LA NOUĂ LUNI Afaceri în creştere cu 17%, pentru Adeplast

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 octombrie 2016

Afaceri în creştere cu 17%, pentru Adeplast

Marcel Bărbuţ: "Avem în vedere demararea unei noi fabrici la Oradea"

Compania caută o soluţie alternativă de finanţare, fiind interesată de un partener care să investească alături de proprietari, mai spune domnul Bărbuţ

AdePlast a înregistrat o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, a declarat: "Pentru anul acesta ne-am propus menţinerea cotei de piaţă, însă am reuşit mult mai mult decât atât".

În primele nouă luni, compania a livrat peste un milion de metri cubi de polistiren, în condiţiile în care la sfârşitul lui 2015, nivelul atins pentru acest produs a fost de 966 mii de metri cubi.

Compania a înregistrat creşteri şi la export, în primele nouă luni, prin livările din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Cipru, Marea Britanie, Germania sau Austria. "Avem un avans de 55% faţă de anul trecut şi asta se datorează faptului că am început să avem parteneri stabili pe zone cu potenţial mare de dezvoltare, dar şi pentru că investiţiile în certificările de calitate ale produselor încep să îşi arate roadele", explică Alex Bărbuţ, Export & Development Manager AdePlast.

Una dintre pieţele pe care AdePlast le-a accesat intens în ultima perioadă a fost cea a hidroizolaţiilor. La acestea se adăugă, mai nou, membranele hidroizolante, care, la 9 luni, au înregistrat o creştere de 26% în vânzări şi 51% în cantităţi.

Marcel Bărbuţ spune că a început deja să lucreze la planurile pentru 2017: "La sfârşitul anului vom închide o serie de credite şi ne vom concentra pe creşterea profitabilităţii companiei. Asta nu înseamnă că nu vom rămâne vigilenţi în ceea ce priveşte mişcările competiţiei, reacţionând de fiecare dată în favoarea clienţilor noştri. În plus, avem în vedere demararea unei noi fabrici la Oradea, într-un business cu valoare adăugată mare, cu marja de profitabilitate de circa 40%. Investiţiile le vom face în condiţii sigure, iar în acest moment căutăm o soluţie alternativă de finanţare, fiind interesaţi de un partener care să investească alături de noi".

AdePlast are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb