DUPĂ ÎNLĂTURAREA LIBERALULUI DE LA ŞEFIA COMISIEI ECONOMICE DIN SENAT Campanie puternică de susţinere a lui Daniel Zamfir, iniţiată de creditaţii în CHF

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 februarie 2018

Campanie puternică de susţinere a lui Daniel Zamfir, iniţiată de creditaţii în CHF

Zamfir: "Mi-am luat angajamente în faţa oamenilor, nu a unui şef efemer de partid"

Cristian Dan: "Ludovic Orban a făcut o greşeală majoră, poziţionându-se de partea sistemului bancar şi împotriva românilor de rând; românii informaţi şi păţiţi nu-l iubesc pe Isărescu şi nici pe Orban"

Grupul Clienţilor împrumu­taţi în franci elveţieni (GCCC) îl susţin cu vehemenţă pe senatorul Daniel Cătălin Zamfir, după ce acesta a fost înlăturat de la şefia Comisiei economice din Senat. Iniţiatorul Legii dării în plată şi susţinătorul conversiei creditelor în franci elveţieni (CHF) la cursul de la acordarea creditelor, senatorul Zamfir a fost înlocuit, recent, din funcţia de preşedinte al comisiei de specialitate cu Florin Cîţu, colegul său de partid, conform dorinţei liderului PNL Ludovic Orban, liberalii susţinând că votul este unul politic.

Încă de atunci, împrumutaţii în CHF au considerat că acest vot a fost nedrept, în condiţiile în care Zamfir a avut o activitate susţinută, chemând la audieri reprezentanţii băncilor, IFN-urilor şi pe cei din sectorul energiei, precum şi pe şefii Băncii Naţionale a României şi nu numai.

Zeci de mesaje au curs, în ultima perioadă, pe pagina de Facebook a GCCC, creditaţii în moneda exotică postând inclusiv filmuleţe cu activitatea liberalului şi punând la punct câteva acţiuni concrete pentru susţinerea sa.

Unul dintre împrumutaţii în CHF a scris: "Prieteni, după cum ştiţi, acum circa 7 zile, în urma unor divergenţe în interiorul partidului, domnul Zamfir a fost înlăturat de la conducerea Comisiei economice din Senat. Mai important de atât, domnul Orban l-a ameninţat pe domnul Zamfir cu excluderea din partid dacă va continua să promoveze unele proiecte de lege pro consumator, aşa cum este cel de plafonare a dobânzilor penalizatoare la credite. În acest context, noi v-am întrebat pe dumneavoastră cam ce ar fi de făcut pentru a îl susţine pe domnul Zamfir. La cât s-a zbătut dânsul pentru noi, consider că este un gest absolut normal şi moral să fim alături de oamenii care ne-au sprijinit şi ne sprijină, în continuare, prin activitatea din Parlament".

Printre acţiunile pe care debitorii cu credite în franci elveţieni şi-au propus să le urmeze se numără şi transmiterea de scrisori liderului PNL Ludovic Orban în care să-şi expună situaţia personală şi modul în care au fost influenţaţi de legile promovate de Daniel Zamfir.

Cristian Dan: "«A da» în Zamfir echivalează cu a lovi direct în oamenii pe care acesta i-a reprezentat"

Cristian Dan, unul dintre administratorii GCCC ne-a transmis: "Am urmărit cu profundă consternare ştirile din ultimele săptămâni, atât în presa online, cât şi în emisiunile televizate, care au avut ca subiect conflictul dintre domnul Orban, preşedintele PNL şi domnul Daniel Cătălin Zamfir, senator PNL. O spun din start că domnul Orban a făcut o eroare majoră, a procedat similar domnului Dragnea, care-şi «execută» colegii de partid atunci când aceştia nu mai corespund scopurilor sale. Nu-mi place politica, în special cea românească, şi consider că orice om cu un minim nivel de educaţie şi bun simţ din ţara asta este de-a dreptul scârbit de circul oferit de scena politică în ultima perioadă, în special după ce PSD-ul a «câştigat» alegerile trecute.

Oferta politică din acest moment este deosebit de slabă. Singurul politician care mi-a câştigat simpatia în ultimii ani a fost domnul Daniel Zamfir. Spun asta pentru că a fost omul la care am găsit cu adevărat deschidere şi sprijin atunci când am apelat la persoane din Statul Român, în scopul opririi abuzurilor pe care sistemul bancar românesc le-a făcut şi încă le mai face asupra consumatorului român de servicii de creditare. Ori de câte ori a fost necesar, a fost abordabil, am discutat de nenumărate ori la telefon cu dânsul, inclusiv într-o dimineaţă, devreme, într-o zi de Paşte. Şi trebuie să spun că l-am cunoscut şi contactat ca pe oricare alt politician dintre cei pe care i-am mai contactat în ultimii ani: prin e-mail, telefon şi Facebook. Vreau să subliniez că nu l-am cunoscut deloc înainte de înfiinţarea GCCC, cum nu am cunoscut niciun alt om politic din România. Diferenţa între domnul Zamfir şi absolut toţi ceilalţi cu care am mai avut tangenţă este fenomenală - practic, nu există termen de comparaţie. Am discutat cu domnul Dragnea (dacă îşi administrează singur căsuţa de e-mail sau contul de Facebook), apoi cu alţi parlamentari din PSD, PNL, PMP şi alte formaţiuni politice. La niciunul nu am simţit aceeaşi deschidere şi preocupare pentru înţelegerea şi încercarea de rezolvare a problemelor oamenilor.

Domnul Orban a făcut o greşeală majoră, poziţionându-se de partea sistemului bancar (pentru că exact asta a făcut) şi împotriva românilor de rând, al căror singur interes în ţara asta a fost şi este să ducă o viaţă decentă, civilizată. În acest moment, probabil cel mai iubit PNL-ist de către - să spunem populaţia cel mai bine informată din România cu privire la abuzurile sistemului bancar împotriva consumatorilor de servicii de creditare - este senatorul Daniel Zamfir. Or, «a da» în dânsul, cum a făcut domnul Orban, echivalează cu a lovi direct în oamenii pe care acesta i-a reprezentat şi în viaţa cărora a putut să aducă o fărâmă de speranţă. Proiectele derulate de Daniel Zamfir chiar au adus o nouă viaţă, liberă, unui număr suficient de mare de români, care erau condamnaţi la faliment, la o viaţă de mizerie, prin intermediul contractelor bancare în al căror conţinut fuseseră inserate clauze abuzive. Oamenii ăştia îl iubesc pe Zamfir.

Înţeleg că divergenţele din interiorul PNL sunt atât de mari în prezent încât domnul Zamfir nu doar că a fost înlăturat de la conducerea Comisiei economice din Senat, ci a fost chiar şi ameninţat de domnul Orban cu excluderea din partid dacă va continua să promoveze unele proiecte de lege pro consumator, aşa cum este cel de plafonare a dobânzilor penalizatoare la credite. Nu pot să spun decât că este o prostie colosală, ceea ce intenţionează să facă domnul Orban. Pentru cine face acesta din urmă politică? Pentru Mugur Isărescu? Eu credeam că pentru oameni. Dacă o face pentru oameni, pentru români, să afle atunci că românii informaţi şi păţiţi nu-l iubesc pe Isărescu şi nici pe Orban. Lângă noi, în stradă, când îngheţam de frig cu copiii noştri, încercând să atragem atenţia autorităţilor asupra abuzurilor sistemului bancar, n-a stat nici preşedintele României, nici preşedintele PNL, nici guvernatorul BNR. Singurul om politic care a fost în mijlocul oamenilor a fost Zamfir (nu vorbim acum de reprezentanţii asociaţiilor de consumatori - ACCBAR, AURSF, PARAKLETOS, care şi dânşii au fost alături de noi din primul moment în care ne-am strigat oful). Şi acum ce face Orban? Îl execută pe singurul PNL-ist cu adevărat simpatizat de oameni informaţi, de oameni care au interacţionat direct cu el?

Diferenţa între noi (GCCC) şi mulţi alţi români este că noi am interacţionat direct cu clasa politică şi cu instituţiile de stat. Nu ne-am dat cu părerea din spatele televizorului sau al calculatorului - noi am pus statul român la muncă (prin reprezentanţii partidelor politice şi ai instituţiilor de stat). Şi ne-am lămurit!"

Zamfir: "Voi supune votului comisiei continuarea audierilor publice"

Liberalul Zamfir a anunţat că nu va renunţa la proiectele sale depuse spre dezbatere în Parlament, printre care se numără şi cele care vizează retractul litigios, plafonarea dobânzilor la credite, ajustarea legislaţiei din domeniul leasingului auto etc.

"Nu am cum să nu-mi continui proiectele şi activitatea, pentru că eu mi-am luat anumite angajamente în faţa oamenilor, nu a unui lider efemer de partid", ne-a dat asigurări Daniel Zamfir, menţionând: "Noul preşedinte al Comisiei economice a anunţat că nu are ca prioritate tipul de procedură ce presupune audierile.

Eu, însă, voi continua pe aceeaşi linie şi nu voi renunţa la acest obicei. Voi supune votului continuarea acestei modalităţi de lucru, pentru că dezbaterile publice au finalitate. Şi aici dau ca exemplu decizia ANRM potrivit căreia preţul de referinţă pentru gazele naturale extrase în România, în vederea stabilirii redevenţelor, se va calcula în funcţie de preţurile de tranzacţionare de la bursa din Viena, decizie luată după audierile pe subiect în Comisia economică din Senat. De asemenea, a fost retras Formularul 600 după ce fostul ministru de Finanţe Ionuţ Mişa a fost la comisie, au fost eliminate unele taxe în sectorul telefoniei mobile după ce Sorin Grindeanu, şeful ANCOM, a fost audiat în comisie, s-a renunţat la proiectul split TVA, după audieri pe subiect".

Pe parcursul anului trecut, Daniel Zamfir a avut audieri pe tema arenelor BNR, a dobânzilor, a problemei creditelor în franci elveţieni (CHF), a redevenţelor la gaze etc. Săptămâna trecută, senatorul PNL i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să anuleze Protocolul prin care Arenele de Tenis BNR au intrat în posesia băncii centrale, ducând mai departe demersurile iniţiate în 2017. Daniel Zamfir spune că ar fi deranjat conducerea PNL cu atitudinea sa de la conducerea comisiei de specialitate, chemându-i la audieri în mai multe ocazii pe reprezentanţii BNR şi ANPC, pe bancheri, dar şi pe cei din sectorul energetic.

Mesaje de susţinere adresate senatorului Daniel Zamfir:

- "Domnule Zamfir, am fost ferm convins că toată clasa politică este ticăloasă. Observ că totuşi mai sunt şi oameni valoroşi, corecţi şi curajoşi şi mă refer categoric la dumneavoastră. Şi mă bucur enorm." Cristi M.

- "Care PNL, domnule Zamfir? Câţi oameni cu coloană vertebrală mai sunteţi? Cred că i-aş putea număra pe degete. (...) Din nefericire pentru cei de bună credinţă care au aderat la PNL, acest partid nu ştie ce înseamnă opoziţie. Îmi cer scuze dacă supăr pe cineva din PNL sau USR, dar ţara asta are nevoie de oameni care să muncească pentru oameni.(...) În istorie şi în inima românilor rămân doar oamenii ca dumneavoastră, domnule Daniel Cătălin Zamfir. Doamne ajută! Continuaţi-vă lupta şi faceţi ce aşteaptă de la dumneavoastră, cei care v-au votat. Aşa, mulţi vă vor vota în continuare. Să rămâneţi român şi noi, românii, vă vom sprijini. Indiferent de culoarea noastră politică". Liliana S.

- "Vă respect domnule Daniel Cătălin Zamfir! Sunteţi un exemplu!" Valentin C.

- "Nu renunţaţi la PNL, pentru o adevărată democraţie este necesar şi un partid de dreapta cu oameni curajoşi, corecţi şi cu interes pentru ţară şi popor, aşa cum procedaţi dumneavoastră. Mult succes!" Valeria D.

- "Daniel Zamfir este un om de onoare. A salvat vieţi şi mai avea proiecte în acest sens. A luptat împotriva băncilor cămatărese de lux. Nu vă lăsaţi". Doina C.

- "În sfârşit văd şi eu un om politic care are caracter. Bravo!" Vasile S.

- "Foarte bine domnule Zamfir, scoateţi totul la lumină, numai aşa deveniţi mai puternic, credibil, respectat... Felicitări". Maria S.

- "Domnule Daniel Cătălin Zamfir... cum putem să vă susţinem? Pentru că sunteţi printre puţinii politicieni (liberal de-al meu de pe vremea când PNL-ul era adevărat) care sunt patrioţi. Şi cu toată dragostea (vorba cuiva), restul sunt doar pentru interes personal". Florian S.

- "Domnule Zamfir, trebuie să găsiţi soluţii pentru a merge mai departe cu toate iniţiativele dumneavoastră! Băncile trebuie să-şi regleze comportamentul faţă de România şi faţă de români!" Doina N.

- "În sfârşit văd şi eu un om politic care are caracter. Bravo". Vasile S.

- "Felicitări! Dacă ar fi mai mulţi cu o fărâmă de curaj şi seriozitate, ar merge ţara asta mai bine". Gina D.

- "Mulţi români s-au sinucis sufocaţi de un aşa zis sistem bancar care funcţiona doar în folosul bancherilor! Mulţi români au pierdut tot ce aveau din cauză că nimeni nu se gândea să protejeze omul de rând în lupta cu cămătarii legali. Pentru aceşti români există un erou: Daniel Cătălin Zamfir ! Şi nu-l uităm nici pe domnul Gheorghe Piperea. Indiferent din ce partid vin, ţara asta are nevoie de oameni, pentru oameni".

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Bună ziua. Domnul Senator Zamfir are un loc special in inimile familiei noastre.

    Zamfurt? Un demagog sinistru, senator USL. Ajuns senator prin redistribuire, adica cu voturi date de partid. Atat e de sustinut si "popular" demagogul a3.

    1. Oanta iar ai ieșit sau tanasa ,care esti ?! Intra înapoi in coteț ca nu ai ce cauta alături de nația romană pe care o apăra Dl Zamfir si care este mitraliată de către niște vânzători pe nimic ca tine .

      Ii e foame mamelucului, a iesit la tomberoane sa caute daca i-a mai aruncat groh vreo chifla expirata

      Bai sclavule te au pus sefii tai din bnr sa latri. Esti in stare sa le sugi si ciorapii.

      Amice, esti [Mesaj eliminat conform regulamentului]!

      Puie mostacu!

      Fara titlu si Anonim... bai dar voi astia trolii platiti chiar nu aveti putin bun simt sa puneti acolo un nume... "Gogu", "Porcu"... ceva acolo sa stim si noi cum ne adresam... oricum esti varzet platit sa arunci cu rahat in competitie!

    Sunt votant pnl intr-o comuna datorita dvs ,dl Zamfir.Va sustin dar fara pnl.

    ...Mdeeeh ! Nici nu e de mirare ca PNL atit cel din prezent cit si cel din ani 90' si 2000 nu a fost conceput ca un partid care sa sustina interesele celor multi si mai saraci de felul lor, adica oamenilor muncii k-pitaliste..NU ! Nici vorba de asa ceva ! PNL se vrea a fi pe mai departe partidul si porta vocea celor inavutiti si bogati, desi nu o recunosc in mod direct !!...Iar alegerea lui L. Orban, dupa fel de fel de experimente esuate, un lider mai sarac baneste de felul lui ca dovada stind acel dosar penal de la DNA ca urmare a plingerii facute de T. Uradareanu contra sarmanului nostru Ludovic aflat in vizit pe la dinsul sa ceara niste banuti, citiva lei acolo pt. campania sa electorala ce urma...Deci Ludovic asa cum ziceam e alegera potrivita pt. PNL. Un lider usor de mainpulat si condus asa cum doresc unii sau altii din partid sau sustinaorii din umbra cu bani grei pt. partid, 1 partid care nu a performat cine stie ce, in sensul ca in acesti 28 de ani nu a reusit nici macar odata sa depaseasca stinga in procente exprimate la alegerile pt. parlament.....Iar acum in anul 2018 cind oamenii patriei o duc pe mai departe tot greu din p.v. social si economic se intimpla ca cineva de acolo, 1 sau 2 sau 3 nu stiu, sa atraga atentia si sa spuna ca totusi nu e bine ce se intimpla, ca cei bogati devin tot mai bogati pe saracirea in mod sistematic a celor multi, jefuiti la piele si singe, via banci sau..nu mai conteaza...Si deci PNL nu este si nu va fi niciodata partidul celor cu venituri reduse si indatorati pe viata si eternitate la banci sau vreun IFN...PNL este si se vrea a fi pe mai departe un partid a celor Bogati-Putrezi_( Prezenta lui Petre Roman printre EI_este 1 exemplu mai mult decit_EDIFICATOR_~~si nu intimplator !!_)_dar cu vederi si masuri exclusiv de dreapta-cica_.....Vrei sa traiesti mai bine ??..Nu sta si astepta si apucate de treaba si puneti pe picioare un biznis, altfel nu poti avea venituri care sa te propulseze ceva mai sus pe scara sociala si a bunastarii...Asa suna sloganul LOR dar si acelor care gindesc prin logica stricta a dreptei-liberale de tip.....Si uite na' ! Sa gasit acum senatorul Zamfir sa ridice glasul si sa se erijeze in aparatorul celor oropsiti si jefuiti pina la piele de catre banci in cazul de fata !...Nu e deloc bine domnilor ! Noi nu suntem ca socialistii ! Vorba maaarelui Liberal-pa' viata_~=~_V. Catarama !!!...Ai semnat de buna voie si nesilit de nimeni, atunci plateste fratioare !!!.....Iata deci motive in plus si pt. care PNL-ul nu va ajunge prea curind la guvernare asa cum mai viseaza EI_uneori~....Ei NU sunt, NU-vor, si nici NU-au oameni capabili sa faca ceva util si care ulterior sa se simta intr-un final si in buzunarul omului de rind si nu doar in conturile lighioanelor, privilegiatilor sortii si a sistemului...........PSD e in plina criza fara dor si poate cu All-De Dragneea si echipa sa aflata in prezent la butoanele puterii...Criza care va continua cu toate ca in sfirsit are o echipa guvernamentala fidela pina la utlimul lor om....Care-criza din partid se reflecta si in societate si implicit in economie...Iar peste 3 ani la alegeri PNL o sa strige in gura mare si va arata opiniei publice si alegatorilor dezamagiti, ce si cum, si ce fel de guvernare a avut parte tara din 2016 pina in 2020 !!,....si cu toate acestea sansele PNL-ului sa castige alegerile din 2020 chiar si via coalitie sunt destul de reduse si slabe domnule V. Catarma-Orban si restu' in ciuda argumentelor pe care le veti aduce VOI cei din noul_"PNL"............

    Sistemul te inlatura?

    1. Probabil..Nu inainte de a [Mesaj eliminat conform regulamentului]..cu tine alaturi si in frunte'....Ce nr. de ordine ai??

    Domnule Zamfir ,va stimeaza orice roman,nu numai cei cu CHF

    Dl Zamfir a tulburat apele mafiei românești......în fruntea ei fiind isarescu !

    Obedientul orban a pus in aplicare ordinul primit. 

    Păcat mare,sunt înlăturați putinii politicieni sau poate singurul care vrea binele românilor !

    Respect dl.Zamfir ! 

    1. Daca Dl. Zamfir isi face partid il votez... ar fi poate singurul motiv sa ies la vot... nu votez decat atunci cand am ce alege... si intre Dl Zamfir si oricine aleg Dl Zamfir chiar si presedinte!

    Domnule Daniel Zamfir,sunteti un adevarat nationalist.Jos palaria pentru oameni ca dvs ca dl Piperea si pt altii asemenea dvs.Cu astfel de oameni ca dumneavoastra aceasta tara mai are o sansa sa-si revina iar romanii sa traiasca bine,frumos,in armonie cu totii si sa beneficieze de aceleasi conditii ca si alte tari din UE.Sa va ajute Dumnezeu in tot si in toate! Daniela G

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb