DUPĂ CE A DOBÂNDIT PESTE 5% PRIN OFERTĂ PUBLICĂ Ben Madadi cere distribuirea dividendului de 350 milioane lei şi revocarea SAI Muntenia din poziţia de administrator al SIF Muntenia

A.I
Piaţa de Capital / 21 octombrie 2021

Ben Madadi cere distribuirea dividendului de 350 milioane lei şi revocarea SAI Muntenia din poziţia de administrator al SIF Muntenia
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    SAI Muntenia Invest spune că înscrisul transmis de investitor nu este conform procedurii publicate în convocatorul AGEA SIF Muntenia

    Investitorul solicită înlocuirea SAI-ului cu un Consiliul de Administraţie, format din cinci membri

    "Este evident că SAI Muntenia acţionează exclusiv în interesul SIF Banat-Crişana, prejudiciind în mod constant interesele societăţii", se arată în justificarea cererii

    Distribuirea de dividende în sumă de 350 milioane de lei din rezultatul reportat, este o altă solicitarea a investitorului

    Ben Madadi are 6,13% din SIF Muntenia

    Ben Madadi, ce deţine 6,13% din SIF Muntenia (SIF4), solicită completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor societăţii din data de 15 noiembrie cu o serie de puncte între care revocarea administratorului SAI Muntenia şi alegerea unui Consiliu de Administraţie, format din cinci membri, cu mandat de patru ani, conform unui raport publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

    Dar, conform SAI Muntenia, înscrisul transmis de investitor nu este conform procedurii publicate în convocatorul AGEA SIF Muntenia, aspect ce a fost comunicat acţionarului cu solicitarea de a completa lipsurile.

    În justificarea solicitării, investitorul atrage atenţia că, potrivit prevederilor legale, administratorii fondurilor de investiţii alternative (AFIA), trebuie să acţioneze în interesul fondului de investiţii alternative (FIA) şi să trateze toţi investitorii în mod echitabil.

    Dar, SAI Muntenia Invest este deţinută aproape integral de SIF Banat-Crişana (SIF1), care la rândul său are 5,11% din SIF Muntenia, astfel încât este evident că SAI Muntenia acţionează exclusiv în interesul SIF1, prejudiciind în mod constant interesele societăţii şi ale celorlalţi acţionari care nu se află în legătură directă sau indirectă cu societatea şi/sau SIF1, se arată în justificare.

    De asemenea, se face referire la participaţiile indirecte pe care, sub administrarea SAI Muntenia Invest, SIF Muntenia le-a dobândit singură sau împreună cu SIF Banat-Crişana, chiar la SIF4, prin intermediul unor fonduri interpuse, ce sunt finanţate majoritar de cele două SIF-uri, fapt ce conferă putere de decizie cuplului SIF1&SIF4 în detrimentul celorlalţi acţionari.

    În acest scop, sub administrarea SAI Muntenia, SIF-ul are încheiate o serie de contracte de adiminstrare cu SAI-urile acestor fonduri, prin care se plătesc comisioane peste preţul pieţei, prejudiciind astfel societatea şi ceilalţi investitori, conform documentului.

    "Având în vedere adimistrarea defectuoasă a societăţii de către AFIA, fiind sub influenţa deplină a acţionaruluI SIF1, alternativa este renunţarea la acest tip de administrare extern, şi numirea unui Consiliu de Administraţie transparent, ai căror membri să poată fi nominalizaţi de către toţi investitorii societăţii", se arată în cererea de completare a adunării acţionarilor SIF Muntenia din 15 noiembrie.

    O altă solicitare a investitorului este distribuirea de către SIF Muntenia a sumei de 350 de milioane de lei ca dividende, din rezultatul reportat.

    Justificarea acestui punct ţine de faptul că, pe ordinea de zi se află revocarea unei hotărâri a acţionarilor din aprilie 2020, referitoare la derularea unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii, ceea ce determină existenţa fondurilor în cadrul societăţii.

    Programul respectiv nu s-a mai realizat doarece Ben Madadi a lansat o ofertă concurentă, la un preţ mai mare, câştigând astfel licitaţia organizată de supraveghetorul pieţei.

    Opinia Cititorului ( 29 )

    1. Eu aș fi început cu dividendele, e mai interesant pentru piața și mai fair fața de toți. Deci e clar, aici trebuia să ajungă de la început. E bine, dar îmi cam pare rău că am vândut în ofertă, sincer să fiu:)).

      1. Lasă frate, să nu-ți para rău că tot Ben le-a luat. Încasează el dividend special pe ele. Bravo lui, așa e când ai bani, tu faci strategia. E nasol când îi minți pe colegii de suferință și le cumperi acțiunile, știind că vrei să ceri o grămadă de bani peste câteva zile

        Nici o surpriza.

        N-am recomandat nimănui să vândă, în primul rând. În al doilea rând căpușele nu vor accepta să dea din ce pot căpușa la investitori.

        Domnule, o sa se lamureasca lumea pana la urma.

        Ce nu-ti convine domnule Bogdan Dragoi? Nu-ti convine ca stapanul tau Ben Madadi isi vrea banii cuveniti? Ai fi vrut sa se alinieze cu "colegii de suferinta"? Ei bine, daca are peste 5%, Ben Madadi are niste drepturi pe care nu le avea cand era sub 5%. Acum te-ai lamurit? Cam tarziu.

        Așa e când comentezi, te trezești în dialog cu toți tâmpiții. Foarte bine că cere dividend. Aș fi vrut să scrie și pe IFF sau GIF asta, să știm și noi, să nu vând ca prostu în ofertă. Dacă trece dividendul mă oftic, da, recunosc. Aș fi vrut și eu. Ești așa de greu de cap să nu pricepi?

        Cand spui "toți tâmpiții" te referi la tine insuti. Pentru ca eu i-am dat replica celui de la 1.1., nu tie. Nu eram in dialog cu tine, dar ma trezesc în dialog cu toți tâmpiții.

        Cine a vândut în oferta la 1.6 și are regrete poate sa le cumpere din piața la un preț ușor inferior, așa că nu știu de ce sa aibă regrete :))

        Cooperatorii nu mai au ce sa spuna si spun prostii, ca de obicei, cand nu injura.

      Succes!

      Pentru asta este necesar sa cunosti foarte bine legislatia europeana si nationala aplicabila societatilor listate (si in particular SIF-urilor) si reglementarile ASF si sa ataci in justitie orice abatere de la prevederile legale. 

      In plus, va trebui sa identifici orice brese in legislatie (care permit savarsirea de abuzuri) si sa ceri public ASF-ului si Parlamentului sa elimine acele brese prin amendarea legislatiei si reglementarilor respective. 

      Ca sa scapi de hoti trebuie sa le "tai mainile", adica posibilitatea de a mai fura.

      Exista si alte cai, mai directe, dar nu ai suficiente actiuni (si nici nu le vei avea vreodata sau prea curand) si nici sustinere din npartea autoritatilor, dar ai sustinere din partea investitorilor si a presei. 

      1. Uite cum facem: hai sa vorbim serios.m Hai s-o lasam pe asta cu hotii si UE ca este clar deja. Oricum Ben are aprecierea noastra pentru cererea de dividend. Politist justitiar la SIF-uri nu are cum sa fie (si nici nu cred ca a vrut vreodata). Hai sa ne concentram pe dividend, asta il intereseaza pe el si pe noi la fel!

        Da?

        Si cum o sa vezi tu si el si noi dividende de la SIFurile 1,4 si 5 cat timp sunt conduse de hoti care pot fura nestingheriti ca si pana acum? De ce ar imparti cu altii? Ii poti obliga tu, sau eu sau Madadi sa o faca? 

        Are Madadi (impreuna cu sustinatorii lui) majoritatea? 

        Nu, evident. 

        Atunci singura varianta ramane ingradirea l;egislativa a hotilor astfel incat sa nu mai poata fura. Daca nu mai pot fura, au 2 variante: sa plece sau sa imparta cu ceilalti. 

        Una este sa ceri dividendul si cu totul altceva este sa il si obtii.

        Eu am vorbit serios, dar tu ai gandit (serios)? 

      350 mil? Nu e cam mult? Adică dacă se aprobă, îl cam zguduie dividendul ăsta special pe SIF Muntenia. Aș fi cerut mai cu bun simț, nu m-aș fi lăcomit până în punctul în care să pună ăș

      tia lacătul pe ușă (pentru că asta se cam întâmplă oricui dacă trebuie să plătească atâția bani). 

      1. Oricui?

        Asta i s-ar intampla lui SIF Muntenia numai daca acesti 350 de milioane de lei au fost furati de Bogdan Dragoi, in loc sa-i dea ca dividend.

        Hai, Bogdane, da-ne banii inapoi! 

        Serios, chiar crede cineva (cu o vechime in piata de minim 3 ani) ca se va intampla minunea ca Fratia sa accepte impartirea sumei de 350 mil lei cu actionarii?

      GDPR at it's finest :D

      Daca vreti sa ii trimiteti cadou de Craciun la domnu' Ben... aveti adresa in comunicat 

      1. Corect. Te îndeamnă să nu pleci și să nu te mai întorci. Să-i lași să sifoneze... doar atât vor.

      Deci cam asta a fost tot cu lupta revolutionara si schimbarea pietei si a baietilor rai! Tot la bani se ajunge in final. Nu e rau, mie imi convine cererea lui Ben, dar macar sa stim exact cum stam si sa nu mai mintim aiurea: aici e capital market si e normal sa vrem bani, nu revolutii.

      1. Ia te uita, a venit unul care nu este revolutionar, ci isi cere dividendul! Adica, daca cere dividendul, asta nu este o revolutie suficienta pentru toti actionarii? Esti dezamagita, draga?

      Sa vedem daca ASF o sa-l amendeze pe Nicusor Buica cum a procedat cu Fercala si cu Ciurezu.

      1. Buica este prieten cu Gradinescu. Gradinescu este protectorul matrapazlacurilor. La brutarieeee!

      Hai sa vedem putin cum stam ca eu cred ca nu vor vota fondurile lui Lakis&Dragoi.

      Raportari praguri: 

      DataActionar/Proce nt 

      19.10.2021Behbound Madadi/6,13 % 

      04.09.2020Romania Strategy Fund/5,14 % 

      02.09.2020S.A.I. Broker S.A./5,1396 % 

      02.09.2020SAI CERTINVEST SA/5,1105 % 

      02.09.2020SAI SWISS CAPITAL ASSET MANAGEMENT SA/5,1423 % 

      31.08.2020SIF Banat-Crisana SA/5,1136 %

      Eu zic din start ca nu vor vrea sa lichideze fondurile create de ei cu banii actionarilor Sif1&4 pentru ca vor pierde controlul voturilor la Sif1,4,si implicit 5. 

      1. Ti s-a parut ca este cineva care nu stie? Hotia glorioasa a Cooperativei lui Lakis-Dragoi-Marcu are deja celebritate interna si internationala.

        Este o capcana întinsa acționarilor concertați. Cum pot justifica fondurile acționare faptul ca nu voteaza o astfel de propunere?

        Pai la oferta publica de ce nu au subscris? Exact pentru acelasi motiv, pentru ca afacerea lor nu functioneaza decat daca Dragoi si Buica le platesc comisioane pentru banii parcati in fondurile lor, iar Dragoi si Buica le platesc comisioane ca sa îi tina in funcție și sifonarea sa continue.

        Cum au fost lăsați astia de ASF sa parcheze milioane de euro in fonduri fantoma care nu au nicio reglementare. De ce plătește Sif 4 un SĂI dacă acel SĂI parchează banii in alte SAI uri?! Cererea de revocare este perfect motivata. Iar Buică ar trebui amendat maxim de ASF pentru nerespectarea obligației de anonimizate a datelor unui investitor . Sa publice și datele personale ale lu lakisdragoi. Pentru egalitate de tratament zic.

        Nu auzi ca Buica este protejatul lui Gradinescu care este sluga cooperativei? Cum sa indrazneasca cel mai inteligent vicepresedinte al pietei de capital sa il amendeze pe Buica sau pe Dragoi? Cum sa il amendeze Marcu, omul sistemului sinistru si imbecil pe seful sau? Pe Dragoi? Pai cum? Slugile sunt slugi si primesc simbrie pentru asta.

      Sif4 care nu dă dividende și care nu oferă prea multe explicații are tupeul incredibil să ceară de la alții!? Chiar ieri de exemplu a cerut de la Metalurgica Buc( MECA) ca dividende aproape toți banii lichizi, apoi ce chirii încasează de la fiecare imobil,valoarea fiecărui imobil,suprafața teren deși MECA a oferit mai multe si mai detaliate explicații decât au dat ei vreodată!!!

      Apoi cu ceva timp în urmă,când Prefab B.( PREH) a anunțat că vinde un teren ,gata si ei PREH trebuie să dea banii că dividende ! 

      Ăsta tupeu! Voi dați, noi nu!

      Poate valorificati dle Madadi informația! Mult succes! 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb