Dubaiul cere reeşalonarea unor datorii de zeci de miliarde de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 noiembrie 2009

"Dubai World" are peste 70 de creditori, printre cei mai importanţi numărându-se "Abu Dhabi Commercial Bank" şi "Emirate NBD" PJSC.

"Dubai World" are peste 70 de creditori, printre cei mai importanţi numărându-se "Abu Dhabi Commercial Bank" şi "Emirate NBD" PJSC.

"Moody"s" a redus ratingurile companiilor care fac parte din grupul "Dubai World"

Dubaiul a reuşit să zguduie încrederea investitorilor din Golful Persic, după ce a anunţat că solicită reeşalonarea datoriilor unor companii care au legătură cu administraţia emiratului.

Dubaiul vrea un moratoriu de minimum şase luni pentru plata datoriilor conglomeratului "Dubai World", iar drept urmare, agenţia de evaluare financiară "Moody"s Inves-tors Service" a redus ratingurile companiilor care fac parte din acest grup. Potrivit specialiştilor "Moody"s", a fost retrogradat calificativul operatorului portuar "DP World", cel mai important activ al "Dubai World", de la A3 la Baa2. De asemenea, ratingul companiei de electricitate şi apă "Dubai Electricity & Water Authority" a fost coborât de la de la A3 la Baa2, iar ratingul gigantului imobiliar "Emaar Properties" a fost retrogradat de la Baa1 la Ba2.

La rândul său, agenţia de evaluare financiară "Standard & Poor"s" a redus calificativul companiilor din Dubai.

Emiratul Dubai, lovit din plin de criza financiară, a cerut, miercuri seara, un răgaz de şase luni pentru plata datoriilor ajunse la maturitate ale companiei imobiliare "Nakheel", parte din conglomeratul "Dubai World", unul dintre campionii economici ai Dubaiului. "Nakheel" trebuia să plătească în luna decembrie 2009 datorii de 3,5 miliarde de dolari, sub forma unor obligaţiuni islamice.

"Am indicat întotdeauna că maniera în care guvernul va trata datoriile va constitui un test crucial pentru Dubai", a anunţat "Moody"s", subliniind: "Chiar dacă nu este notat de , este un precedent important pentru o companie de prim plan să facă faţă unor dificultăţi cu plata datoriilor sale şi să se îndrepte spre guvern pentru sprijin. O restructurare a datoriei ar indica că guvernul se pregăteşte să lase o firmă de care este legată să nu îşi onoreze obligaţiile".

Datoriile totale ale Dubaiului se ridicau la 80 de miliarde de dolari anul trecut, din care 70 de miliarde reprezentau debitele companiilor controlate de guvern. Numai "Dubai World" avea datorii de aproximativ 59 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb