DS Smith din Zărneşti a inaugurat noua staţie de epurare a apelor tehnologice

F.D.
Companii / 7 septembrie 2023

DS Smith din Zărneşti a inaugurat noua staţie de epurare a apelor tehnologice

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărneşti inaugurează azi noua Staţie de epurare a apelor tehnologice, o componentă esenţială a planului de investiţii în valoare de 11 milioane de Euro, lansat in 2021, reconfirmându-şi angajamentul pentru producţia sustenabilă a hârtiei la nivel regional, arată un comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, lucrările de construcţie la Staţia de epurare a apelor tehnologice au început în anul 2021. Principalele beneficii ale acesteia vizează creşterea capacităţii de producţie a hârtiei şi, totodată, reducerea impactului operaţional asupra mediului, prin scăderea cu până la 20% a consumului de apă proaspătă, respectiv scăderea cu până la 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice. În acelaşi timp, pachetul de investiţii va contribui şi la scăderea consumului de gaz şi a emisiilor de gaze cu efect de seră, fiind preconizată o economie de până la 4.500 de tone de CO2 pe an.

La inaugurare au fost prezenţi Lucian Pătraşcu, Subprefectul Judeţului Braşov; Zoltan Szenner, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi Alexandru Lucian Igrişan, Primarul Oraşului Zărneşti. Grupul DS Smith a fost reprezentat de Niels Flierman, Head of Paper and Recycling; Greg Dawson, Director Corporate Affairs; Rogier Gerritsen, MD Paper Europe şi James Walker, Cluster Director Paper East. De asemenea, au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor de mediu, dar şi ai comunităţii locale.

Marius Juncanariu, Director General DS Smith Zărneşti: "Suntem mândri că am finalizat această investiţie majoră, care va contribui semnificativ la eficientizarea procesului de producţie şi la protejarea mediului înconjurător. Fabrica din Zărneşti este mai mult decât un simbol al oraşului - este cea mai mare unitate de producţie de profil din România, un angajator respectat şi un partener de încredere al comunităţii locale. Încă de la momentul preluării fabricii de către DS Smith, în urmă cu 5 ani, ne-am stabilit aceste obiective ambiţioase, care acum au devenit realitate. Rezultatele obţinute ne bucură şi suntem motivaţi să continuăm seria de realizări."

Fabrica a fost preluată de grupul DS Smith în anul 2018 şi a beneficiat, de-a lungul acestor 5 ani, de un amplu proces de modernizare şi retehnologizare derulat de către companie, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb