DUPĂ DOI ANI DE INTERDICŢII Creditorii turci propun reluarea plăţii dividendelor în numerar

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 februarie 2021

Creditorii turci au propus reluarea dividendelor în numerar după ce autoritatea de reglementare bancară din ţară a eliminat interdicţia de plată a acestora timp de doi ani, anunţă Bloomberg.

Băncile private Akbank TAS, Yapi ve Kredi Bankasi AS şi Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi AS (TSKB) şi-au anunţat planurile în acest sens prin înştiinţări adresate pieţei de capital, Borsa Istanbul.

Autoritatea de reglementare bancară din Turcia - BDDK - a decis, luna trecută, să le permită băncilor să plătească până la 10% din profitul net de anul trecut către acţionari, sub formă de dividende.

Akbank a propus un dividend brut în numerar de 0,1204 lire turceşti pe acţiune, reprezentând 8,49% din venitul său net alocabil. Yapi Kredi va plăti 8,81% din profitul său net alocabil, iar TSKB - 8,95%. Propunerile sunt în aşteptarea aprobării adunărilor generale anuale ale băncilor.

Băncile turceşti au aşteptat de mult timp eliminarea interdicţiei privind plata dividendelor în numerar. Relaxarea normelor în materie marchează, potrivit Bloomberg, un nou pas în eforturile autorităţilor de a anula politicile adoptate de Berat Albayrak, ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, care a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor în noiembrie 2020.

Revenind la o abordare "mai ortodoxă", Turcia a atras investiţii de 4,8 miliarde de dolari în activele sale din noiembrie anul trecut, conform sursei. Între timp, lira a crescut cu 15% faţă de recordul minim înregistrat la sfârşitul lui 2020.

Schimbarea politicii din Turcia îi pune pe creditorii din ţară pe calea creşterii rentabilităţii lor în 2021, iar analiştii preconizează că randamentul mediu al capitalurilor proprii ale instituţiilor de credit va creşte peste inflaţie pentru prima dată după criza valutară din 2018.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb