viitorul Romaniei Occidentale sunt doar Iohannis , Ciuca si Geoana .ciolacu asa cum ne0a arat deja si cum stim de mult de la Dragnea si Dancila au sustinere de la Netanyahu sau Trump .Cei doi incep insa sa piarda teren iar Netanyahu este contestat in strada de mi si mii de cetateni iar Trump pierde zi de zi din votul cetatenilor din statele cheie, swing, ce trec de partea Kamalei .Doar noua sau zece state americane sunt acum procentual de partea lui Trump .Asadar doar Ciuca sau Geoana va fi alegerea romanilor .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb