DUPĂ ACHITAREA DATORIILOR,  ROMCAB - la un pas de ieşirea din reorganizare

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 ianuarie 2008

ROMCAB - la un pas de ieşirea din reorganizare

Firma producătoare de cabluri şi conductori SC ROMCAB SA din Târgu Mureş, aflată în procedura de reorganizare, şi-a îndeplinit obligaţiile financiare asumate prin planul de reorganizare judiciară, astfel încât următorul pas în evoluţia situaţiei juridice a firmei este ieşirea din procedura de reorganizare. Aflată în procedura prevăzută de Legea nr. 85 din 2006 din septembrie 2004, societatea comercială ROMCAB SA şi-a achitat integral obligaţiile prevăzute prin planul de reorganizare - conform sentinţei 1715 a Tribunalului Comercial Mureş, care a dispus totodată radierea tuturor sarcinilor şi garanţiilor reale.

Deşi în procedură de reorganizare, activitatea societăţii a cunoscut un trend ascendent, atingând în 2007 o cifra de afaceri de aproape 50 milioane ron, cu 56% mai mult faţă de anul 2005. Rezultatele pozitive se reflectă şi în profitul obţinut de firmă, care a înregistrat profit în toată perioada 2005-2007.

Cifra de afaceri previzionată de societate pentru anul 2008 este de 25 de milioane de euro şi va fi realizată pe principalele segmente de piaţă cărora se adresează produsele SC Romcab SA: instalaţii în construcţii, industria auto, infrastructură şi produse de uz casnic. Vânzările către pieţele Uniunii Europene vor continua să deţină un procent important din cifra de afaceri, estimate pentru 2008 la 35% din total şi vor fi orientate cu precădere către Germania, Italia şi Ungaria.

Societatea a demarat şi procedurile de construire a unor noi spaţii de producţie care să permită dezvoltarea gamei de produse şi anume cablu de energie pentru infrastructură şi cablu de medie şi înaltă tensiune. Noile tipuri de cabluri prevăzute vin în completarea gamei actuale de cabluri şi conductori electrici de joasă şi medie tensiune destinaţi instalaţiilor în construcţii civile şi industriale. Creşterile de activitate sunt şi în domeniul cablajelor, unde pentru 2008 clienţii au solicitat dublarea cifrei de afaceri realizate în 2007 care generează creşterea numărului de personal şi a spaţiului alocat desfăşurării producţiei. Totodată sunt în curs de finalizare negocierile cu principalii producători de utilaje în vederea dotării noii fabrici cu maşini perfomante care să asigure atât creşterile de gamă propuse, cât şi îmbunătăţirea calitativă a produselor actuale.

Actiunile SC Romcab SA se tranzacţionează sub simbolul MCAB, la un preţ mediu pe 2008 de 12 ron.

Principalii acţionari ai societăţii sunt SC SADALBARI SRL - 69% şi Morgan Stanley -23%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb