DUPĂ CIRCA ŞASE LUNI DE PAUZĂ Turiştii autohtoni pot pleca în croaziere, de la 1 noiembrie

A.T.
Miscellanea / 3 septembrie 2020

Turiştii autohtoni pot pleca în croaziere, de la 1 noiembrie

Turiştii autohtoni se pot îmbarca de la 1 noiembrie pe vasele de croazieră, după o pauză de şase luni, potrivit Agenţiei de turism Aerotravel.

Antonio Niţu, Directorul General al Grupului Aerotravel, a declarant: "Suntem bucuroşi că, după o pauză semnificativă, vom putea oferi din nou croaziere turiştilor români, în condiţii de siguranţă sanitară sporită şi bucurandu-se de aceeaşi experienţă la bord. În prezent oferim itinerariile MSC, aceştia fiind primii care vor permite îmbarcarea cetăţenilor români începând cu 1 noiembrie 2020. Un aspect pe care vreau sa îl subliniez, ţine de condiţiile de rezervare asociate acestui produs turistic, adaptate situatiei curente şi care presupun posibilitatea modificării datei de îmbarcare cu până la 15 zile înainte de plecare".

Croazierele, operate de MSC Cruises în Marea Mediterană, vor include pe itinerariul lor porturi din Italia, Spania, Franţa şi Malta. Tarifele încep de la 229euro/persoană şi includ 6 nopţi de cazare în cabină interioară, pensiune completă şi un plan variat de activităţi la bordul navei de croazieră (teatru, fitness, piscine, muzică live). Preţul nu include transportul aerian, asigurările medicale, excursiile la ţărm, taxa de serviciu (10euro/persoană/zi) şi nici taxele portuare (120euro/persoană).

"Îmi exprim speranţă că, în câteva luni, şi celelalte linii de croaziere care deja operează vor redeschide îmbarcările pentru cetăţenii români, dacă situaţia sanitară se va stabiliza, iar Aerotravel, prin compania sa specializata, CruiseHub, va putea oferi noi itinerarii şi experienţe interesante clienţilor, în croaziere maritime şi fluviale", a completat Antonio Niţu.

MSC Cruises a reluat croazierele pe 16 august 2020 pentru pasagerii din zona Schengen, cu MSC Grandiosa şi MSC Magnifica, în timp ce Costa Cruises va reporni croazierele cu Costa Delizosa şi Costa Diadema, cu prima plecare pe 6 septembrie 2020. Pentru început, din motive de siguranţă, Costa Cruises va îmbarca doar cetăţeni italieni, iar navele vor ancora doar în porturi din Peninsula Italică, urmând ca, ulterior, să îşi extindă progresiv operaţiunile.

În actualul context, unii dintre turişti preferă destinaţii apropiate de ţara noastră, spun reprezentanţii Aerotravel, care precizează că pentru aceştia au introdus în portofoliul lor croazierele fluviale în Europa.

Astfel turiştii pot opta pentru itinerarii pe Dunăre, Rin, Duero, Main, Rhône şi Sena.

"Operatorul de croziere A-Rosa vă propune să descoperiţi destinaţii celebre precum Viena, Budapesta, Bratislava, Amsterdam, Rotterdam, Porto, iar Luftner vă încântă cu Strasbourg, Köln, Koblenz, Basel, Paris, Rouen sau Le Havre. Croaziera fluvială este cel mai plăcut mod de a descoperi frumuseţea şi cultura continentului european, dar şi de a exersa pasiunile în croaziere tematice, precum cele dedicate de Luftner golfului, cu itinerarii pe Sena şi pe Dunăre", explică reprezentanţii agenţiei.

O croazieră fluvială are tarife pornind de la 775euro/persoană şi include 5 nopţi de cazare la bordul navei cu pensiune completă, vinuri renumite la cină, cafea şi ceai 24 h, cină de bun venit, program de divertisment la bord şi toate taxele. Pasagerii români se pot îmbarca de pe 29 octombrie.

Înainte de a reîncepe operarea croazierelor, MSC Cruises, Costa Cruises, A-Rosa şi Luftner au luat măsuri de siguranţă sanitară sporite, pentru a proteja pasagerii, echipajul şi comunităţile locale pe care navele le vizitează. Chiar şi companiile care nu au reluat operaţiunile elaborează în prezent norme de siguranţă sanitară la bord: Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Azamara, NCL, Holland America Line, Silversea, conform Aerotravel.

Noua procedură se bazează pe check-in online, iar îmbarcarea se face pe intervale orare dedicate unui număr limitat de pasageri, pentru a elimina pe cât posibil contactul fizic şi aglomeraţia. Măsurile de protecţie a sănătăţii din terminalul de croazieră vor îndeplini aceleaşi standarde ridicate ca şi cele de la bord.

Înainte de îmbarcare, pasagerilor MSC Cruises li se va verifica temperatura corporală, apoi vor completa un chestionar de sănătate şi vor efectua un test COVID-19. Persoanelor testate pozitiv sau care prezintă simptome nu li se va permite îmbarcarea. Pasagerii care provin din ţări cu risc ridicat vor trebui să prezinte obligatoriu un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcare. Tot echipajul navei va fi testat de COVID-19 înainte de îmbarcare şi în mod regulat pe perioada contractului lor. Pasagerii celorlalte companii de croazieră vor fi supuşi unei verificări generale a stării de sănătate, inclusiv a temperaturii corporale. Şi Costa Cruises va realiza testarea tuturor pasagerilor înainte de îmbarcare.

În plus, MSC Cruises asigură pasagerii că suprafeţele de pe nave vor fi curăţate şi igienizate cu dezinfectanţi de uz clinic, iar aerul din interior va fi dezinfectat cu lămpi UVC, care ucid 99.7% din microbi. Cabinele vor fi curăţate zilnic, acordându-se atenţie zonelor care sunt atinse în mod frecvent. Va fi mărită frecvenţa curăţeniei şi dezinfectării navei, cu accent pe zonele intens circulate. În locurile în care distanţarea socială nu este posibilă (d.ex.: lifturi), pasagerii vor trebui să poarte mască. Zilnic, în cabina fiecărui pasager vor fi lăsate măşti noi; acestea vor fi disponibile şi în alte zone ale navei. Costa Cruises impune purtarea măştilor de protecţie la bord, iar Luftner plasează distribuitoare de gel dezinfectant în zonele principale ale navei. Aerul de la bord are o calitate foarte bună, datorită noilor filtre de înaltă eficienţă. Şi pasagerii A-Rosa au această obligaţie, mai puţin atunci când iau masa sau sunt prezenţi în spaţii deschise. Aerul condiţionat este curat, fiind procesat de unităţi individuale.

La MSC Cruises, distanţarea fizica va fi realizată prin reducera numărului de pasageri la maxim 70% din capacitatea navei, astfel încât fiecărui pasager să îi revină aproximativ 10 m². Activităţile vor fi modificate pentru a se adresa unor grupuri mai mici, iar sălile de evenimente vor funcţiona la capacitate redusă. Şi Costa Cruises a redus numărul pasagerilor care se pot îmbarca la bord şi a remodelat zonele comune pentru a permite distanţarea. La bordul Luftner şi A-Rosa se respectă distanţa de 1,5 m faţă de alte persoane şi au fost realizate marcaje pentru a respecta cu uşurinţă această regulă.

Oaspeţii MSC Cruises se vor putea bucura de diferitele destinaţii în care acostează nava doar prin intermediul excursiilor organizate de MSC Cruises. În acest mod, compania se asigură că fiecare punct din programul de la ţărm respectă standardele de sănătate şi igienă adecvate. Deşi Costa recomandă propriile excursii la ţărm, din aceleaşi motive de siguranţă, permite, totuşi, şi deplasările independente. În organizarea excursiilor la ţărm, Luftner va respecta reglementările locale referitoare la dimensiunea grupurilor organizate şi a protecţiei anti-Covid.

Serviciile medicale de la bordul MSC Cruises sunt oferite de personal calificat, care are la dispoziţie echipamentul necesar pentru testarea, evaluarea şi tratarea suspecţilor de COVID-19. Pasagerii suspecţi de Covid-19 şi contacţii acestora vor fi izolaţi în cabine speciale. Orice pasager cu simptome de Covid-19 va fi tratat gratuit la bord în Centrul Medical. Fiecare navă Costa are un centru medical modern şi complet echipat, deservit de medici cu experienţă, pregătiţi să răspundă oricărui caz suspect de nou coronavirus.

Atât oaspeţilor, cât şi echipajului li se va măsura zilnic temperatura, precum şi în momentul în care se întorc din excursii la ţărm sau la trecerea prin staţiile de monitorizare special amenajate pe navă.

Dacă este identificat un caz suspect de Covid-19, MSC activează planul de urgenţă şi comunică autorităţilor naţionale de sănătate. Cazul suspect şi contacţii direcţi vor intra în izolare şi vor fi debarcaţi în siguranţă şi în concordanţă cu reglementările guvernamentale locale. Dacă un pasager de la bordul Luftner va prezenta simptome de Covid-19, acesta va fi izolat şi testat, urmând a notifica autorităţile sanitare locale cu privire la situaţia epidemiologică.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb