ZIARUL BURSA

27 octombrie 2016
Ediţia din 18.09.2024
Raiffeisen Bank a sponsorizat evenimentul Wolfgang Schäuble

DUPĂ CE A AMENINŢAT STATUL CU JUDECATA, IAR GUVERNUL A TRIMIS LEGEA CONVERSIEI LA CCR Raiffeisen Bank a sponsorizat evenimentul Wolfgang Schäuble

A.S. , E.O.Bănci-Asigurări / 27 octombrie 2016

Actualizare 17:22 Raiffeisen Bank nu a sponsorizat MFP şi nici evenimentul la care a participat Wolfgang Schäuble

Raiffeisen Bank nu a sponsorizat Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi nici evenimentul de ieri, la care a participat ministrul german Wolfgang Schäuble, a precizat banca, într-un răspuns trimis Redacţiei Ziarului "BURSA".

Actualizare 13:25 MFP: Instituţia nu a primit nicio finanţare de la Raiffeisen Bank pentru evenimentul la care a participat Wolfgang Schäuble

-------------

Guvernul Cioloş pare să fie într-un grav conflict de interese, în condiţiile în care este ameninţat de Raiffeisen International cu judecata la Washington, dar acceptă ca Raiffeisen Bank România să-i sponsorizeze conferinţa de presă la care personajul principal a fost omul finanţelor europene, ministrul german Wolfgang Schäuble, alături de premierul României şi de Anca Dragu, ministrul nostru de finanţe.

Ar fi interesant de ştiut în ce a constat sponsorizarea, pentru că nu ne putem imagina că statul român a primit bani de la o bancă pentru cafeaua ministrului german de finanţe.

În lumina acestei sponsorizări, afirmaţiile membrilor guvernului, inclusiv cele ale premierului Cioloş, împotriva legii dării în plată şi trimiterea legii conversiei la Curtea Constituţională pot avea alte înţelesuri decât cele declarate.

Mugur Isărescu

ISĂRESCU, CĂTRE BANCHERI: "Renunţaţi la aroganţă şi fiţi mai benevolenţi cu clienţii; tupeismul este exclus"

Andrei StanBănci-Asigurări / 27 octombrie 2016

"Renunţaţi la aroganţă şi fiţi mai benevolenţi cu clienţii. Gândiţi-vă că oamenii vin la dumneavostră să îşi depună averea, iar încrederea şi demnitatea activităţii de bancher sunt lucruri esenţiale. Tupeismul este exclus", a afirmat, astăzi, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) în deschiderea conferinţei Banking Compliance Summit, de la Institutul Bancar Român, informează Hotnews.

Inflexibilul Schäuble pledează pentru "o abordare umanistă", în Europa

Inflexibilul Schäuble pledează pentru "o abordare umanistă", în Europa

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 27 octombrie 2016

Inflexibilul ministru de finanţe al Germaniei Wolfgang Schäuble, care s-a arătat de neînduplecat în negocierile privind datoriile Greciei, cere, acum, înţelegerea cetăţenilor Uniunii şi încrederea acestora în proiectul comun, pe măsură ce "visul european" a început să se destrame, după votul Marii Britanii pentru Brexit.

Florin Cîţu (Sursa foto: Facebook)

Despre criza din 2008 (episodul 3)

Florin CîţuMacroeconomie / 27 octombrie 2016

România avea una dintre cele mai mari rate de creştere economică în perioada 2005-2008. Mai mulţi factori au contribuit - codul fiscal care a făcut să scadă nivelul taxelor din economie (costuri mai mici), contextul internaţional, aderarea la UE. Bunăstarea generată în acele momente nu a fost administrată foarte bine, din păcate.

ÎN CANADA ESTE CONTESTATĂ CONSTITUŢIONALITATEA TRATATULUI COMERCIAL CU UE Odată cu CETA autorităţile noastre au semnat şi pentru statutul de colonie subdezvoltată?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 27 octombrie 2016

CĂLIN RECHEA

Actualizare 14:18 BBC: Politicienii belgieni au ajuns la un consens privind susţinerea CETA

Premierul belgian Charles Michel a declarat că s-a ajuns la un consens pentru susţinerea tratatului comercial dintre UE şi Canada. Acordul politic trebuie aprobat de toate cele şase instituţii parlamentare regionale din Belgia, iar apoi este necesară şi aprobarea acestuia de ceilalţi 27 de membri UE.

-----------

Când nimic nu părea să mai stea în calea adoptării tratatului comercial dintre UE şi Canada, cunoscut sub numele CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement), s-a întâmplat minunea sau dezastrul, în funcţie de punctul de vedere al părţilor implicate.

MFP a publicat proiectul Hotărârii de Guvern privind tarifele maximale ale poliţelor RCA

MFP a publicat proiectul Hotărârii de Guvern privind tarifele maximale ale poliţelor RCA

Andrei StanBănci-Asigurări / 27 octombrie 2016

Actualizare 11:46 Consiliul Concurenţei a avizat Hotărârea de Guvern privind tarifele maxime la RCA

Consiliul Concurenţei a aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern care prevede plafonarea tarifelor RCA pentru şase luni, a anunţat astăzi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

Actualizare 11:38 ASF a publicat modalitatea de stabilire a tarifelor maximale la poliţele RCA

------------

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a pus în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern privind stabilirea tarifelor de primă maxime aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, anunţă un comunicat oficial.

Andreea Paul demonstrează că ASF minte cu neruşinare

Andreea Paul demonstrează că ASF minte cu neruşinare

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 27 octombrie 2016

PRECIZĂRI ASF: "Conform noului CCM, compensaţia de 8 salarii lunare de bază brute şi/sau indemnizaţii lunare nu se acordă membrilor Consiliului ASF" 

-----------

Deputatul Andreea Paul a demonstrat, ieri, cu documente, minciuna sfruntată şi continuă a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Producătorii de polistiren se tem că amenzile ANPC vor creşte

Producătorii de polistiren se tem că amenzile ANPC vor creşte

EMILIA OLESCUCompanii / 27 octombrie 2016

Producătorii de polistiren se tem că amenzile pe care le aplică Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru nerespectarea legii vor creşte, dacă instituţia va trece din subordinea Guvernului în coordonarea Parlamentului.

Nivelul de dezvoltare a sectorului asigurărilor auto din România rămâne redus comparativ cu statele europene

RAPORTUL CONSILIULUI CONCURENŢEI: Nivelul de dezvoltare a sectorului asigurărilor auto din România rămâne redus comparativ cu statele europene

Politică / 27 octombrie 2016

Actualizare 14:20

Nivelul de dezvoltare a sectorului asigurărilor auto din ţara noastră rămâne încă redus faţă de majoritatea statelor europene, chiar şi faţă de cele din regiune, reiese din raportul "Mediul concurenţial românesc - evoluţii în sectoare esenţiale 2016", trimis Redacţiei.

Actualizare 10:27 Consiliul Concurenţei a demarat în primul semestru al anului 7 investigaţii privind posibile încălcări ale legislaţiei

România a înregistrat cea mai mare reducere din UE a preţului benzinei în ultimii doi ani

"Avem un prim ministru care nu ştie diferenţa dintre un creditor şi un debitor. OK. Cine îl manipulează?"

PRELUARE DE PE SOVIANI.COM "Avem un prim ministru care nu ştie diferenţa dintre un creditor şi un debitor. OK. Cine îl manipulează?"

Radu SovianiPolitică / 27 octombrie 2016

Nu aş fi scris acest articol dacă nu ar fi fost frapant ceea ce nu au observat ieri televiziunile de ştiri, în primul rând că primul ministru al României, tehnocratul Dacian Cioloş nu dovedeşte cunoaşterea termenilor economici de debitor şi creditor, ba mai mult îi confundă între ei.

În al doilea rând, nu aş fi scris acest articol dacă simultaneitatea afirmaţiilor greţoase ale lui Eugen Rădulescu (încă) Directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din BNR regăsite în ,,argumentele" primului ministru care încurcă datornicii şi împrumutatorii între ei, nu mi-ar fi demonstrat flagrant cât de uşor este de manipulat fostul Comisar European pentru probleme de Agricultură, în probleme economice.

Poliţişti (Sursa foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne)

ŞTIRIPESURSE.RO: Scandal la MAI din cauza serviciului de informaţii

S.B.Miscellanea / 27 octombrie 2016

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, anunţa în urmă cu zece zile că serviciul de informaţii al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), va fi reoganizat într-o structură militarizată, prin ordonanţă de urgenţă. În această perioadă, au loc dezbateri pe marginea proiectului, iar la discuţiile dintre reprezentanţii Ministerului şi angajaţi s-a iscat un adevărat scandal, potrivit Ştiripesurse.ro.

Marea Britanie şi SUA trimit avioane, trupe, tancuri şi artilerie în România şi în Polonia

Marea Britanie şi SUA trimit avioane, trupe, tancuri şi artilerie în România şi în Polonia

Andreea StoicaPolitică / 27 octombrie 2016

Actualizare 08:25 Rusia îşi consolidează Flota la Marea Baltică pentru a contracara prezenţa NATO în regiune

Rusia îşi modernizează puterea de foc a Flotei la Marea Baltică prin adăugarea unor nave de război dotate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, pentru a contracara consolidearea prezenţei NATO în regiune, potrivit presei ruse, relatează Reuters.

------

Marea Britanie a anunţat ieri că va trimite anul viitor avioane de luptă în ţara noastră, iar Statele Unite au promis trupe, tancuri şi artilerie Poloniei în cadrul celei mai importante consolidări a capacităţilor militare NATO la frontierele Rusiei de la Războiul Rece şi până în prezent, transmite Reuters.

Două cutremure în Centrul Italiei (Sursa foto: captură Youtube)

Două cutremure puternice la două ore diferenţă, în centrul Italiei

Mina IrinaInternaţional / 27 octombrie 2016

Două cutremure cu magnitudinea 5,5 şi, respectiv, 6,1 au afectat ieri centrul Italiei, provocând rănirea uşoară a zeci de persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu, după doar două luni de la un cutremur în care şi-au pierdut viaţa aproape 300 de persoane în aceeaşi regiune, transmite agenţia AFP.

Grupul "Vodafone", amendat cu 5,6 milioane dolari în Marea Britanie

Grupul "Vodafone", amendat cu 5,6 milioane dolari în Marea Britanie

A.V.Internaţional / 27 octombrie 2016

Ofcom, autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Marea Britanie, a impus o amendă record de 4,63 milioane de lire sterline (5,63 milioane de dolari) grupului de telefonie "Vodafone" Plc pentru că a vândut şi facturat în mod necorespunzător cartele pentru reîncărcarea creditului necesar efectuării convorbirilor telefonice.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

REVISTA PRESEI 27.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 27 octombrie 2016

ADEVARUL 

Finanţistul lui Merkel, la Bucureşti. Învăţămintele sale pentru români

România, în ce priveşte gradul de îndatorare, are un nivel de 40% din PIB şi trebuie păstrată această valoare, a spus Wolfgang Schauble, ministrul de Finanţe al...

Conferinţa Naţională de Insolvenţă

Comunicate de presă / 27 octombrie 2016

Protejaţi sub dezideratul interesului public, penaliştii omit, uneori, consecinţele reale ale aplicării instituţiilor penale în procedura insolvenţei. Profesioniştilor în acest domeniu le rămân întrebările şi blocajele decizionale:

AFTER THREATENING TO SUE THE GOVERNMENT AND THE GOVERNMENT SENT THE LAW ON THE CONVERSION OF CHF DENOMINATED LOANS TO THE ROMANIAN CONSTITUTIONAL COURT Raiffeisen Bank was the sponsor of the event attended by Wolfgang Schäuble

A.S. , E.O. (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 27 octombrie 2016

UPDATE 17:22 Raiffeisen Bank has not sponsored the Romanian Ministry of Public Finance, nor yesterday's event that Wolfgang Schäuble, German Finance Minister attended, the bank stated in a response sent to the "BURSA" editorial office.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo