THE GUARDIAN DEZVĂLUIE O ÎNREGISTRARE AUDIO  Theresa May era, în mai, împotriva Brexit, în faţa bancherilor de la Goldman Sachs

Ziarul BURSA #Internaţional / 27 octombrie 2016

Theresa May era, în mai, împotriva Brexit, în faţa bancherilor de la Goldman Sachs

Actualul premier britanic Theresa May atrăgea atenţia, cu o lună înainte de referendumul de la 23 iunie, asupra impactului unui Brexit în mediul de afaceri din regat, potrivit unei înregistrări audio dezvăluite de ziarul The Guardian, iar în contextul crizei economice mulţi o acuză acum de ipocrizie, potrivit News.ro.

Ea a susţinut, în luna mai, un discurs public în care a prezentat unele dintre motivele rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană, avertizând de exemplu că un Brexit ar putea avea un impact asupra dezvoltării pieţei unice, însă aceste dezvăluiri par să meargă mai departe.

Fostul ministru de Interne a reiterat, pe 26 mai, la sediul Goldman Sachs din Londra, care sunt beneficiile economice ale unei rămâneri în Uniune.

"A venit vremea ca Regatul Unit să preia conducerea în Europa" ar fi spus ea, exprimându-şi speranţa că "alegătorii vor privi mai degrabă spre viitor şi nu spre trecut". "Eu cred că argumentele economice sunt clare", a spus ea.

"A fi parte a unui bloc comercial de 500 de milioane (de consumatori) este semnificativ pentru noi. Cred, aşa cum v-am spus un pic mai devreme, că una dintre probleme este că o mulţime de oameni vor investi aici, în Regatul Unit, deoarece acesta se află în Europa", a continuat May, precizând: "Dacă nu am fi fost în Europa, cred că ar exista firme şi companii care ar căuta să răspundă la întrebarea dacă au nevoie să-şi dezvolte mai degrabă prezenţa pe continent decât în Regatul Unit. Aşadar, cred că există avantaje clare pentru noi în termeni economici".

Premierul britanic a mai spus: "Cred că, de-a lungul timpului, Regatul Unit a tins să adopte o poziţie potrivit căreia Europa este un capitol încheiat pentru noi. Ne-am aşezat mai degrabă pe banca din spate a Europei. Cred că, atunci când vom ajunge acolo, atunci când vom lua iniţiativa şi vom conduce, vom putea realiza lucruri. Aşa că eu cred că trebuie să ne asigurăm că vom prelua conducerea".

Liderul Partidului Liberal-Democrat Tim Farron a apreciat că este "dezamăgitor că lui Theresa May i-a lipsit curajul politic să avertizeze publicul aşa cum făcut-o cu o mână de bancheri, în privat, asupra efectelor economice devastatoare ale Brexitului".

May - care a devenit premier în cadrul unei reorganizări a Partidului Conservator prin care lideri care au făcut parte din tabăra "Remain" au fost înlăturaţi - a dat dovadă de o agilitate neaşteptată în a se distanţa de tabăra "Remain" după referendum.

Refuzul ei de a participa la o mare parte din campania condusă de Craig Oliver, fostul director de comunicare al lui David Cameron, poate sugera că ar fi fost un "agent inamic" secret al celeilalte tabere, scrie Deutsche Welle.

Însă, în ultimele săptămâni May şi-a înăsprit poziţia, după ce a spus, în septembrie, în conferinţa Partidului Conservator, că vrea să acorde prioritate controlului imigraţiei în defavoarea unui acces pe piaţa unică.

Un parlamentar din cadrul Partidului Laburist, Phil Wilson - un reprezentant al grupului "Open Britain", care a susţinut rămânerea regatului pe piaţa unică -, a apreciat că "e bine să se ştie că, în privat, Theresa May crede ceea ce mulţi dintre noi am spus în mod public de mult timp, şi anume că părăsirea pieţei unice va fi rea pentru afaceri şi pentru economie".

"Acum ea e premier. Theresa May se află într-o poziţie inegalabilă în a acţiona în legătură cu îngrijorările ei anterioare, începând prin a pune rămânerea pe piaţa unică în centrul poziţiei Guvernului ei în negocieri", a îndemnat parlamentarul.

Un purtător de cuvânt al premierului a declarat că "Marea Britanie a optat în mod clar să voteze să părăsească UE, iar acest Guvern este hotărât să facă un succes din noile oportunităţi pe care acest lucru îl reprezintă".

Acesta a citat, de asemenea, declaraţii recente despre impactul financiar al retragerii din UE ale ministrului pentru Brexit David Davis, al cărui post a fost înfiinţat în urma consultării.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. D-na va avea soarta lui Cameron in istorie.

    Femeia asta a venit ca sa ramana. Uitati-va la ea: she wont go away any time soon ! Ce sa faca acasa, sa hraneasca testoase ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb