Drulă: "Planul Guvernului privind reducerile de cheltuieli în sistemul bugetar nu ajută la reducerea deficitului"

T.B.
Politică / 2 august 2023

Drulă: "Planul Guvernului privind reducerile de cheltuieli în sistemul bugetar nu ajută la reducerea deficitului"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, critică planul anunţat de premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Marcel Boloş privind reducerile de cheltuieli în sistemul bugetar şi afirmă că "nu ajută în niciun fel la reducerea deficitului bugetar", conform agerpres.ro.

"Marcel Ciolacu a jucat Solitaire la birou timp de doi ani şi acum trece de la fapte la vorbe. Premierul PSD al României a ieşit azi la declaraţii ca la frizer: 'ia un pic din vârfuri, dar să rămână la fel'. Planul anunţat azi de la Ministerul Finanţelor nu schimbă nimic şi nu ajută în niciun fel la reducerea deficitului bugetar pe care tot Marcel Ciolacu l-a păstorit în ultimii ani. Este o ipocrizie fără margini, domnule Ciolacu, să staţi acum în fruntea Guvernului şi să afirmaţi despre sporuri că 'e incredibil unde a ajuns acest fenomen'", a afirmat Drulă într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit lui Drulă, reducerea posturilor neocupate reprezintă "o minciună".

"Este o minciună, domnule Ciolacu, să umpleţi sectorul bugetar cu toate pilele de partid şi să spuneţi apoi că reduceţi posturile neocupate. Este o jignire, domnule Ciolacu, să minţiţi oamenii oneşti din România, pe cei care muncesc şi plătesc taxe la buget, şi să le mai şi creşteţi acele taxe ca să alimentaţi în continuare reţeaua de sinecuri. Aţi pus PNRR în pericol existenţial: aţi cheltuit 210 de milioane euro din 80 de miliarde. Din exerciţiul 2021-2027 nu aţi cheltuit niciun cent pe fonduri europene "clasice". Aţi făcut totul, domnule Ciolacu, să vă protejaţi clientela, în timp ce oamenii suferă în această criză economică. Şi doar pentru asta ar trebui să vă ascultaţi propriul sfat: 'Cei care merg la serviciu de zeci de ani să joace Solitaire, să caute în altă parte acest mod de a munci'", a adăugat Drulă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că Guvernul urmează să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind reduceri de cheltuieli în sistemul bugetar care cuprinde 50 de măsuri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BAI SCULA DE BASCULA;PORECLIT SI RANGA. Pai te pricepi tu la economie ca si o IAPA STEARPA la FATAT. Dupa ce ai lasat pe DRUMURI,cateva sute de cetateni care lucrau cinstit in spatiile comerciale de la METROU, ce s-a intamplat cu acele spatii,le-ai dat cumva la USRisti,sau stau nefolosite. Atat te duce capu si vii sa iti dai cu parerea despre economie.? Nici ca CIOBAN la oile lui BECALI nu te-ai descurca. Tu,CATU si ORBAN,ati adus ROMANIA in situatia DEZASTRUASA de azi ,cu alti HABARNISTI din USR care ati imprumutat Romania cu peste 100 de miliarde de euro si in plus,ati cumparat si SERURILE DRACULUI din cauza carora mor romani si acum. Asa ca SCULA,lasane,CIOCU MIC si JOC de GLEZNE.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb