DREPT LA REPLICĂ: "Euroins Romania respinge afirmaţiile nefondate"

Bănci-Asigurări / 11 iunie 2020

"Euroins Romania respinge afirmaţiile nefondate"

Euroins Romania a crescut în ultimul an rezervele cu aproximativ 160 de milioane de lei - 34 de milioane de euro - ceea ce înseamnă conformitate cu până şi cele mai conservatoare reglementări. În ciuda faptului că Euroins contestă în instanţă deciziile ASF în urma controalelor, compania este practic în conformitate cu cerinţele de solvabilitate, potrivit normelor Solvency II.

Numai în 2019, Euroins Romania a achitat daune RCA în valoare de 882,4 milioane de lei - 184 de milioane de euro - o valoare record, în creştere cu 34% faţă de 2018, ca urmare a creşterii numărului de cazuri cu 29% în 2019, la aproape 113.000.

Toate acuzaţiile împotriva Euroins Romania din acest articol din national.ro, sub titlul "DNA intră în ASF! Banii de asigurări, «sifonaţi» în Bulgaria!", din data de 10 iunie 2020, sunt false şi neconforme cu realitatea, într-o manieră iresponsabilă. Instituţiile de reglementare ale pieţei românesşti, respectiv organele legale, precum şi auditorii, au controlat în repetate rânduri toate documentele companiei şi pot confirma că niciuna dintre acuzaţiile din articol nu sunt adevărate.

Acţionarii Euroins Romania au crescut capitalul companiei la peste 600 de milioane de lei, în prezent, după măriri succesive de capital în ultimii cinci ani, ceea ce este complet diferit faţă acuzaţiile nefondate de transferuri nejustificate de fonduri în străinătate.

De asemenea, pentru faptul de a fi implicat membrii Consiliului de Administraţie al Euroins Romania în aşa zisele dezvăluiri despre unele persoane publice angajate în instituţii publice, Euroins Romania avertizează că, în absenţa unei abordări decente, fără atacuri la persoană şi cu dovezi clare, se va adresa cu siguranţă instanţelor pe fond de calomnie şi insultă.

Cel mai bine pentru publicaţia dumneavoastră ar fi să se abţină de la formularea de acuzaţii nefondate şi răspândirea de calomnii despre Euroins Romania şi membri Consiliului de Administraţie sau să se pregătească de a suporta consecinţele legale.

Euroins Romania este parte a Eurohold Group, listat pe trei burse de valori din Europa, şi orice viitoare acuzaţii în media vor fi considerate drept tentative de deteriorare a reputaţiei, devalorizare a investiţiei şi manipulare a investitorilor, astfel încât acţionarii se vor îndrepta împotriva oricărui instigator pentru oprirea manipulărilor, calomniilor şi a ştirilor false, în conformitate cu legislaţia locală şi europeană.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cel mai bine este sa vada mascatii si procurorii DNA cat este solvabilitatea si bonitatea domniilor voastre. Restul este zgomot de fond, circ si propaganda.

    Ooooo, în sfârșit dă cineva cu ziarul peste bot ziariștilor. Să vedem reflexele.

    Este doar inceputul!

    Nu va grabiti, vine si restul in curand! 

    Apan nu face reparații pe asigurări de la Euroins, motivanduse că au de primit bani de la asigurator de pe urma altor dosare. Eu stau cu mașina din octombrie 2019.din această cauză că euroins nu achită daunele către apan.

    Poate v-ati acoperit voi cu hartii, dar lumea stie ca sunteti cea mai corupta companie de asigurari! Am masina lovita din noembrie 2019 si mi s-a inaintat oferta de despagubore abia in martie si de atunci astept despagubirea si ca mine sunt multe alte cazuri! PLATITI DESPAGUBIRILE, DATI BANII OAMENILOR, nu mai incasati banii pe polite degeaba!

    1. Am avut o dauna in 2018, ambi aveam asigurare la euroins. Eram pregatit sa fie un proces greoi caci am mai auzit despre ei cat de neseriosi sunt. Dupa ce a fost constatata dauna cred ca in 2 luni am avut deja banii in cont. De service-urile partenere imi era si mai frica, asa ca in secunda doi de la constatare am reparat masina pe cheltuiala mea. Se aud tot felul de lucruri despre ei cum ca ar pune piese second hand, si cazurile prin asigurare sunt tratate cu cea mai mica prioritate. Cu piese originale nu s-a depasit valoarea daunei constatata de ei, au fost ok deci si la constatare. Poate a ajutat si faptul ca nu a mai trebuit sa le explic ce s-a intamplat defapt la incident, si am mers direct cu PV de la politie. Am auzit ca in cazul in care vrei sa faci amiabila tot incearca sa faca culpa comuna, si dureaza mai mult pana analizeaza dosarul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb