SIBEX Cotaţia futures a aurului tinde din nou, spre teritoriu pozitiv

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 octombrie 2016

După jumătate din programul de tranzacţionare, şedinţa de la mijlocul săptămânii se anunţa una ceva mai bună comparativ cu ziua precedentă, când s-a înregistrat cel mai slab rezultat de până acum din octombrie. Mai exact, datele de la ora 17.00 indicau 17 contracte cu o valoare ce depăşea 31.000 lei.

Cu 16 din cele 17 contracte, derivatul care urmăreşte mişcările preţului unciei de aur era din nou singurul produs cât de cât "viu". Pentru simbolul GOLD 16J (scadenţa octombrie), grecii de la ATHEXClear, care asigură serviciile de decontare pentru tranzacţiile cu derivate, au calculat o cotaţie de referinţă[1] de 1269,4 dolari, participanţii ducând preţul, în primele şapte ore ale zilei, la 1271,4 dolari, cu 2 USD peste "start of day price(1)". Comparativ cu închiderea de marţi, cotaţia futures de la Sibiu a metalului galben creştea cu 3,3 dolari. Tendinţa pozitivă se justifica prin influenţa venită de pe plan extern şi mai ales din SUA, unde aurul a închis marţi la maximul din ultimele trei săptămâni, după ce cumpărătorii au revenit pe piaţă ca efect al evoluţiei descendente. Investiţiile în aur au fost susţinute şi de perspectivele economice mai slabe, după ce indicele încrederii consumatorilor a scăzut în luna curentă.

Se mai observa şi un singur contract pe cursul euro/dolar, scadenţa martie 2017. Moneda unică era cotată la 1,0920 USD, după o scădere de 1,06 % faţă de "start of day price[1]" (1,1037 USD).

Nici un alt produs derivat nu puncta, până la ora menţionată, în statistici. Totodată, nici pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistrau tranzacţii[2].

[1]Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb