DUBLINUL AFIRMĂ: Londra nu a prezentat nici până acum vreo propunere "realistă"

I.V.
Internaţional / 9 septembrie 2019

Leo Varadkar, Boris Johnson (Sursa foto: Twitter)

Leo Varadkar, Boris Johnson (Sursa foto: Twitter)

Uniunea Europeană (UE) nu a primit nicio propunere "realistă" de la Londra în vederea ieşirii din impasul Brexitului, a declarat lunii premierul irlandez Leo Varadkar, care l-a primit pe omologul său britanic Boris Johnson, care începe săptămâna aceasta o nouă înfruntare în forţă cu Parlamentul, relatează AFP.

Londra şi Bruxellesul nu reuşesc să se înţeleagă asupra moduluii de a menţine deschisă frontiera în Irlanda după Brexit.

"Plasa de securitate" irlandeză "rămâne un element esenţial al acordului retragerii, până se găseşte o alternativă", a subliniat Varadkar, primindu-l pe Boris Johnson la discuţii cu privire la Brexit.

"Suntem deschişi unor alternative, însă ele trebuie să să fie realiste (...). Noi nu am primit vreo propunere în acest sens până în această zi", a spus el.

Boris Johnson vrea să scoată din acordul retragerii negociat de către predecesoarea sa Theresa May această dispoziţie care prevede ca, în lipsa unei soluţii mai bune la finalul perioadei de tranzilie, Regatul Unit să rămână în întregime într-un "teritoriu vamal unic" cu UE. Acest lucru ar împiedica regatul să poate o politică comercială independentă.

"PROUCERE DE IDEI"

Liderul britanic s-a arătat mai optimist, dând asigurări că Guvernul său va "produce idei".

Însă el şi-a reiterat totodată hotărârea de a ieşi cu orice preţ din clubul european la 31 octombrie, din cauza riscului de a provoca o "pagubă permanentă" încrederii britanicilor în democraţie, în urma referendumului prin care s-au pronunţat în proporţie de aproape 52% în favoarea Brexitului, în 2016.

"Eu nu spun că putem face orice azi, dar cred că un acord poate fi găsit până la 19 octombrie", la Consiliul European, a declarat el.

Boris Johnson se opune aprig oricărei noi amânări a Brexitului, prevăzut iniţial la 29 martie şi amânat deja în două rânduri.

În vederea reuşitei strategiei sale cu privire la Brexit, liderul - privat de-acum de majoritate parlamentară - vrea să-i convngă luni pe deputaţii foarte reticenţi să voteze în favoarea unor alegeri anticipate, după o serie de înfrângeri în Parlament, care se opun voinţei sale de a părăsi UE fără acord de divorţ.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Isi inchipuia cineva ca marele Regat ar putea sa creeze o asemenea bulibaseala si un asemenea haos si nici sa nu fie in stare sa se repuna pe sine dupa atata vreme? Astia mari cand fac o duda o fac de ramane in istorie si bulverseaza tot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb