DUPĂ CE A AMENINŢAT STATUL CU JUDECATA, IAR GUVERNUL A TRIMIS LEGEA CONVERSIEI LA CCR Raiffeisen Bank a sponsorizat evenimentul Wolfgang Schäuble

A.S. , E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 octombrie 2016

Raiffeisen Bank a sponsorizat evenimentul Wolfgang Schäuble

Actualizare 17:22 Raiffeisen Bank nu a sponsorizat MFP şi nici evenimentul la care a participat Wolfgang Schäuble

Raiffeisen Bank nu a sponsorizat Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi nici evenimentul de ieri, la care a participat ministrul german Wolfgang Schäuble, a precizat banca, într-un răspuns trimis Redacţiei Ziarului "BURSA".

"Raiffeisen Bank nu a sponsorizat Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi nici evenimentul «România: oportunităţi de investiţii într-o economie globală plină de provocări». Evenimentul a fost organizat de grupul Euromoney cu care Raiffeisen Bank International (grupul mamă de la Viena) are o colaborare mai largă editorial şi pe evenimente pe întreg anul 2016. Pe baza acestei colaborări, organizatorii au decis să pună logo-ul Raiffeisen Bank pe bannerul evenimentului (considerându-l bonus), iar acest lucru a generat acest articol", se arată în răspunsul băncii.

De asemenea, departamentul de marketing din Viena al Raiffeisen Bank International a trimis următoarele explicaţii:

"Evenimentul «România: oportunităţi de investiţii într-o economie globală plină de provocări» a fost organizat de Global Capital, o revistă specializată, aparţinând Euromoney Group. Global Capital va publica de asemenea o ediţie despre România şi despre eveniment, în noiembrie, iar Raiffeisen Bank International, cu sediul în Viena, este unicul sponsor al publicaţiei, dorind să îşi sublinieze angajamentul pentru Europa Centrală şi de Est, în general, şi pentru România, în particular.

Global Capital a fost recunoscător pentru această susţinere şi a decis să afişeze logo-ul Raiffeisen şi la conferinţa din Bucureşti, fără să notifice Raiffeisen Bank International sau Raiffeisen Bank Romania.

Din păcate, acest gest de bună intenţie a rezultat, evident, într-o neînţelegere în România".

(S.A., A.A.)

------------

Actualizare 13:25 MFP: Instituţia nu a primit nicio finanţare de la Raiffeisen Bank pentru evenimentul la care a participat Wolfgang Schäuble

Ministerul Finanţelor Publice (NFP) transmite că nu a primit nicio finanţare de la Raiffeisen Bank pentru conferinţa de ieri la care a participat ministrul german Wolfgang Schäuble.

Redăm, mai jos, precizările MFP trimise Redacţiei Ziarului "BURSA":

"În urma articolului cu titlul «DUPĂ CE A AMENINŢAT STATUL CU JUDECATA, IAR GUVERNUL A TRIMIS LEGEA CONVERSIEI LA CCR - Raiffeisen Bank a sponsorizat evenimentul Wolfgang Schäuble» publicat de redacţia dumneavoastră pe 27.10.2016, Ministerul Finanţelor Publice face următoarele precizări:

Ministerul Finanţelor Publice NU a primit nicio finanţare de la Raiffeisen Bank pentru evenimentul cu tema «România: oportunităţi de investiţii într-o economie globală plină de provocări».

Evenimentul de ieri dedicat mediilor investiţionale a fost realizat în parteneriat cu Grupul Euromoney care a pus la dispoziţie infrastructura necesară şi care a moderat cele două sesiuni de discuţii.

Ministerul Finanţelor Publice a fost implicat în transmiterea invitaţiilor vorbitorilor şi participanţilor la eveniment, precum şi în realizarea prezentărilor şi a materialelor de presă."

(S.A.)

-----------

Guvernul Cioloş pare să fie într-un grav conflict de interese, în condiţiile în care este ameninţat de Raiffeisen International cu judecata la Washington, dar acceptă ca Raiffeisen Bank România să-i sponsorizeze conferinţa de presă la care personajul principal a fost omul finanţelor europene, ministrul german Wolfgang Schäuble, alături de premierul României şi de Anca Dragu, ministrul nostru de finanţe.

Ar fi interesant de ştiut în ce a constat sponsorizarea, pentru că nu ne putem imagina că statul român a primit bani de la o bancă pentru cafeaua ministrului german de finanţe.

În lumina acestei sponsorizări, afirmaţiile membrilor guvernului, inclusiv cele ale premierului Cioloş, împotriva legii dării în plată şi trimiterea legii conversiei la Curtea Constituţională pot avea alte înţelesuri decât cele declarate.

Mai mult, surse bancare ne-au declarat că actualul ministru de finanţe Anca Dragu a spus că nu intenţionează să angajeze avocaţi pentru un eventual proces internaţional cu Raiffeisen Bank, exprimându-şi opinia că statul român va pierde oricum, în faţa băncii.

Raiffeisen Bank este una din băncile extrem de vocale împotriva legii dării în plată, iar Consiliul Patronatelor Bancare din România, care s-a exprimat extrem de dur la adresa clienţilor şi a instanţelor de judecată, fiind acuzat chiar de imixtiune în actul de justiţie, este condus chiar de Steven van Gronigen, preşedintele Raiffeisen Bank.

Este de remarcat că la eveniment nu a participat guvernatorul BNR Mugur Isărescu, ci doar membri ai Consiliului de Administraţie din Banca Centrală.

Totuşi, Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR, ne-a spus că Mugur Isărescu urma să aibă aseară o întâlnire cu oficialul german, întrevedere inclusă de Ministerul Finanţelor în programul vizitei lui Wolfgang Schäuble în România.

Opinia Cititorului ( 68 )

  1. referitor la acest paragraf:"Ar fi interesant de ştiut în ce a constat sponsorizarea, pentru că nu ne putem imagina că statul român a primit bani de la o bancă pentru cafeaua ministrului german de finanţe. " Din punctul meu de vedere consider acest placat un adevarat afront la adresa domnului ministru Schäuble, manevra celor de la Raiffeisen Bank neputand fii catalogata decat asemanatoare cu cea de la Antena 3 cand Juniorul Iglesias a fost incurajat sa strige Jos Basescu. Sa-ti fie rusine, domnule Sevelda...

    Autorii ar fi bine sa citeasca art dnei Ardeleanu care spune ca min german a fost prezent la o conferinta privata pe teme financiare. A venit el in vizita oficiala la Bucuresti? Nu, ziaristi nedocumentati si tendentiosi. Chiar rau intentionati.

    1. Ha, ha! E buna asta!

      Nu m-a$ fi gangyt' la ase ceva!

      Conferința a fost organizata de Ministerul Finanțelor Publice, iar WS a venit la invitația Ancăi Dragu, actual ministru de finanțe!

      Banuiesc ca esti unul dintre ziaristii nedocumentati, tendentiosi, chiar rau intentionati, care ar trebui sa citeasca articolul doamnei Ardeleanu.

      De ce n-ai semnat mesajul, Adina Ardeleanu?

    Ce repede luati voi subiecte de pe pagina escrocilor GCCC. Dar totusi nu v-am vazut sa bagati in ziar si cand "eroii" le amenintau pe aceeasi pagina pe tinerele Cristina Metea sau Dana Manolache cu desfigurarea sau moartea !

    Mereu au fost banci care au acordat sponsorizari. Banca Romaneasca a dat bani pe la Spitalul Floreasca, BCR si BT pe la festivalul George Enescu, Veneto Banca pentru copiii orfani. Nu inteleg de ce trebuie sa va legati si de astea. Ma rog, pe postacii GCCC ii inteleg. Bestiile astea nu s-au abtinut nici macar de la a porcai Salvati Copiii.

    De ce nu face si misionarul de la Cisnadie o donatie? Nu mare, 100 de lei, sau o masa calda pentru un copil sarman. Din cioporul de bani incasat de la PNL sau de la speculantii imobiliari nici n-ar simti. De ce nu face asta daca e asa de milos cu toata lumea, de plange, il apuca tremuriciul cand vede om amarat, etc.?  

    1. Stimate domule Parvu,

      daca ati avea putina rabdare sa cititi continutul textului ati observa ca nu este o critica la adresa domnului ministru, pentru a carui onoare si probitate morala nu e nevoie sa mai facem dialog. Dupa cum ma asteptam se pare ca domnii de la Raiffeisen au sponsorizat o alta conferinta....ROMANIA: DELIVERING RETURNS IN A CHALLENGING GLOBAL ECONOMY nu este identica cu evenimentul la care a fost invitat domnul ministru Schäuble: "Bundesfinanzminister Dr. Wolfgang Schäuble hält eine Rede bei der Konferenz „Investment opportunities in a challenging environment: Romania’s success story”. Im Anschluss daran findet eine Podiumsdiskussion statt." Aceasta este pagina oficiala a ministerului de finante. Nu am reusit sa gasesc cuvantul SUCCESS? Poate reusiti dumneavoastra.  

      Matale scrii la misto.

      Ce spui, ca Ciolos si Dragu sint sponsorizati ca copii orfani? 

      Hahaha. GOLDSTEIN. ce penibil ai devenit. Auzi, da v-au aprobat parcarile alea gratis PMB la cererea cu cusma in mana facuta de gigantii media Bursa SRL si Amos SA?

      se potriveste mai bine.E rapa mai defrisata...

      La Frankfurt are o strada intreaga si la Bucuresti nu e in stare de o parcare.La Chisinau nici parcare de biciclete n-are, in schimb la Viena e recunoscut drept patronul lot. I se spune DER HEILIGE FLORIAN.

      Îmi place că-mi apărați onoarea și probitatea morală, dar trebuie să precizez ca nu am beneficiat de "beneficii electorale" eu fiind propus de PNL la fotoliul de prim-ministru si am acceptat. Am contestat legea CHF din respect deosebit pentru cetățeni împrumutați, iar cafeaua de la Raiffeisen bank este doar o bagatelă, după ce o beau trec pe la cabinet să contest si legea cu 102 taxe si daca am timp poate mai adaug 201 în plus. Ca orice ministru care mă respect am un site de închiriat pe 15000 de E, pate interesează pe Raiffeisen. V-am păcălit praduitorilor??

      Hahaha

      Parvule, ti-ai schimbat numele in "anonim", ca sa devii mai demn, copchile?

      Ce ti se-ntimpla, de ce e lumea rea, cu tine? 

      Nu vrea nimeni sa te adopte, biet orfan? 

      Du-te la Banca aia care i-a adoptat pe Ciolos si pe Dragu.

      Daca te respinge si banca, atunci du-te la Floreasca. Fa-te bine, apuca-te de vioara si scrie "oe...DIP". 

      organizatia (aproape mafiota) salvati copiii este o acoperire pentru trafic de copii si spalari de bani, se ocupa cu orice altceva decat salvatul copiilor, inclusiv cu apararea bancilor care cotizeaza la madama aia de este directoare.

      De la niste golani care vreo doi ani cer numai ca altii sa le plateasca datoriile ce sa ceri? Sectiile alea de ATI facute de Salvati Copiii pe la vreo cateva spitale de pediatrie sunt 0 pentru tine, nu? Numai munca stapanului tau cu par la mecla e plina de umanitate, nu? Vai de tine, vai de voi!

      Caco Make! 

    Bravo Bursa !

    Vine Scoobi si nu merge Isarescu acolo?!? 

    O ilumimare ca asta am asteptat ieri. 

    Cat a sponsorizat Raiffaisen? Orice banca cred ca dorea sa puna reclama ieri, de ce doar Raiffaisen? 

    Acesta este spatele Raiffaisen? Mil Van Goh s-a dus la acesta sa disciplineze Miorita ca el are de muls. In Rusia vaca Raiffaisen e starpa, in Europa de Este nu e El Dorado ca aici? 

    Ce Statul lui peste prajit avem de nu isi permite sa plateasca o cafea?  

    Din imprumuturile Statului cat detine Raiffaisen?

    S-a mai intamplat asa ceva pe Glob? 

    1. domnul Ciolos a vrut sa arate ca ne comportam auster si daia , nu d-aia nici de aceea conferinta n-a fost onorata de Clooney. Da acu ce sa facem, trebuie Sa improvizam. In locul batausilor II angajam pe domnii Treichl SI Sevelda, dupa care schimbam sloganul cafelei cu cel al CPBR si il rugam pe domnul Schäuble sa spuna *A FOREIGN CURRENCY LOAN, WHAT ELSE*:-)

      Prpoun sa schimbe prin ordonanta de u sa nu mai fie tricololorul gol cu insemnele Raiffaisen Bank. Cel de la Cpbr nu da chiar asa bine nu?

    La cate articole scrie Emilia Olescu in favoarea creditatilor in CHF, cred ca a luat si ea unul mare (si poate si MAKE, care, fie ii cere sa scrie asemenea articole, fie i le scrie el si o pune doar sa le semneze)

    1. Subiectul era altul! Va legați acum de altceva pt ca nu știți ce sa spuneti de sponsorizarea asta! Mare mizerie, mon cher

      Frumos titlu: Delivering returns! Sublim chiar

      Eu cred ca acum se oftica BCR-ul :)

      Stimate domnule "anonim",

      In primul rand, va aflati intr-o grava eroare!!! NU am credit in CHF, asa cum NU am niciun fel de credit!! Fapt care se poate proba in orice moment. 

      In al doilea rand, va aflati intr-o grava eroare din nou!! MAKE nici nu imi scrie articolele, nici nu mi le comanda si nici macar nu mi le citeste!! 

      Asadar, va rog sa nu mai faceti afirmatii gratuite si neprobate, pentru ca nu va fac cinste. 

      Dar ma bucur ca ma cititi constant!! Inseamna ca textele mele sunt interesante pentru dumneavoastra!!

      De aceea, promit sa nu ma las de meserie, macar pentru a va asigura lectura de dimineata. 

      cand vad articole semnate de E.Olescu nu le mai citesc. Toate sunt pentru creditatii in chf sau impotriva bancilor. Fereasca Dumnezeu sa intri in gura unei femei ca E.O.!

      Bravo, Emilia Olescu! Tine-o tot așa! Bancherilor le e frica acum, si-au pierdut busola!

      Din cate observ, acest articol are doi autori, insa doar EO pare interesanta pentru unii, desi este al doilea semnatar al articolului...

      Pe tine nu te ridica de pe scaun ce s-a intamplat? Probabil ca esti angajat bancar.. Spalat pe creier

      Pai, daca nu le citesti de ce te obosesti sa-ti dai cu parerea depre ceva ce nu stii?!?

      Nu ti se pare ca esti cam natarau? 

      Pffff....adica bancherilor le este atat de frica de E.Olescu incat nici nu o mai citesc??? :))) Inseamna ca e o doamna tare valabila!! Mi-as dori sa o cunosc!!

      Ai baut cafeaua si ai citit art de te-ai dat de gol. Tu pasesti cat mintesti?

      A cita oara sa-ti atrag atentia ca, in lipsa dovezilor, asta-i hartuire, incalca regulamentul mesajelor si asazisul tau "comentariu" poate fi eliminat?!

      Nu vazusem raspunsul tau.

      Inteleg, din el, un repros: ca nu-ti citesc articolele inainte de publicare; dar, te asigur ca le citesc in ziar, aproape intotdeauna.

      Data viitoare cind mai apar mesaje similare, te rog sa ceri celor de la Site sa le elimine, fara comentarii. 

      E cam logic.

      Atat de bune/interesante sunt ca Make nici macar nu le citeste?

      Tango degeaba! 

    Articolul e neinspirat, ca sa fiu politicos, si face trimiteri prost deplasate.

    Personal nu cred ca articolul creste nivelul ziarului. 

    1. Citeste articolul de ieri o sa vezi de ce nu e in loc la "doamna de fier" a lor.

      Articolul de ieri, daca te referi la cel cu CCR, este mai mult decat echilibrat - are comunicatul Curtii Constitutionale, opiniile avocatilor -atat cei ai bancilor, cat si cei ai clientilor si chiar analisti, care, spre uimirea ta probabil, au aceeasi parere ca avocatii bancilor!! Autorul - "doamna de fier" a ziarului, cum ii spui tu - nu isi pune opinia, ba chiar mentioneaza ca nu este formulata o opinie generala. Deci, despre ce vorbesti tu?? Sau nici tu nu ai citit articolul dar iti dai cu parerea?

      Vezi pe la Politica ce gasesti si cere Bursei sa iti stearga mesajul.

      Nu neamtul e mituibil, guvernul e mituibil. Neamtul e mita! E greu, asa-i??

      "Prost deplasate".

      Peste asta, nu mai conteaza ce spui.

      Asta, ca sa fiu politicos. 

    Cilos una spune in fata camerelor de filmat si alta face. mai mult decat atat, in sesizarea trimisa de guvernul ciolos catre CCR este trecut riscul ca bancile sa dea in judecata statul la ICSID. dar bani de la Raiffeisen e ok sa primeasca?

    cred ca toti angajatii Raiffeisen au primit sarcina de serviciu sa intre pe siteul Bursa si sa ridiculizeze articolul. ca sa nu fie luat in serios, desi ridica semne de intrebare legitime.

    1. N-au timp casierii de opinii. Principala acuzație pe care o aduc postacii bancarzi e legata de sponsorii GCCC, adică postaci bancarzi sunt diverși salvați copii sponsorizați de bănci să înjure în on-line.

      Zilnic citesc despre cei 2% virați de bărbosul din chitila, o acuzație derivată din realitate, salvatii copii obtine sponsorizari contra prestarii serviciilor de manipulare și improscare. 

    Sa tot cauti nod in papura doar intr-o anumita directie, sa tot sapi dupa nasoale, sa publici fara filtru felurite surse, si sa repeti asta zi de zi, asta a ajuns Bursa? Deja e obositor...

    1. Poate asa aude cine trebuie...si-apoi, nu e repetitia mama invataturii? Eu asa am incatat la scoala.

      Esti ca Borc, tii monologuri in oglinda?

      Publicul țintă au ajuns să fie frustrații, nicidecum profesioniștii. Nu mai citesc Bursa decât ocazional, cam la fel ca cu tabloidele că ca să zic așa.

      He, he!

      O citesti ocazional, dar intens. 

    In offshore?

    Deci cum e pana la urma ?

    A mituit Raifaisen sau nu ? 

    Ca astia de la MFP zic ca nu au primit un sfant de la nemti.

    1. Defapt astia de la MFP nici nu stiau de acel banner

    Cu ce se ocupa lumea. Conspiratii pe sume de cateva sute euro. Pe bune? Legile acelea sunt prost facute si discriminatorii. De ce nu dam legi rectificative pentru toate tipurile de contracte semnate de clienti cu orice furnizor companie, pe motiv ca erau scrise cu negru sau cu fontul prea mic?

    1. Cita incredere inspira judecata ta, daca afirmi ca sejurul lui Schäuble a costat "citeva sute de euro"?

      Wolfgang Schäuble este ministrul german al finantelor, nu un cersetor roman expulzat pe banii statului, cazat, la sosire, in puscarie.

    Pe mine unul nu ma deranjeaza atat de tare ca acolo este trecut numele unei banci. Ma deranjeaza mai mult ca deasupra este tricolorul..ori acea banca nu are nici o treaba cu acel tricolor...

    Ciolos se pare ca ori este extrem de arogant fata de romani ori isi arata defapt limitele inteligentei. 

    Vreau sa stiu cat s-a imprumutat statul de la aceasta banca in anul 2016 in conditiile in care statul a fost amenintat cu proces de aceasta banca de curand. 

    vreu sa stiu de ce suma au beneficiat bancile prin masura de RMO adoptata de BNR pe furis de curand.

    Ar fi un bun subiect de presa. 

    1. am scris la MFP sa scoata Raiffeisen Bank din Programul Prima Casa si sa nu se mai imprumute de la aceasta banca, tocmai pentru ca duce o politica ostila statului roman, amenintand sa il dea in judecata la ICSID. MFP mi-a trimis un raspuns in scarba, arogant, in care pretinde ca imi face educatie financiara si evident, spune ca nu poate scoate Raiffeisen Bank din Programul Prima Casa. eu consider ca este impotriva statului roman sa continue colaborarea cu Raiffeisen, dar cei de la Finante se pare ca nu.

      Totusi am cont la ea si asta inseamna ca este buna. Altfel nu. De ce se spun tot felul de lucruri despre aceasta banca.

      Art. 1. - Modelul drapelului României şi intensitatea culorilor acestuia sunt cele prevăzute în anexa nr. 1.

      Drapelul României are formă dreptunghiulară. Lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale. 

      Mesajul 13.2 nu aparține cititorului Cristi C. Prostacul obsedat care semnează în fals este rugat să își reia tratamentul psihiatric.

    au voie sa afiseze steagul cu inscriptii pe el?

    de verificat  

    1. Art. 1. - Modelul drapelului României şi intensitatea culorilor acestuia sunt cele prevăzute în anexa nr. 1.

      Drapelul României are formă dreptunghiulară. Lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale. 

    Global Capital va publica de asemenea o ediţie despre România şi despre eveniment, în noiembrie, iar Raiffeisen Bank International, cu sediul în Viena, este unicul sponsor al publicaţiei.

    Unicul sponsor si coincidenta pe banner "hosted by Raiffeisen" 

    E posibil ca bursa sa fi constatat o chestie penala...

    ( . ? o .

    In traducere directa a ceea ce scrie acolo Sponsorizare.

    Guvernul surprinde din nou cu aceasta atitudine si mai mult minte ca sa acopere mizeria.

    Banca nu mai conteaza ce spune oricum ei mint si insala mereu..... 

    1. in 2008 traducerea in engleza a raportului financiar producea pierderi acumulate de NOUASUTE MILIOANE RONI mai mari decat cele in raportul romanesc original. Ghici pe care l-a folosit UE la verificarea ajutorului de stat...cel inglez sau cel ruman...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb