Andreea Paul demonstrează că ASF minte cu neruşinare

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 octombrie 2016

Andreea Paul demonstrează că ASF minte cu neruşinare

PRECIZĂRI ASF: "Conform noului CCM, compensaţia de 8 salarii lunare de bază brute şi/sau indemnizaţii lunare nu se acordă membrilor Consiliului ASF"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ne-a transmis următoarele precizări: "Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), încheiat la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), dorim să facem următoarele precizări:

-Contractul Colectiv de Muncă, pentru perioada 2016-2017, a fost prezentat Consiliului ASF şi aprobat în data de 26.10.2016;

-Conform noului CCM, compensaţia de 8 salarii lunare de bază brute şi/sau indemnizaţii lunare, prevăzută la art.55, nu se acordă membrilor Consiliului ASF;

-Noul CCM produce efecte începând cu data înregistrării acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti".

ASF nu clarifică însă de unde rezultă precizările făcute. După cum spune ASF, noul CCM produce efecte începând cu data înregistrării acestuia, astfel că, până atunci, se aplică vechiul CCM. În ambele, sunt prevăzute compensaţiile.

(A.A.)

------------

Deputatul Andreea Paul a demonstrat, ieri, cu documente, minciuna sfruntată şi continuă a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

După ce Andreea Paul a declarat că preşedintele ASF Mişu Negriţoiu aşteaptă să fie demis, ca să poată încasa cele opt salarii compensatorii care i s-ar cuveni în acest caz, Autoritatea a contrazis-o, spunând că "nu sunt prevăzute plăţi compensatorii pentru Preşedintele ASF". Acelaşi răspuns ne-a fost transmis de către ASF şi pe data de 16 septembrie, în condiţiile în care, în piaţă, apăruseră zvonuri despre salariile compensatorii pentru preşedintele instituţiei.

Andreea Paul a prezentat, ieri, contractul colectiv de muncă al ASF pentru 2015-2016 şi cel pe 2016-2017 şi, în ambele, articolul 55 stipulează compensaţiile egale cu opt salarii lunare: "În cazul concedierii din motive neimputabile salariatului, prevăzută la art. 65 din Codul Muncii, sau a încetării mandatului membrilor Consiliului ASF din motive neimputabile, anterior expirării mandatului, personalul ASF beneficiază de o compensaţie în cuantum de 8 salarii lunare de bază brute (...)"(vezi foto).

Mai mult, contractul colectiv de muncă pe 2016-2017, valabil din 5 noiembrie, a trecut prin Consiliul ASF, pe 25 octombrie, adică Mişu Negriţoiu şi direcţia sa de comunicare nu aveau cum să nu ştie ce prevede.

ASF a minţit de două ori la rând, în răspunsuri transmise presei!

ASF şi-a permis să contrazică un deputat, printr-o minciună!

Într-adevăr, contractul prevede salarii compensatorii numai în cazul încetării mandatului, din motive neimputabile, anterior expirării mandatului.

Dar răspunsul dat de ASF nu a inclus aceste nuanţe. A fost direct şi clar. În plus, Mişu Negriţoiu a spus, repetat, că nu îşi dă demisia pentru că nu a făcut nimic greşit, aşa că nu ar fi avut de ce să îşi calculeze că ar exista "motive imputabile" pentru încetarea mandatului său.

Răspunsul ASF nu a lăsat loc la nici o interpretare şi la nici o eventuală neînţelegere.

A fost, pur şi simplu, o minciună cât casa!

Atitudinea incalificabilă a ASF, în această situaţie, a fost semnalată şi de fostul purtător de cuvânt al ASF, Radu Soviani, care a semnalat Parlamentului, în 2015 abuzurile preşedintelui Mişu Negriţoiu în transmiterea informaţiilor către presă şi public.

Radu Soviani susţinea chiar că Mişu Negriţoiu i-a cerut să inventeze răspunsuri pentru presă, dar şi că abuzurile semnalate de el în ASF au avut consecinţe directe asupra majorării nivelului de primă RCA încă din ianuarie 2015.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Andreea paul in locul lui mishu?

    1. care, bineinteles, si-a facut datoria. La fel ca in cazul Fondul Proprietatea si in cazul Astra legislatia referitoare la implementarea sistemului de raportare IFRS a fost reintoarsa catre RAS, dupa ce initial atat pentru piata de capital cat si de asigurari fusese initial stabilita.

      Cu astfel de precizari Misu Negritoiu risca sa-si incheie mandatul la ASF in mod lamentabil.Esti acuzat direct de minciuna si prin dreptul la replica incerci in continuare sa induci lumea in eroare. Este pacat de multele lucruri bune pe care le-a facut Negritoiu.

    "Dumneata sugi sângele poporului!... Aoleu"

    "Eu, familia mea, de la patuzsopt... lupta, lupta si da-i, si da-i si lupta... si eu ma-nteledzi tocmai acuma sa .." "Esti un om rau... mi-ai dovedit-o... Eu sunt o femeie buna... am sa ti-o dovedesc. Acuma sunt fericita... Putin imi pasa daca ai vrut sa-mi faci rau si n-ai putut. Nu ti-a ajutat Dumnezeu, pentru ca esti rau; si pentru ca eu voi sa-mi ajute totdeauna, am sa fiu tot buna ca si pana acuma." 

    Graba mare sa-l schimbam pe Nea Mishu, pana in alegeri.! 

    Ha, si cand o sa fie tot Consiliul demis, o sa ajunga si ASF unde au ajuns Astra si Carpatica ....la faliment... ironia sortii?!

    Imposibila alegere, groaznica!!!!Intre securistul MISHU si scandaloagioaca ANDREEA!Trista tara...

    1. dar daca e inlocuit de un vice, care s-a dezis recent de consiliul ASF din care face parte?

      Adica Ursache

    Misu pinochio

    dna Paul a avut restante pe vremea cand dl Negritoiu era profesor si acum face gargara :))) f tare.

    Dna Paul, nu aveti habar de asigurari de ce faceti comentarii daca nu cunoasteti meserie? Va faceti publicitate pt alegeri ? De la prosti ca mine asa se vede ! 

    Johny este un postac. Il veti intalni scriindu-si frustrarile pe mai multe site-uri, dar niciodata in public. Johny a ramas din punct de vedere intelectual si nu numai, la varsta pubertatii. Femeile sunt toate c**ve, ASF (de la care ciuguleste) este o institutie onorabila si de incredere, iar Misu este cel care l-a scos din anonimat si i-a dat un sens in viata. Johny este un accident genetic, cu cosuri si multe frustrari. Si o are mica. Inclusiv mintea. Bafta la distractia ta obisnuita pe site-uri interzise minorilor. Imbraca-te frumos si sarbatoreste cum se cuvine in aceasta seara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb