DREPT LA REPLICĂ

Cu consideraţie,Dan Paul
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 decembrie 2005

"Consider că nu este uzual şi nici firesc ca un investitor minoritar să atace în presă un alt investitor minoritar pentru că acesta îşi apără în justiţie drepturile pe care le consideră ca fiind nesocotite de acţionarul majoritar. Mai mult nu pot înţelege aprecierile tendenţioase prin care începe şi încheie domnul Mihai Iordache articolul la care mă refer. Cert este însă că nu accept să primesc lecţii de moralitate şi conduită în piaţa de capital de la o persoană < vestită > prin faptul că a fost printre primele persoane cercetate penal pentru infracţiuni specifice domeniului pieţei de capital sau prin aceea că în ciuda faptului că vinde sau cumpără, direct sau indirect, acţiuni emise de o societate listată la care are şi calitatea de administrator "omite" sistematic să raporteze aceste tranzacţii în ciuda obligaţiei legale de raportare. Din această perspectivă domnul Mihai Iordache, a fost sau ar trebui să fie "clientul" instanţelor de judecată din România sau al C.N.V.M., instituţie despre care se presupune că ar trebui să controleze modul în care domnia sa şi nu numai respectă cerinţele de raportare specifice pieţei de capital.

În ceea ce priveşte fondul lucrurilor, eu, spre deosebire de domnia sa, nu pot accepta ca statul român printre contribuabilii căruia mă număr, să piardă sume însemnate de bani în favoarea unui investitor < strategic > şi nu pot înţelege (...sau poate pot) de ce domnul Mihai Iordache se face avocatul investitorului strategic şi oferă acestuia argumente gratuite (...pînă la proba contrarie) înainte de soluţionarea cauzei de către instanţa abilitată.

În plus este descalificant pentru un aşa-zis investitor să se prefacă a nu înţelege de ce este în interesul tuturor investitorilor în acţiuni SNP < Petrom > ca numărul de acţiuni la care au drept de subscriere la valoarea nominală (de 4 ori mai mică decît valoarea de piaţă) să fie cît mai mare şi, nu în ultimul rînd, cît mai aproape de valoarea reală a terenurilor în cauză.

Cît despre capacitatea domnului Mihai Iordache de Phitia a preţurilor terenurilor agricole, cu cernoziom sau fără, nu se poate spune nimic care să fie şi publicabil".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb