ZIARUL BURSA

13 februarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Asediul asupra DNA se înteţeşte

Asediul asupra DNA se înteţeşte

Anticorupţie / 13 februarie 2018

Mai multe înregistrări, filmări şi fotografii au fost difuzate de Antena 3 cu două seri în urmă, din care ziariştii postului au tras concluzia că investigaţiile procurorilor DNA sunt măsluite şi urmăresc ţinte politice.

În acest context, invocând mărturiile, ziariştii au acuzat că Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA, s-ar afla la curent cu aceste manevre.

Vlad Cosma, fiul fostului şef al CJ Prahova, Mircea Cosma, a lansat, duminică, un uriaş scandal, prin prezentarea unor presupuse convorbiri între el şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu, cu implicarea şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Campanie puternică de susţinere a lui Daniel Zamfir, iniţiată de creditaţii în CHF

DUPĂ ÎNLĂTURAREA LIBERALULUI DE LA ŞEFIA COMISIEI ECONOMICE DIN SENAT Campanie puternică de susţinere a lui Daniel Zamfir, iniţiată de creditaţii în CHF

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 13 februarie 2018

Grupul Clienţilor împrumu­taţi în franci elveţieni (GCCC) îl susţin cu vehemenţă pe senatorul Daniel Cătălin Zamfir, după ce acesta a fost înlăturat de la şefia Comisiei economice din Senat. Iniţiatorul Legii dării în plată şi susţinătorul conversiei creditelor în franci elveţieni (CHF) la cursul de la acordarea creditelor, senatorul Zamfir a fost înlocuit, recent, din funcţia de preşedinte al comisiei de specialitate cu Florin Cîţu, colegul său de partid, conform dorinţei liderului PNL Ludovic Orban, liberalii susţinând că votul este unul politic.

"Putem compara sistemul bancar cu fax-ul, iar Bitcoin-ul cu email-ul"

MAX NICULA, BTCxCHANGE:  "Putem compara sistemul bancar cu fax-ul, iar Bitcoin-ul cu email-ul"

A.I.Piaţa de Capital / 13 februarie 2018

Reporter: De ce credeţi că băncile au luat decizia de a închide conturile BTCxChange şi care este justificarea pe care aţi primit-o de la acestea?

Max Nicula: Băncile şi criptomonedele sunt două lucruri incompatibile. Criptomonedele sunt pe cale să înlocuiască băncile, de aceea, încă de la început, există o animozitate ascunsă din partea sistemului bancar faţă de Bitcoin.

A venit vremea sacrificării "curcanilor" pe Wall Street?

A venit vremea sacrificării "curcanilor" pe Wall Street?

Călin RecheaInternaţional / 13 februarie 2018

Călin Rechea

Poate că această săptămână va aduce măcar câteva zile de calm, după ultimele zile de foc prin care au trecut bursele internaţionale. Pentru unii "investitori" este prea târziu, mai ales în cazul celor care s-au "jucat" cu volatilitatea şi au pariat împotriva ei.

Un vechi proverb de pe Wall Street spune că "taurii fac bani, urşii fac bani, iar porcii sunt măcelăriţi". Ultima categorie "zoologică" include toţi "investitorii" a căror ţintă este să câştige cât mai mulţi bani într-o perioadă cât mai scurtă de timp.

Nicolaie Hoanţă: "Economia noastră este nepermis de dependentă de capitalul extern"

Nicolaie Hoanţă: "Economia noastră este nepermis de dependentă de capitalul extern"

Macroeconomie / 13 februarie 2018

Reporter: Cum vedeţi situaţia României în acest moment, având în vedere contextul internaţional şi evoluţia economiei interne?

Nicolaie Hoanţă: Dacă trebuie să mă refer la situaţia României de acum, voi arăta că ar fi o lipsă serioasă de cunoaştere şi adevăr a lua procentele de creştere economică din ultimii ani ca pe un argument că economia României se găseşte pe coordonatele unei dezvoltări reale şi durabile.

"Procurorii DNA Ploieşti nu vor ceda în faţa intimidărilor şi presiunilor"

LUCIAN ONEA, ŞEFUL DNA PLOIEŞTI: "Procurorii DNA Ploieşti nu vor ceda în faţa intimidărilor şi presiunilor"

Anticorupţie / 13 februarie 2018

Procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a declarat, ieri, că în instituţia pe care o conduce nu au fost niciodată falsificate probe şi nici nu au fost făcute înţelegeri ilicite cu inculpaţii.

Lucian Onea a declarat într-o conferinţă de presă: "În legătură cu afirmaţiile făcute de inculpatul Vlad Cosma, ieri (n.r. duminică), şi cu discuţiile care au apărut în mass-media (...), în toate cauzele pe care le instrumentăm la nivelul DNA Ploieşti am respectat întotdeauna legea şi o să o respectăm în continuare. Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare şi nici înţelegeri ilicite sau neloiale cu inculpaţii. (...) Niciodată nu au fost falsificate probe în dosare. Sunt susţineri pe care le fac inculpaţii în dosarele în care sunt cercetaţi".

MedLife raportează un profit net de 8,84 milioane de lei pentru 2017

DUPĂ CE A ÎNCHEIAT ANUL 2016 ÎN PIERDERE,  MedLife raportează un profit net de 8,84 milioane de lei pentru 2017

A.I.Piaţa de Capital / 13 februarie 2018

Prestatorul de servicii medicale private MedLife (M) a obţinut, în anul 2017, un profit net de 8,84 de milioane de lei, după ce, în 2016, societatea suferea o pierdere de 1,24 milioane de lei, aprecierea reprezentând translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net, se arată în raportul companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În 2016, societatea înregis­trase cheltuieli nerecurente, de 12,8 milioane de lei.

Ciocnirea generaţiilor

ALEGERI FRF Ciocnirea generaţiilor

DAN NICOLAIESport / 13 februarie 2018

Alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal sunt privite, de toţi actorii implicaţi, drept un moment de cotitură pentru fotbalul autohton. Se vor confrunta, în principal, Răzvan Burleanu (actualul preşedinte al FRF) şi Ionuţ Lupescu (şeful Comisiei Tehnice a UEFA), chiar dacă lista pentru depunerea candidaturilor este deschisă, acestea sunt cele două mari tabere.

Stere Farmache îl înlocuieşte pe Elyakim Davidai, în conducerea Sphera Franchise Group

Companii / 13 februarie 2018

Stere Farmache, fost preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, a fost numit membru provizoriu în Consiliul Sphera Franchise Group, începând cu 9 februarie 2018, pentru o perioadă de trei luni sau până la data la care Adunarea generală a acţionarilor va decide numirea unui membru în Consiliul de Administraţie, potrivit unui comunicat transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Miss Ciocolata

Cătălin AvramescuEditorial / 13 februarie 2018

Cătălin Avramescu

Am văzut-o printre rafturi, la magazin. Era drăguţă. Problema era rochia. Ceva destul de neobişnuit, alb cu roşu, cu volane. Ce om normal ar purta aşa ceva la cumpărături? M-am lămurit repede după ce am observat că era înconjurată de cutii cu bomboane de ciocolată. Nu era un client, ci o "promo­teriţă".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER - 13 februarie 2018

Internaţional / 13 februarie 2018

Preţurile de consum din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 1,5%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară.

Liviu Dragnea

Dragnea: "Să stea doamna Kovesi cât vrea la DNA!"

Anticorupţie / 13 februarie 2018

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, susţine că nu doreşte ca Laura Codruţa Kovesi să plece de la conducerea DNA.

Politicianul a declarat: "Eu nu vreau plecat pe nimeni, fiecare să plece când îi vine sorocul şi aici...

Rulaj de doar 23 de milioane de lei

BVB Rulaj de doar 23 de milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 13 februarie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a început săptămâna în teritoriu pozitiv, din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) încheind şedinţa în creştere, cea mai mare apreciere, de 1,35%, fiind...

Semne de optimism pe pieţele europene

BURSELE DIN LUME Semne de optimism pe pieţele europene

A.V.Internaţional / 13 februarie 2018

Bursele europene au crescut ieri, după ce, în intervalul 5-9 februarie, au înregistrat cel mai puternic declin din ultimii doi ani, analiştii considerând că avansul s-a datorat tonului încurajator în care au încheiat pieţele americane sesiunea de...

Grupul PRO TV - venituri de 191 milioane de dolari, în 2017

E.O.Companii / 13 februarie 2018

Grupul PRO TV, din care fac parte şapte televiziuni (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, MTV România şi PRO TV Internaţional), a obţinut, anul trecut, venituri nete în valoare de peste 191 milioane de dolari, în creştere cu 9,5%...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo