Dreapta îşi caută prezidenţiabil

E.D.
Politică / 1 iunie 2014

Dreapta îşi caută prezidenţiabil

După retragerea lui Antonescu, liderii partidelor de dreapta se aşteaptă ca Iohannis sau Predoiu să îi ia locul în cursa pentru Cotroceni

Vicepreşedintele Senatului, Marius Obreja, îi propune lui Antonescu să îi ia locul

După ce Crin Antonescu a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a decis să nu candideze la preşedinţie, pentru a lăsa loc unui candidat care să fie "acceptat" mai uşor de forţele politice de dreapta şi de presa de dreapta, liderii ai PNL şi PDL se aşteaptă ca Iohannis sau Predoiu să îi ia locul.

"Anunţ că nu mai candidez la funcţia de preşedinte al României. Nu este un pas înapoi, ci un pas înainte. Le mulţumesc tuturor membrilor PNL şi tuturor celor care au încredere în mine. Mă dedic unificării dreptei şi voi fi prezent în bătălia care se va da în toamnă", a spus Crin Antonescu, în cadrul conferinţei.

El a arătat, de asemenea, că va pune capăt interimatului său la conducerea PNL, urmând ca membrii BPC să preia de luni atribuţiile preşedintelui.

Turcan: "Retragerea lui Antonescu confirmă că alianţa PDL - PNL poate fi deasupra unor politicieni"

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, că retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială "confirmă faptul că alianţa PDL - PNL poate fi deasupra unor oameni politici", candidatul unic pentru Preşedinţie trebuind să aibă "potenţialul de creştere a încrederii cel mai mare".

În ceea ce priveşte candidatul unic la Preşedinţie, Turcan a afirmat că acesta trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi să fie confirmat de "cercetări sociologice".

"Candidatul unic la Preşedinţie trebuie să răspundă cerinţelor oamenilor şi să aibă potenţialul de creştere a încrederii cel mai mare. La noi, răspunde acestor criterii Cătălin Predoiu, la PNL, vor stabili liberalii, şi apoi cercetarea sociologică comună va stabili candidatul unic", a conchis Turcan.

La rândul său, liderul PDL Vaslui, senatorul Dan Marian, nu a dorit să facă vreun comentariu legat de decizia lui Crin Antonescu, însă a afirmat că democrat-liberalii îl susţin în continuare pe candidatul lor, Cătălin Predoiu.

Iohannis, "un neamţ care poate salva România"

Liderul filialei Sibiu a PNL, deputatul Mircea Cazan, a declarat sâmbătă că organizaţia sibiană va propune la congres candidatura prim-vicepreşedintelui demisionar al partidului, Klaus Iohannis, la preşedinţia României.

"Cred că domnul Klaus Iohannis este o variantă bună pentru România. La congres, Sibiul va avea aproape 40 de delegaţi şi probabil că vom propune acest lucru, candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia României", a spus Mircea Cazan.

Liderul PNL Vaslui: "Iohannis este un candidat viabil"

Preşedintele filialei teritoriale Vaslui a PNL, Florin Ciurariu, îşi doreşte ca fostul lider al partidului Crin Antonescu să rămână în continuare alături de partid şi după ce a anunţat că nu va mai candida la Preşedinţia României, considerând însă că Iohannis este un prezidenţiabil "viabil".

"Decizia lui Crin Antonescu de a nu mai candida la Preşedinţia României este una personală şi o respect. Sper, totuşi, ca Antonescu să rămână alături de PNL. Partidul a mai trecut prin momente şi mai grele şi a reuşit să treacă peste ele. Acum trebuie căutat un alt candidat, verificat în rândul electoratului. Însă, pot spune că un prezidenţiabil destul de viabil este Klaus Iohannis", a declarat, sâmbătă, preşedintele PNL Vaslui, Florin Ciurariu.

Atanasiu: "PNL va propune partenerilor de la PDL ca Iohannis să fie candidatul pentru prezidenţiale"

Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, susţine că liberalii vor propune partenerilor de la PDL ca Iohannis să fie candidatul pentru alegerile prezidenţiale, declarându-se convins că acesta este cea mai bună variantă deoarece are un atu pe care ceilalţi politicieni nu-l au: "vorbeşte puţin şi face mult".

Întrebat dacă Iohannis va putea să îl învingă pe Victor Ponta în alegerile prezidenţiale, liderul PNL Alba a spus că viitorul preşedinte al României va fi candidatul dreptei româneşti.

"Eu sunt convins că acela care va reprezenta dreapta românească în alegerile prezidenţiale va fi şi viitorul preşedinte al României. M-aş bucura ca el să fie Klaus Iohannis pentru că este un om care într-adevăr merită să fie în fruntea României" a mai spus Atanasiu.

Întrebat de ce Iohannis ar fi varianta cea mai bună în momentul de faţă pentru prezidenţiale, Teodsor Atanasiu a răspuns că primarul Sibiului este varianta cea mai bună atât pentru PNL, cât şi pentru români fiindcă are un atu pe care ceilalţi politicieni nu-l au: "vorbeşte puţin şi face mult", în timp ce politicienii de obicei vorbesc mult şi fac puţin.

La rândul său, preşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, a declarat, sâmbătă, că organizaţia pe care o conduce s-a întrunit într-o şedinţă de urgenţă şi a decis să susţină candidatura lui Klaus Iohannis pentru prezidenţiale.

"În urma consultărilor largi cu majoritatea colegilor liberali, organizaţia municipală PNL Alba Iulia a adoptat două decizii importante: 1. Îi solicitam domnului Klaus Iohannis să intre în cursa prezidenţială din noiembrie, bucurându-se de întreg sprijinul nostru. Considerăm că domnia sa poate deveni preşedintele de care românii au nevoie, un om care a schimbat faţa Sibiului, care are relaţii excelente cu liderii europeni şi care este garantul democraţiei şi al statului de drept, în faţa invaziei brutale a PSD în justiţie; 2. PNL Alba Iulia susţine fuziunea PNL cu PDL, într-un proiect naţional, cu păstrarea denumirii partidului, cel mai vechi din România. Susţinem foarte clar ca PNL să dea candidatul dreptei la preşedinţie, iar PDL viitorul premier al României" a spus Florin Roman.

Lider PSD Timişoara: "Persoana pentru care Antonescu a rupt USL, Klaus Iohannis, i-a furat partidul"

Preşedintele PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu, afirmă că "persoana pentru care Crin Antonescu a rupt USL", respectiv Klaus Iohannis, "i-a furat acestuia partidul", în condiţiile în care nimeni nu se aştepta să demisioneze din funcţie şi peste puţin timp să îşi anunţe candidatura la şefia PNL

Sorin Grindeanu a mai spus că era de aşteptat ca liderul liberalilor, Crin Antonescu, să ia decizia de a nu mai candida la Cotroceni încă din momentul în care "a rupt USL".

La rândul său, prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat despre retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru prezidenţiale că aceasta reprezintă un gest unic în ultimii 24 de ani, al unui mare om politic, el arătând că Antonescu a renunţat la candidatură pentru a întări PNL.

Marius Obreja îi propune lui Antonescu să îi ia locul

Vicepreşedintele Senatului, liberalul Marius Obreja, a declarat tot ieri că îi va propune lui Crin Antonescu să îi ia locul, decizia aparţinând, însă, liderului PNL, care sâmbătă a anunţat că nu va mai candida la Cotroceni.

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, vicepreşedintele Senatului, a declarat, sâmbătă că îl consideră pe Crin Antonescu unul dintre cei mai puternici lideri pe care îi are partidul.

"În Biroul Politic de luni o să fac public că în grupul senatorial al PNL voi iniţia procedura de vot prin care Crin Antonescu să preia demnitatea pe care o deţin eu, şi anume de vicepreşedinte al Senatului", a afirmat Obreja.

Potrivit acestuia, "totul depinde de decizia lui Crin Antonescu".

Senatorul PNL Marius Lucian Obreja a fost ales în martie, de plenul Senatului, vicepreşedinte al acestei Camere, în urma demisiei din această funcţie a senatorului Florin Constantinescu (PSD).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Iohannis, "un neamţ care poate salva România"; Iohannis este un sas, nu un neamt, intre sas si neamt este distanta.

    Daca intradevar Crin Antonescu a rupt USL pentru Iohannis (eu spun ca pentru partid) si acesta ar putea salva ceva, atunci Crin merita statuie. 

    Poate l-am subestimat pe Crin...sa vedem

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb