DUPĂ CE ORBAN A NUMIT-O PE DĂNCILĂ "TĂNTICĂ INCULTĂ, ANALFABETĂ": Val de reacţii în PSD

T.T.
Politică / 22 decembrie 2018

Mihai Fifor (Sursa foto: Twitter)

Mihai Fifor (Sursa foto: Twitter)

Lideri ai PSD şi europarlamentari au reacţionat dur, astăzi, după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a numit-o pe Viorica Dăncilă "tăntică incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă şi mai obraznică", în contextul criticilor faţă de OUG privind măsurile fiscale.

Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD: "Aseară, târziu, un individ de joasă speţă, pe numele lui Orban Ludovic, preşedinte PNL, a arătat, încă o dată, unei ţări întregi, faţa reală a unei clici de detractori de ţară, adunaţi din cele mai obscure şi diverse medii sub umbrela generoasă a PNL, USR, PMP şi, mai nou, a partidului mesianic al spiralatului Cioloş. Să jigneşti impardonabil o femeie, fie ea şi Primul-ministru al României, nu te descalifică doar ca politician, ci, în primul rand ca om, care ar fi trebuit, cel puţin teoretic, să aibă o minimă educaţie - cei şapte ani de acasă. Nu mai vorbesc aici de o spoială de instrucţie, pentru că m-aş duce deja mult prea departe cu pretenţiile".

În opnia sa, "Orban nu face altceva decât să ilustreze un nou mod de a face politica în România, unul al urii viscerale, al denigrării, al calomniei, al fracturării societăţii cu orice risc. Un primitivism psiho-comportamental greu de acceptat în general şi, cu atât mai puţin, atunci când acesta este translatat din mediile unde vieţuiesc aceşti indivizi, în sălile Parlamentului României".

Vicepreşedintele PSD, Natalia Intotero: "Ieşirea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, este deopotrivă tristă, cât şi îngrijorătoare. Şi o consider ieşire, nu declaraţie politică, pentru că refuz să cred că acesta este nivelul discursului unui bărbat în România anului 2018. Cu aceeaşi mâhnire constat că s-a depăşit cu mult proprietatea termenilor folosiţi. Desigur, este rolul Opoziţiei să critice Puterea. Dar între critică şi jignire sau defăimare este o distanţă foarte mare. Nu ştiu de partea cui se poziţionează domnul Orban, dar cu siguranţă nu de partea oamenilor."

Europarlamentarul PSD, Gabriela Zoană: Aştept ca Ludovic Orban să îşi ceară scuze public pentru vocabularul grobian folosit la adresa doamnei premier. Este greu de crezut că un lider de partid istoric a putut avea, în An Centenar şi în ziua aniversării a 29 de ani de la momentul eliberării poporului român din regimul comunist, o asemenea ieşire suburbană la adresa unei doamne, cu atât mai mult cu cât această doamnă îndeplineşte şi rolul de premier al statului român. Se pare că pentru preşedintele PNL acest mod de a se adresa unei femei îi este extrem de familiar. Aceasta este imaginea noului PNL. Partidul Naţional Liberal şi-a pierdut şi valorile naţionale, dar şi valorile liberale; tot ceea ce a rămas din ele se poate traduce prin mitocănie şi libertinism".

Ea susţine că "vocabularul trivial, jignirea românilor, impertinenţa şi obedienţa faţă de străini au fost vizibile la membrii PNL pe tot parcursul anului acesta" şi că eurodeputaţii liberali au votat la Bruxelles rezoluţia împotriva României.

"Să nu uităm că, între două postări pline de trivialităţi de pe reţelele de socializare, liderul PNL îşi făcea timp să meargă obedient în străinătate pentru a lua direcţii politice împotriva României, servind intereselor companiilor multinaţionale. Să nu uităm că, în An Centenar, membrii PNL au jignit repetat, public, în mass-media, milioane de români care au altă convingere politică decât a lor. PNL este reprezentat de un om care, la 29 de ani de la eliberarea poporului român din 1989, şi-ar dori probabil să ne întoarcem la orânduirea cu un singur partid şi cu un singur conducător. Liderul PNL a demonstrat ieri că îşi doreşte transformarea statului român într-un stat paralel, pentru a servi nu românilor, ci intereselor străinilor", adaugă ea.

"Îmi voi schimba opinia în momentul în care Ludovic Orban îşi va cere scuze public pentru vocabularul grobian folosit public la adresa doamnei premier", anunţă Gabriela Zoană, cea care a înlocuit-o pe Dăncilă în PE.

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD: "Atacul suburban al lui Orban la adresa premierului trădează o crasă neputinţă! Realizând probabil că nu este capabil de nicio acţiune politică de substanţă, nu i-a mai rămas decât să recurgă la injurii. Este foarte ruşinos să avem de-a face cu un astfel de comportament venit din partea reprezentanţilor opoziţiei, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o doamnă. Dar, până la urmă, ce pretenţii să avem de la o opoziţie de mucava, care nu ştie altceva decât să facă scandal în Parlament cu vuvuzele. Este trist şi de-a dreptul înfricoşător să ne gândim că aceşti oameni îşi doresc să preia guvernarea şi administrarea ţării!".

Liderul europarlamentarilor PSD mai atrage atenţia că opoziţia n-ar trebui să plângă de mila băncilor, având în vedere că toate măsurile guvernului sunt menite să readucă echitatea şi normalitatea pe pieţe.

"Degeaba plânge Orban de mila băncilor! Românii trebuie să ştie că primele 10 bănci din piaţă s-au înţeles între ele şi au triplat ROBOR-ul, tocmai în anul în care, urmare a măsurilor guvernului PSD, veniturile oamenilor au crescut prin majorările de pensii şi salarii. Aceste bănci au drenat, prin creşterea dobânzilor, o bună parte din beneficiile primite de milioanele de salariaţi şi pensionari. Taxa pe lăcomie bancară tocmai asta urmăreşte. Să limiteze posibilitatea băncilor de a creşte povara celor creditaţi şi să plătească pentru profiturile exagerate".

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Nu Viorica e PROASTA, nici cine a propus-o [Dragnea]--->Prost e cel care a numit-o: IOHHANNIS.

    Stiti Proverbul:" Prost nu-i ala care CERE, PROST e ala care DA!" 

    1. In opinia dvs. care ar fi fost argumentul legal sa o respinga pe Veorica ?

      Dupa cum vedeti CC nu-i permite sa miste nici in privinta unui ministru ce sa mai vorbim de prim-ministru. Si nu uitati ca atunci cand a avut motive a facut-o.(Sevil Shhaideh - chiar daca motivele nu au ajuns publice - probabil siguranta nationala- nici macar Hamsterul n-a indraznit sa maraie )  

      Putea sa o refuze, de ce Klaus a numit-o cu atata usurinta pe VIORICA?

      Vai ce sa vezi s-au "SUPARAT " DRAGNISTII--->Adevarul doare chiar daca e spus de un tip ca Orban. 

      Rade CIOB de CIOB si el e facut ZOB. HE_HE_HE! 

      Vai, dar mai lipsea sa apara "ALTA INTREBARE" ala cu semnele OBSCENE si sa predea lectii de "BUN-SIMT" 

      sau Serban Nicolaie...

      Eu zic sa ridicati STATUIA INOCENTEI in cinstea d-nei Viorica: "Fericiti cei Saraci cu Duhul". HE_HE_HE 

      Pe Sevil Shhaideh a respins-o pe motiv ca era musulmana, putea sa o respinga pe d-na Viorica pentru ca era INCOMPETENTA pentru POSTUL de Prim-ministru. Macar Shhaideh era DESTEAPTA. Sigur Klaus fusese informat in legatura cu d-na Viorica. Presedintele poate refuza prima propunere de Premier; ii da voie CONSTITUTIA.

      .....daca o refuza ..Dragnea o punea pe Olguta sau Carmen.....si ???

    S-a facut Viorica de BASCALIE pe Viata...100 de ani de acum inainte lumea o stie drept Analfabeta Tarii

    1. Este dureros ca in parlamentul unui stat sa se faca asemenea "caracterizari" la adresa colegilor, chiar daca acestea sunt adresate , celor de alte " culori politice "! Revenind la cazul de fata, contestatarii ar fi fost indreptatiti sa se revolte, numai daca din tabara lor, n-ar fi existat cazuri similare - ba chiar mai deocheate - fata de cei din opozitie .

      Analizand realitatea din speta noastra, trebuie recunoscut ca prim-ministrul Romaniei - poseda aceste "calitati" evidentiate de penelist - din pacate pentru poporul roman . 

      Mascariciul Orban face de rusine liberalismul.

      Mascariciul s-a luat dupa Iohannis/il copiaza.

    Dancila se descalifica singura. Mai ales cand deschide gura.

    1. Si nici n-am vazut un om mai rasarit care s-o apere.

      UN SCALAMB SCHIZOFRENIC NUNTRBUIE LUAT IN SEAMA!

    Pe langa Veorica, Ceauseasca era un FAR al GANDIRII. Obeza blonda este de o ingustime intelectuala de o iei la fuga, ce a facut cucoana atat timp la Bruxelles, ce a reprezentat ea, vai sufletul tau amarat Romania.

    1. Viorica a terminat facultatea de PETROL SI GAZE, inainte de revolutie, cand se facea carte .E adevarat ca ar fi vorbit mai corect daca termina LITERE SAU FILOZOFIE(pe timpul ei era o mandrie sa fii inginer si medic si nu doctor in vorbe ). Ce studii ai JANA ? E usor sa jignesti! Apropo de CEAUSEASCA ,inainte de a deveni SIDA(savant-inginer-doctor- academician)a fost laborant chemist.Te asigur ca laborantii sunt niste indivizi destl de inteligenti.(iSTORIA ESTE SCRISA DE INVINGATORI)

      Bine ai zis :"Istoria a fost scrisa de INVINGATORI"...ca BETIVUL de STALIN pe care il copiaza SANTAJISTUL DRAGNEA cel MUSTACIOS spre bucuria lui PUTIN. D-na Viorica e doar o MARIONETA... NU -i ANALFABETA dar e totusi AGRAMATA, ca de citit cat de cat mai citeste de pe foi chiar daca face greseli...

      in timp ce cultul Orban o analizeaza psihic pe Dancila presa globala este zguduita de cel mai

      mare scandal jurnalistic al tuturor timpurilor. A face ca Orban si a te pozitiona ca amplificator mediatic asa cum a fost prezentata reactia politicianului din alte surse media neatente la impartialitea jurnalistica duce inevitabil totusi la desconsiderarea propriilor cititori... 

      Daca ai fi fost interesat de vreo facultate in anii ceausismului ai fi cunoscuat ca Facultatea de Petrol si Gaze era, de departe, cea mai slaba facultate tehnica din Romania. Subiectele erau mult mai usoare decat la celelalte facultati cu profil tehnic.

      Lasand insa trecutul la o parte, prezentul ne-a aratat suficient de clar ca Vasilica este o mare proasta care gazeaza toata Romania cu prostia si obedienta ei.. Daca tu o vezi inteligenta, este treaba (si prostia) ta (pana la urma cine se aseamana, se aduna). Ai nevoie de ochelari ca sa vezi mai bine. Noi astia ceva mai evoluati o vedem proasta si slugarnica (si avem si argumente in acest sens). In schimb, argumentul tau cu petrolul lasa in urma lui numai "gaze" arse. 

    Am retinut o luare de pozitie: cand nu te duce mintea, te duce gura( sau cam asa ceva). Imi este rusine; pana cand PNL nu scapa de acest mascarici, nu ne mai putem considera partid istoric. Acest om intineaza nu numai PNL ci si istoria Romaniei. Trebuie sa recunoastem ca nu numai PSD are putregaiul la varf.

    1. Omul a spus adevarul pana la urma. Vaca asta chiar este PROASTA. Efectiv, e proasta frate.

      Chiar este greu (daca nu chiar imposibil) sa gasesti in toata politica (prezenta si trecuta) o proasta mai mare ca ea. Este un fel de Elena Ceausescu. 

      Nu sunt fan Orban, dar aici ii dau dreptate.

      Dacă ai un frate, de ce nu-i dai un telefon să-spui numai lui prostiile astea. Dacă ne consideri frați pe cei care citim aici, te anunț că eu sunt singur la părinți și mă simt jignit inutil.

      Dar ar fi bine să înțelegi un lucru: oricine reușește să ajungă prim ministru în orice țară face dimpotrivă, proba că este deștept și abil. Dacă o crezi mai proastă ca tine, de ce n-ai vrut să fii prim ministru sau președinte? Iar fudulia asta a ta, cum că ești mai "deștept" și mai "alfabetizat" decât o femeie care a absolvit o facultate și a făcut un masterat, îmi aduce aminte de un proverb românesc și de faptul că atitudinea ta sugerează că nu ai făcut nici măcar liceul. Sau l-ai făcut degeaba. 

      Ai dreptate, nu putem fi frati pentru ca esti campionul absolut al prostiei (si dealtfel nici nu te-am declarat "frate" pe tine din moment ce mesajul era pentru autorul postarii de la poz.5). Auzi logica la el: "oricine reușește să ajungă prim ministru în orice țară face dimpotrivă, proba că este deștept și abil". Alo, esti rupt de realitatile romanesti (traiesti pe luna?). Asta a ajuns prim-ministru tocmai pentru ca duce lipsa de inteligenta, abilitati si de verticalitate (este marioneta unui dictator penal). Interventiile ei abunda in gafe iar tu numesti asta "desteptaciune si abilitate". Nu trebuie sa iti faci griji pentru mine ci pentru tine (nu cunosti realitatile romanesti sau daca le cunosti, nu le intelegi, iar logica ta este schioapa) si pentru tara (care a ajuns sub dictatura unui penal lipsit de scrupule).

      PS: Nu ar fi o problema pentru natiune daca doar eu as fi mai destept decat "femeia care a absolvit o facultate", dar din pacate pentru noi toti 80% din populatia majora a tarii (cel putin) este mai desteapta si mai verticala decat campioana absoluta a gafelor (abunda presa de dovezi in acest sens). O taxa pe gafele Vioricai Vasilica (si mai ales pe averile care nu pot fi justificate) ar salva economia tarii.  

      Bravo! vezi de ce ne facem de rusine istoria. Te-ai lipit si tu.Esti de la varful PSD?.

      Scuze, dar nu inteleg ce vrei sa transmiti. Nu sunt PSD-ist (pentru simplu motiv ca detest haitele de lupi din interiorul partidului care capuseaza economia fiecarui judet si sifoneaza banul public in buzunarele baronilor judeteni). La un moment dat, la ultimele alegeri, eram tentat sa cred ca aceasta haita de lupi (numita PSD) "si-a schimbat parul" dar s-a dovedit ca dimpotriva, a luat-o agresiv pe cale socialismului si a dictaturii neghioabe sub comanda unui mustacios cu aceeasi gandire bolnava si retorica precum Stalin si Hitler. Nu i-am votat pe-astia si nici nu ii voi vota vreodata pana cand nu se va face curatenie generala in partid.

    Ce suparare mare, a dat DANCILOZA-n DRAGNISTI ca PESTA PORCINA...

    1. ...si tot Partidul GUITZA dupa cum guitza MASCULUL ALFA cel MUSTACIOS...

      Si toti propagandistii securisti fac foamea de Craciun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb