Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a făcut recurs în dosarul în care, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a admis că dispunerea de măsuri 8/2006, privind delistarea companiilor prin decizia AGA, este nelegală.
Instanţa a judecat un proces între "Broadhurst Investments Limited" şi Iosif Alb, în calitate de reclamanţi, şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi "Uzuc", în calitate de pârâţi, în cazul delistării "Uzuc", Ploieşti (UZC), decisă de acţionari în 2009.
Emitentul ploieştean este controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza.
Reprezentanţii Comisiei ne-au declarat: "CNVM a promovat astăzi (n.r. vineri), 8 iunie 2012, recurs declarativ, care va fi motivat, în termenul legal, după comunicarea hotărârii instanţei. Conform prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 cu modificările şi completările ulterioare, recursul suspendă executarea".
Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este aplicabilă doar părţilor din dosarul în cauză, ea neproducând efecte erga omnes (n.r. faţă de toţi) , potrivit Comisiei.
Totuşi, avocatul "Broadhurst" şi al lui Iosif Alb, Cristi Preda, ne-a declarat, joi, că şi alte personae interesate, în cazuri asemănătoare, pot invoca această decizie, în cadrul unei acţiuni în anularea hotărârilor AGA. Potrivit domniei sale, în cadrul procesului intentat de acţionarii minoritari împotriva retragerii de la tranzacţionare a "Uzuc" SA, acţionarii au invocat şi alte motive de nelegalitate, de fond, constatate inclusiv printr-un aviz al CNVM.
În ianuarie 2010, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a reclamat că procesele intentate împotriva "Uzuc" au fost comunicate cu întârziere acţionarilor de către conducerea companiei.
La "Uzuc", delistarea decisă de AGA, în 2009, este suspendată, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti irevocabile în procesul amintit.
La "Uzuc", delistarea decisă de AGA, în 2009, este suspendată.
1. CNVM sa plateasca !
(mesaj trimis de Theraflu în data de 12.06.2012, 12:36)
CNVM sa plateasca pentru acest abuz !