Hotelul Cişmigiu, cu o istorie de 100 de ani în inima Capitalei, a fost redeschis oficial ieri, după o reconstruire a clădirii realizată de investitorii spanioli de la "Hercesa", care au alocat 15 milioane de euro proiectului de patru stele. Clădirea a fost achiziţionată de compania Hercesa în 2004, iar lucrările de construcţie au început în urmă cu trei ani, a precizat Mauricio Mesa Gomez, directorul companiei spaniole Hercesa.
Situat la intersecţia Bulevardului Regina Elisabeta cu Strada Brezoianu, hotelul este dispus pe şase niveluri şi are 60 de camere - apartamente cu suprafeţe cuprinse între 38 şi 50 de metri pătraţi. În urma acţiunilor de reconstrucţie a fost păstrată şi reabilitată faţada originală, care prezintă elemente arhitecturale de la începutul secolului 20, interiorul fiind reconstruit de la zero. Pentru organizarea evenimentelor de business, hotelul dispune de şapte săli de conferinţe.
Spaţiile de cazare se adresează atât clienţilor business, cât şi celor de leisure - care îşi propun o şedere prelungită în Bucureşti.
Mauricio Mesa Gomez a declarat: "< Clădirea Cişmigiu > a fost prima achiziţie a companiei Hercesa în România. Este proiectul nostru de suflet şi suntem încrezători că va fi un succes şi îşi va recâştiga locul în inima bucureştenilor, agenţiilor de turism şi turiştilor".
Georgeta Grecu, directorul Hotelului Cişmigiu, a completat: "Noi vedem hotelul nu doar ca pe un spaţiu în care poţi dormi câteva nopţi, ci ca pe un loc în care te poţi retrage pentru a te destinde şi a te pregăti pentru evenimentele din ziua următoare. Când eşti prins între două destinaţii, cu agenda încărcată de întâlniri, simţi nevoia confortului, a siguranţei şi a liniştii de acasă. (...) Este de subliniat faptul că hotelul respectă regulile unui comportament eco-responsabil, oferind în acelaşi timp maximum de confort şi relaxare clienţilor nostri".
Preţul pentru o noapte de cazare în hotelul din centrul Capitalei porneşte de la 90 de euro/ cameră.
• Berăria Gambrinus, în acelaşi spaţiu
Parterul hotelului Cişmigiu este folosit ca spaţiu comercial şi este închiriat în întregime. Clădirea Cişmigiu este un reper cultural, fiind gazda Institutului Cultural Spaniol Cervantes (săli de curs, bibliotecă, un auditorium şi o sală de expoziţii) şi a librăriei Humanitas.
Începând cu anul următor, spaţiul va fi completat cu berăria Gambrinus, care se află în prezent în proces de renovare. Berăria este dezvoltată de un investitor privat. De asemenea, etajul 6 al clădirii va găzdui un restaurant, tot din 2013.
• Spaniolii vor continua investiţiile în clădiri istorice
Potrivit reprezentanţilor Hercesa, Hotel Cişmigiu nu va rămâne singurul proiect al companiei în ţara noastră, cinci clădiri din Centrul Istoric fiind deja în atenţia dezvoltatorilor. Hercesa îşi propune să continue investiţiile în reamenajarea clădirilor istorice din Capitală, dar nu exclude nici dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale în România.
Compania Hercesa şi-a desfăşurat activitatea imobiliară în Spania, în domenii ca cel rezidenţial, industrial şi cel de gestiune managerială iar din 2004 a intrat în panorama internaţională. În prezent, în portofoliul companiei sunt aproximativ 30.000 de locuinţe în curs de dezvoltare în Spania, Portugalia, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Maroc, Ecuador, Mexic şi Panama.
1. frumos
(mesaj trimis de Obama în data de 20.12.2012, 12:39)
in sfarsit o cladire istorica, frumoasa, care nu e distrusa. bine ca nu a ramas in sarcina primariei sau a vreunuia care ar fi vrut sa faca un zgarie nori acolo..