DRULĂ: "USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc"

J.P.
Politică / 21 octombrie 2020

"USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc"

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a afirmat pe pagina personală de Facebook că "USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc" şi că astfel de afirmaţii despre reprezentanţii formaţiunii sunt "ridicole", relatează news.ro.

Cătălin Drulă a scris: "Văd tot felul de interpretări şi speculaţii despre votul de astăzi din Parlament. Câteva lămuriri:

1) Numirea lui Florin Iordache la preşedinţia Consiliului Legislativ este o palmă dată de PSD pe obrazul românilor care au stat în frig la OUG 13.

2) Prezenţa USR în parlament astăzi a fost de 21 de parlamentari: 6 senatori şi 15 deputaţi.

3) USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc. Afirmaţiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache şi Nicolicea, sunt ridicole.

4) De altfel, Iordache a câştigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraţionist la adresa USR, nu se înţelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre.

5) Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la preşedinţia Consiliului Legislativ şi pe colegul nostru George Dircă la preşedinţia Secţiei de evidenţă a legislaţiei.

6) Colegul nostru a fost votat de toate partidele, inclusiv de PNL (afirmat public) şi de PSD. Nu am negociat această susţinere, nu am oferit nimic la schimb.

7) Presupunerea mea este că dintr-un eşec în ultimul moment al negocierilor pe poziţii între cele două mari partide, dl. Dircă a rămas singura opţiune viabilă pentru Secţia evidenţa legislaţiei. Mă bucură că colegul meu, un om integru şi competent, a fost numit în această funcţie şi cred că va face o treabă bună.

8) Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat. Oricum prezenţa PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenţi.

9) S-a mai rostogolit un fake news cum că dl Ionuţ Duli Mazâlu care a luat 2 voturi pentru preşedinţia CL ar fi candidatul USR. Este complet fals. Habar n-am cine e dl. Mazâlu, nu-l cunoaştem. Dar asta n-a împiedicat toţi comunicatorii PNL să preia acest neadevăr şi să-l rostologească.

10) Că e campanie electorală înţelegem, dar s-ar putea mai puţin mizerabilă?"

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E suficient sa-i vezi fata individului sa iti dai seama ce (nu) are in cap:-)

    1. .

    PSD a pierdut ce a castigat cu Rafila si Cercel! Simpatizantii PSD sau nehotaritii sa-si aminteasca in cabina de vot de CIORDACHE! Alta intrebare!

    1. ... Ciordache este un adevarat erou, un luptator neinfricat pentru adevarata dreptate, la fel cum Partidul e singurul care se gandeste la oamenii simpli, modesti si care lupta cu hidra capitalismului veros, corporatist si multinational etc etc etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb