DTZ: "Investiţiile în retail-ul din România, mai puţin de 1% din volumul total european"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 14 martie 2014

Volumul investiţiilor în sectorul de retail din România reprezintă mai puţin de 1% din volumul total înregistrat la nivel european în 2013, cu toate că anul trecut tranzacţiile cu proiecte de acest tip au crescut semnificativ faţă de 2012, arată, într-un comunicat, compania de consultanţă imobiliară DTZ.

Piaţa europeană a spaţiilor comerciale a înregistrat, anul trecut, un volum al investiţiilor de 34 miliarde de euro, în creştere de la 29 miliarde de euro în 2012. "Activitatea pe această piaţă a fost mai intensă în ultimul trimestru, când s-au realizat tranzacţii în valoare de 12 miliarde de euro", mai notează DTZ.

Marius Grigorică, senior consultant în cadrul departamentului de investiţii DTZ Echinox, a declarat că volumul tranzacţiilor de investiţii în sectorul de spaţii comerciale din ţara noastră a crescut semnificativ în 2013 faţă de 2012, până la aproximativ 190 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproape 60% din totalul investiţiilor în proprietăţi comerciale. Domnia sa a precizat: "Însă, analizând volumul total al investiţiilor în retail din Europa, tranzacţiile de pe plan local reprezintă mai puţin de 1% din volumul înregistrat la nivel european, majoritatea achiziţiilor fiind realizate de un singur investitor. Privind în perspectivă, ne aşteptăm ca, pe fondul îmbunătăţirii indicatorilor macroeconomici din ultimul an, România să revină uşor în atenţia investitorilor străini, în special a celor ce urmăresc randamente mai ridicate decât cele obţinute pe pieţele din vestul Europei".

Marea Britanie şi Germania au atras 33%, respectiv 27% din volumul tranzacţionat în 2013, dar cu toate acestea, cea mai mare creştere a fost înregistrată în Europa de Sud. Volumul din această regiune a crescut de la 0, 7 miliarde de euro în 2012 la 3 miliarde de euro în 2013.

DTZ estimează că investiţiile de retail vor urca la 38 miliarde de euro în 2014, din care 17-18 miliarde de euro vor fi investiţi în centre comerciale.

Conform sursei citate, în Europa, fondurile de investiţii au rămas jucători dominanţi în ceea ce priveşte investiţiile în retail şi centre comerciale, acoperind proiecte de toate dimensiunile. Valoarea investiţiilor nete ale fondurilor pe piaţa europeană a centrelor comerciale a crescut la 3,6 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb