Premierul Dacian Cioloş a declarat în această seară, referitor la cele 11 luni de guvernare că nu este mulţumit deoarece se puteau face mai multe, însă în aceeaşi măsură, au fost şi lucruri care "s-au mişcat".
"Nu sunt mulţumit. Am fi putut face, probabil multe lucruri, am învăţat multe pe parcurs, însă am şi mişcat lucruri. Mulţumiţi sunt doar leneşii şi proştii. A fost un an special. Mi s-a cerut să fac un guvern independent în 5 zile. Nu am avut o resursă de oameni. Când am constatat că unii oameni nu se potrivesc, am considerat că lucrurile trebuie să meargă bine şi i-am schimbat. Chiar dacă de la unii oameni aşteptăm mai mult decât au dat, sunt conştient că şi unii oameni aşteptau mai mult de la mine", a declarat acesta în emisiunea "Jocuri de Putere" la Realitatea TV.
Despre atacarea legii conversiei creditelor în franci la Curtea Constituţională (CCR), Cioloş a spus că a susţinut de la început necesitatea acestei legi şi a fost de părere că o să-i ajute pe cei care şi-au luat un credit în acea perioadă.
"Am susţinut de la început necesitatea acestei legi şi am spus că trebuie să îi ajute pe cei care şi-au luat un credit atunci, iar acum acel credit le pune în pericol venitul lunar. Pe ei trebuie să îi vizeze legea, nu pe speculatori. Am preferat să o trimit eu la CCR înainte să intre ea în vigoare pentru a vedea dacă are probleme de constituţionalitate. Dacă nu are, atunci nu vor fi probleme, dacă are probleme, atunci mi-am asumat să vin cu propuneri de modificare, dacă e cazul chiar prin OUG, ca ea să fie curată. Percepţia a fost că Guvernul a atacat această lege pentru că este împotrivă. E şi greşeala noastră pentru că nu am comunicat înainte de a sesiza CCR. Doar că trebuia luată o decizie rapidă. Guvernul are foarte puţin timp să atace o lege la CCR", a spus Cioloş.
De asemenea, premierul a mai discutat despre CNADNR şi proiectele de infrastructură, menţionând că şi Comarnic-Brasov va fi rescos la licitaţie.
"Din păcate, au fost prost pregătite dosarele. Avem o problemă şi de resursă umană, dar cred că este vorba şi despre superficialitate. Din motive electorale ne grăbim să tăiem panglici şi punem presiune pe oameni care nu au experienţa necesară şi timpul şi apoi trebuie să o luăm de la capăt. Este vorba de o lipsă de profesionalism aici, şi acesta este şi obiectivul nostru şi reforma CNADNR", a arătat acesta.
În ceea ce priveşte situaţia TAROM, premierul Cioloş a precizat:
"Pe termen scurt ştiu că şi ministrul urmăreşte direct ce se întâmplă, pentru a ne asigura că verificările se fac la sânge şi când există dubii că se iau măsuri de întârziere sau anulare a curselor. Tarom clar are nevoie de restructurare. Tarom are nevoie, în primul rând, să crească performanţa. Indiferent că rămâne companie de stat sau este restructurată, trebuie să îşi îmbunătăţească managementul. Tarom este o companie care face încă datorii, nu la fel de multe ca înainte, dar face datorii", a mai adăugat acesta.