Competenţa Băncii Centrale se scurge pe Facebook

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 octombrie 2016

Competenţa Băncii Centrale se scurge pe Facebook

Eugen Rădulescu, directorul de stabilitate din BNR, a sugerat, recent, pe o reţea de socializare, că băncile au acordat credite în franci elveţieni nu doar pentru achiziţionarea imobilelor, ci şi pentru cumpărarea de acţiuni.

Domnia sa a scris, ironic, răspunzând unui comentariu: "În înţelepciunea lor, politicienii au şi explicat asta (n.r. de ce trebuie o lege ca să anuleze un contract) (şi au votat unanim!!!): pentru că băncile i-au înşelat pe clienţi, nu le-au spus destul despre riscul valutar, şi de aceea trebuie pedepsite - inclusiv pentru creditele de, să spunem, un milion de franci pentru a cumpăra acţiuni la Transelectrica. Bietul client a fost înşelat de bancă, nu-i aşa, veroasă. Iar asta este atât de limpede, că nici nu mai e nevoie de un judecător care să constate înşelătoria - o poate face foarte bine şi Parlamentul...".

"Profesionalismul" angajatului BNR a mers şi mai departe, şi, pe lângă atacurile la adresa debitorilor, a afirmat că ştie, "din amintiri", cifre despre creditele în franci: "BNR a publicat numărul de credite pe grupe în CHF. Sunt 44 credite peste 1 milion, vreo 1400 peste 250 mii.

Spun din amintire, verifică cifra exactă, dacă te interesează. Desigur, la peste 250.000 nu sunt amărăşteni, de aici toată presiunea media..."

Ce nu ne-a spus domnul Eugen Rădulescu este dacă a sesizat organele statului cu privire la posibila ilegalitate a acordării acestui credit.

Criticul constant al BNR Lucian Isar ne-a declarat: "Pachetele de finanţare în franci elveţieni au fost avizate de către BNR. Echipele de control cu siguranţă au trecut prin excepţii de la procedură. Dacă aveau ceva de evidenţiat ar fi profitat de situaţie ca să iasă în evidenţă. Există un defect clasic de logică elementară în a extrapola de la un exemplu singular. Nu este prima dată când echipa lui Isărescu abuzează de acest defect încercând să manipuleze opinia publică.

Cred că un astfel de credit nu putea fi acordat decât în două situaţii egal probabile: în urma unui telefon de intervenţie sau pe o procedură de private banking văzută, vizată şi răs-inspectată de BNR".

Spusele lui Lucian Isar sunt verosimile, caz în care exemplul dat de Eugen Rădulescu, dacă este real, ar trebui cercetat ca fiind o posibilă ilegalitate, iar postarea sa un autodenunţ.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. De insinuari probabil ca multi s-au saturat... Multi au publicat deja datele la iulie ref credite CHF... Iar CCR a venit cu un nou comunicat ref LDIP - se aplica la toate contractele dar cu verificarea impreviziunii la toate, de instanta...

    1. Vrei sa spui ceva si nu stii cum?

      Bravo MAKE,

      M-ai făcut să râd de dimineață, de mă doare burta! 

      Da

    Cu o floare nu se face primavara.

    Bravo Bursa. E corect ce ziceți voi aici. Cred că acest domn, re-reciclat ca specialist bancar, a primit ordinul și a postat. Sunt curios dacă se va întâmpla ceva cu el

    "e usor a scrie versuri cand nu ai nimc a spune"- apropo de BNR.

    Linia continua mai departe.

    Probabil se termina intr-o fundatura.

    Primarita Capitalei recunoaste ca Leul greu e degeaba, vezi declaratia de ieri a dat-o si Digi 24 la 18:15, suma de 100 mil de Euroi ...

    Cine o fi luat credite de ordinul milioanelor?consumatorul?parca a mai luat si de la BCR cineva!Familie mare ,pentru o locuință de 1milion😂

    si daca ma luat numai 110 000 chf se zice ca sunt "amarastean"...

    1. da ...si daca rata nu depaseste 50% din venit esti bogat..asa gandesc astia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb