"Aversa Manufacturing" anunţă că a depus o plângere la organele anticorupţie, după ce reprezentanţii companiei au acuzat, luni, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) că foloseşte intimidarea, în aceeaşi zi în care administratorul special Matei Gheorghe a finalizat un raport în care susţine că noii proprietari de la fabrica de pompe "Aversa" fac raportări false şi că tolerează furturi masive.
AAAS a contestat licitaţia care a dus la privatizarea platformei industriale în toamna anului trecut, iar Tribunalul Bucureşti urmează să se pronunţe în acest caz pe 20 februarie 2014, după ce instanţa a respins excepţia de tardivitate invocată de "Aversa".
Reprezentanţii AAAS nu au considerat oportun să comenteze, la acest moment, acuzaţiile "Aversa Manufacturing", dorind să lase instanţa să se pronunţe în speţă.
La jumătatea lunii septembrie 2013, bunurile societăţii "Aversa", cu excepţia creanţelor şi a disponibilităţilor băneşti, au fost adjudecate de consorţiul format din companiile Blue Diamond Estate (în prezent Aversa Manufacturing) şi Autoplast Engineering pentru suma de 17,30 milioane euro.
• Firma de pază a "Aversa" susţine că nu au fost înregistrate evenimente negative
Reprezenatanţii "Aversa Manufacturing" au detaliat, ieri, răspunsurile la afirmaţiile făcute în raportul lui Matei Gheorghe, potrivit cărora, la "Aversa", au avut loc furturi masive, tolerate de "aşa-zişi patroni ca Blue Diamond Estate SRL (n.r. actualmente Aversa Manufacturing) şi Autoplast Engineering SRL", care au dus la "distrugerea bazei şi a instalaţiilor de producţie".
Reprezentanţii "Aversa Manufacturing" au transmis că au angajat compania de securitate "Premium SAS", de pe 11 septembrie, şi că de atunci la fabrică este prezent un efectiv de 10 paznici. Potrivit unei declaraţii a "Premium SAS", de la data încheierii contractului până în prezent, nu a fost înregistrat nici un eveniment negativ (intrări abuzive, sustrageri de bunuri aparţinând beneficiarului).
Michael Topolinski, Preşedintele "Aversa Manufacturing", a declarat: "Aversa Manufacturing este şocată şi surprinsă că o instituţie de stat din România ar spune că angajaţii fură din companie. Considerăm că salariaţii noştri sunt oameni muncitori şi oneşti. AAAS nu are nici un drept să se interfereze în compania noastră privată".
Totodată, reprezentanţii "Aversa Manufacturing" spun că afirmaţia din raportul administratorului special că producţia a scăzut aproape de zero este falsă.
"Faptele de netăgăduit sunt că fabrica a oprit producţia în iulie 2013 şi că după ce «Aversa Manufacturing» a câştigat licitaţia, producţia a fost reluată pe 26 septembrie, conform dovezilor transmise instanţei de cei doi lichidatori RVA şi Actif", ne-a transmis "Aversa Manufacturing". Aceştia au adăugat că societatea va livra pompe de 4 milioane de lei, în următoarele 30 de zile.
"Declaraţiile false ale AAAS (n.r. făcând referire la raportului lui Matei Gheorghe ) sunt de natură să lezeze compania şi relaţiile comerciale. De ce este determinată AAAS să lovească societăţi de succes? Românii s-au săturat ca fostele companii de stat să fie manipulate de oameni din interior, rezultând eventual pierderi de locuri de muncă".
• Topolinski: "Toate documentele tehnice au fost păstrate"
Potrivit raportului administratorului special, "deosebit de grav, este dispariţia şi/sau înstrăinarea documentaţiei tehnice".
La cererea Ministerului Economiei, "Aversa Manufacturing" a sigilat şi protejat toate documentele tehnice, ne-au spus reprezentanţii companiei.
"Am semnat că toate documentele tehnice au fost prezervate", ne-a spus Michael Topolinski.
Referitor la acuzaţia din raportul lui Matei Gheorghe, că noii proprietari ar întocmi raportări false pentru a arăta că respectă condiţiile licitaţiei, "Aversa Manufacturing" susţine că a respectat toate regulile, fapt demonstrat de rapoartele lunare depuse de cei doi lichidatori, care au fost transmise şi instanţei.
• Stan versus Stan
Într-un e-mail transmis către Michael Topolinski, partenerul său, Traian Stan, relatează o conversaţie avută pe 12 februarie cu preşedintele AAAS Popa Stan.
Traian Stan caracterizează tonul lui Popa Stan drept agresiv şi jignitor.
Traian Stan susţine că Popa Stan l-ar fi întrebat "de ce nu înţelege că statul este acţionarul majoritar şi că noii proprietari nu au dreptul să decidă nimic, de ce nu îi permite lui Matei Gheorghe să se implice activ în operaţiunile Aversa Manufacturing".
Potrivit relatării lui Traian Stan, preşedintele AAAS i-ar fi închis telefonul după ce i-ar fi spus că "nu este suficient de inteligent ca să discute cu el".
Reprezentanţii AAAS nu au dorit să comenteze acest subiect.
Alte voci din piaţă au însă o posibilă interpretare diferită a întâmplării. Având în vedere că există un proces în instanţă între "Aversa Manufacturing" şi AAAS, unii susţin că adjudecatarii licitaţiei nu au nici un drept să intervină în activitatea "Aversa" până la pronunţarea instanţei.
Prin adjudecarea licitaţiei din septembrie 2013, noul proprietar şi-a asumat că va menţine tipul de activitate şi 200 de salariaţi, timp de trei ani.
1. Cum se vad urmele !!!!
(mesaj trimis de sandu în data de 19.02.2014, 08:19)
Cum de toate itele duc spre zona de coruptie protocalie? Cum dracului doi rechini imobiliari se sterg la fund cu DNA-ul IMPOTRIVA statului Roman?. In ce tara traim cand doi derbedei folosesc DNA-ul ca manuse sa jefuiasca o fabrica pentru un teren?