DSP Buzău:  "Populaţia are o mare adresabilitate pentru vaccinare"

Ana Felea
Miscellanea / 19 februarie 2021

 "Populaţia are o mare adresabilitate pentru vaccinare"

Autorităţile de sănătate publică din Buzău se declară mulţumite de modul în care decurge campania de vaccinare în judeţ, dar şi răspunsul buzoienilor în vederea imunizării anti-Covid-19.

"Dozele primite au fost administrate corect în toate centrele, nu am întâlnit nicio reacţie adversă severă care să ne facă probleme, iar populaţia are o mare adresabilitate pentru vaccinare şi acest lucru ne bucură", a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău.

Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare Buzău a precizat: "Din 4 ianuarie şi până acum, la Buzău au fost vaccinate 17.740 de persoane, atât cu prima doză, cât şi cu cea de-a doua".

Cifra reprezintă 2.4 din totalul românilor vaccinaţi, în condiţiile în care în România au fost imunizate 734.928 de persoane.

Un număr mai mare de refuzuri la imunizare a fost înregistrat de când a început vaccinarea cu serul AstraZeneca. Practic, vorbim de aproape 10% din persoanele programate în ultimele trei zile au anulat rezervarea făcută pe platforma online.

"Din cele 553 de persoane programate online, doar 55 de persoane au renunţat, fie din motive medicale, fie că nu au dorit să se vaccineze. Programările sunt până pe 13 martie şi pentru rapel până pe 8 mai", a explicat Adina Moiseanu.

Asta înseamnă că încă mai sunt doze disponibile, iar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani se mai pot programa.

" Până în prezent au fost comandate 840 de doze AstraZeneca, dintre care mai sunt 282 de doze. Astăzi se pot face programări pentru perioada 21 februarie - 12 martie 2021", a spus Adina Moiseanu.

Cum serul AstraZeneca este mai puţin cerut de români, s-a decis ca inclusiv pentru prima doză să fie din nou administrat serul Pfizer. Astfel că la Buzău deja au ajuns dozele necesare pentru ca imunizarea să se facă cu acest ser, cu menţiunea că el se adresează persoanelor peste 65 de ani.

"Am primit luni 1848 de doze de la Pfizer, iar astăzi am mai făcut comandă de încă 2500. Începând de mâine vom putea face vaccinare pentru prima doză cu Pfizer în toate centrele, mai puţin în cel de pe Nicolae Bălcescu unde se va administra exclusive serul AstraZeneca", a spus Carme Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău.

Pentru rapel, judeţul va dispune de toate tipurile de ser.

În România, până ieri, au fost vaccinate împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) un număr de 734.928 persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb