DUPĂ CE A STAT UN AN ÎN SERTARELE MINISTERELOR Guvernul a aprobat crearea unei regii autonome pentru Canalul Siret-Bărăgan

A.C.
Ziarul BURSA #Companii / 8 ianuarie 2014

Guvernul a aprobat crearea unei regii autonome pentru Canalul Siret-Bărăgan

Costurile pentru realizarea primei faze a proiectului - 344 milioane de euro

Guvernul a decis înfiinţarea Administraţiei Canalului Siret-Bărăgan, care să elaboreze studiile şi documentaţiile tehnico-economice pentru proiectarea şi realizarea Canalului Siret-Bărăgan, un proiect aprobat în urmă cu 26 ani, oprit în lipsa fondurilor şi despre reluarea căruia se discută din 2002.

Administraţia Canalului Siret-Bărăgan, care va funcţiona ca regie autonomă, va avea în atribuţii să contracteze servicii de consultanţă de specialitate, să cumpere utilajele, instalaţiile şi echipamentele, să efectueze recepţia lucrărilor şi, ulterior, să asigure exploatarea şi întreţinerea canalului.

Noua entitate a fost înfiinţată printr-un proiect de lege adoptat, ieri, de Guvern, dar care trebuie aprobat şi de Parlament.

Guvernul consideră că astfel "sunt create condiţiile" pentru redeschiderea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan şi arată că, prin realizarea canalului, este estimată obţinerea unor sporuri de recoltă cu o valoare anuală de circa 120 milioane euro.

O posibilă sursă de finanţare, potrivit ministrului delegat pentru mari proiecte de investiţii şi de infrastructură Dan Şova, unul dintre iniţiatorii actului normativ care vizează înfiinţarea unei regii autonome, ar putea veni din partea investitorilor chinezi, cărora le-a prezentat proiectul canalului Siret - Bărăgan.

Potrivit actului legislativ, unele din variantele de lucru pentru susţinerea financiară a canalului Siret-Bărăgan ar putea proveni de la bugetul de stat, împrumuturi de la instituţii financiare internaţionale publice sau private, fonduri externe nerambursabile.

Tentativa ministrului Dan Şova de a resuscita proiectul Siret - Bărăgan nu este unică, de-a lungul vremii existând mai multe iniţiative pentru reluarea lucrărilor la acest canal. În 2012, o delegaţie de oameni de afaceri americani a vizitat Vrancea la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, pentru a evalua o posibilă investiţie.

Costurile estimate pentru prima etapă a proiectului canalului Siret-Bărăgan sunt de 344 milioane de euro.

Lucrările la canalul Siret-Bărăgan au început în 1987, iar, timp de 26 de ani, autorităţile au reuşit să construiască doar 3% din acest proiect pentru suma de 2,6 milioane de euro pe kilometru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb