BVB Indicii, în scădere, pe fondul unei lichidităţi de 4,86 milioane euro

MINA IRINA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 octombrie 2016

Indicii, în scădere, pe fondul unei lichidităţi de 4,86 milioane euro

Titlurile "Fondul Proprietatea", cele mai lichide

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 21,88 milioane de lei (4,86 milioane euro), mai mic decât marţi (5,67 milioane euro).

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul Tradeville, a detaliat evoluţia de ieri a bursei autohtone: "Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu negativ pe fondul unor evoluţii nefaste din prima parte a şedinţei în pieţele vest-europene. Indicele BET a pierdut 0,16% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0.12% (BET-NG) şi -0.27% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 4,4 milioane euro, peste media de 8,18 mililoane euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile VES S.A. (VESY) cu +6,94% pe fondul celui mai mare volum zilnic din ultimele 6 luni, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor BRD-GSG S.A. (BRD) a avut cea mai bună evoluţie (+1.48%), în condiţiile în care volumele au fost mult peste media ultimului semestru. Cea mai mare scădere pe piaţă reglementată au înregistrat-o astăzi acţiunile Electroputere S.A. (EPT) cu -13.02% pe fondul unor volume mici în termeni absoluţi şi sub media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile OMV-Petrom S.A. (SNP, -1.30%), valorile pe piaţa regular peste media ultimelor 6 luni pentru acest simbol".

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction precizează: "Indicii au continuat să scadă astăzi (ieri, n.r.), însă într-un ritm mai lent decât în sedinţa anterioară. Cea mai mare scădere a fost cea a BET-FI, 0,27%, cinci dintre cele şase componente ale indicelui fiind pe minus. Indicele de referinţă al pieţei, BET, a scăzut cu doar 0,16%, în urma unei evoluţii mixte a acţiunilor din componenţa sa. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au continuat să se deprecieze, -1,09%, la fel ca şi cele ale OMV Petrom (SNP), -1,3%, în timp ce acţiunile Transelectrica (TEL) şi cele ale BRD Groupe Societe Generale (BRD) au crescut cu 1,03% şi 1,48%. Valoarea tranzacţiilor a scăzut până la 4,9 milioane de euro, dintre care 4,45 milioane pe piaţa de acţiuni şi 406 mii pe cea de certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 9,46 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,12%, preţul de închidere fiind de 0,804 lei/unitate.

Titlurile TLV au coborât la 2,275 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,44 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 2,9 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 23,3 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor SNP, cu un rulaj de 0,87 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 0,227 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie de 0,45 milioane lei, realizată cu titluri SNP, la preţul unitar consemnat şi pe piaţa "regular".

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,19%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,17%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb