DUPĂ CEL MAI GRAV CUTREMUR DIN ULTIMII 81 DE ANI UE oferă Nepalului 3 milioane de euro sub formă de ajutoare de urgenţă

Elena Deacu
Internaţional / 27 aprilie 2015

Bilanţul seismului depăşeşte 3.200 de morţi

----------------

Actualizare 22:37 MAE: Alţi 6 români au fost identificaţi în Nepal

Ministerul de Externe informează că au mai fost identificaţi în Nepal alţi şase români, care sunt în afara oricărui pericol, numărul total al cetăţenilor români aflaţi în această ţară în momentul producerii cutremurului cu magnitudinea de 7,9 ajungând la 36 până în prezent.

Potrivit unui comunicat MAE remis redacţiei, Ministerul Afacerilor Externe informează că, pe parcursul zilei, au continuat demersurile complexe de identificare şi contactare a cetăţenilor români care se află în regiunea afectată de cutremurul produs sâmbătă în Nepal, fiind identificaţi alţi şase români.

"Aceştia nu au putut fi contactaţi direct, însă, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reuşit să identifice şi să contacteze familiile lor din ţară care au precizat că cei şase cetăţeni români sunt în afara pericolului", arată sursa.

Până în prezent, un număr de 36 de cetăţeni români au fost identificaţi în Nepal.

Ministerul de Externe precizează că lista cetăţenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistenţă consulară recepţionate.

"În ceea ce priveşte situaţia persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declanşate operaţiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind în curs de desfăşurare. Referitor la situaţia celor 4 alpinişti români, se menţine legătura permanentă cu reprezentantul Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă", informează MAE.

Totodată, Ministerul de Externe precizează că, până în prezent, Ambasada României la New Delhi nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime.

Ministerul Afacerilor Externe continuă monitorizarea cu prioritate a situaţiei din regiune şi menţine legătura permanentă cu Ambasada României la New Delhi şi Consulatul Onorific al României din Nepal.

(Alexandru Costea)

--------------

Uniunea Europeană oferă Nepalului 3 milioane de euro sub formă de ajutoare de urgenţă ca urmare a cutremurului devastator de sâmbătă în care şi-au pierdut viaţa mii de oameni, informează duminică DPA.

"Am mobilizat toate mijloacele noastre de răspuns în situaţii de urgenţă pentru a ajuta supravieţuitorii şi autorităţile după această tragedie", a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, cipriotul Christos Stylianides.

"Este mare nevoie de echipe medicale şi de provizii", a adăugat el, cerându-le statelor membre să-şi ofere ajutorul.

Belgia, Finlanda, Germania, Grecia, Olanda, Polonia şi Suedia s-au oferit să trimită echipe de căutare şi salvare, sisteme de purificare a apei şi asistenţă tehnică prin intermediul agenţiilor de resort ale UE.

Ajutoarele de urgenţă ale Comisiei Europene vor acoperi cele mai urgente nevoi în zonele cele mai afectate, inclusiv apă potabilă, medicamente, adăposturi provizorii şi telecomunicaţii, a mai spus comisarul european.

Potrivit AP, luni, bilanţul cutremurului din Nepal a crescut la 3.218 morţi, la două zile după tragedia care a determinat zeci de mii de persoane să îşi petreacă noaptea pe străzi.

Echipele de salvare au primit primele informaţii din sate izolate de munte, care sugerează că multe comunităţi au fost devastate sau se străduiesc să facă faţă dezastrului.

Alunecările de teren au împiedicat echipele de salvare să ajungă la cei care au nevoie de ajutor folosind cărările de munte, a declarat Prakash Subedi, oficial din regiunea Gorkha, unde a avut epicentrul cutremurul.

"Sate ca acesta sunt în mod obişnuit afectate de alunecări de teren şi nu este neobişnuit ca 200, 300 sau până la 1.000 de persoane să fie complet îngropate de pietrele care cad", a declarat Matt Darvas, membru al grupului World Vision.

Cutremurul a fost cel mai grav din Nepal în peste 80 de ani. Acesta a distrus zone întregi din cartierele vechi ale capitalei nepaleze şi a fost suficient de puternic pentru a fi resimţit în India, Bangladesh, Tibet şi Pakistan.

Cel mai puternic cutremur din Nepal a avut loc în 1934 şi a avut 8 grade. Acesta a distrus oraşele Kathmandu, Bhaktapur şi Patan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb