BVB Rulaj de doar 23 de milioane de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 februarie 2018

Rulaj de doar 23 de milioane de lei

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Creşterea pieţei americane şi aşteptările pozitive privind rezultatele financiare ale companiilor pentru 2017 reprezintă factorii ce au impulsionat creşterea bursei"

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a început săptămâna în teritoriu pozitiv, din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) încheind şedinţa în creştere, cea mai mare apreciere, de 1,35%, fiind avută de BET-Plus, iar cea mai mică, de 0,53%, fiind consemnată de BET-FI.

Volumul a fost redus, de doar 23,16 milioane de lei (4,98 milioane de euro), mai puţin de jumătate din valoarea medie zilnică a acestui an, de aproape 51 de milioane de lei.

Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul Goldring, ne-a transmis: "Din punctul meu de vedere, există două elemente care au impulsionat creşterea de astăzi (n.r. ieri) a bursei autohtone.

Pe de o parte, avem factorul extern care ţine, îndeosebi, de aprecierea pieţei americane de vineri, ceea ce a avut impact asupra Bursei de Valori Bucureşti.

Pe de altă parte, creşterea este legată şi de aşteptările pozitive privind raportările financiare ale anului trecut pentru societăţile importante ale bursei. De altfel, BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a reprezentat o surpriză plăcută din acest punct de vedere. Şi astăzi (n.r. ieri) Alro (ALR) şi MedLife (M) au raportat rezultate foarte bune."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD a căror cotaţie a crescut cu 1,8%, la preţul de 13,58 de lei, pe fondul unui volum de 6,47 milioane de lei.

Locul al doilea în clasamentul rulajului este ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), preţul de închidere fiind de 2,285 lei/acţiune, în contextul unor transferuri de 4,18 milioane de lei, în urcare cu 2,24%.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 8 lei, pe fondul unui volum de 2,8 milioane de lei, în apreciere cu 1,27%.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SGN), ultima cotaţie, de 33,6 de lei/unitate, fiind în creştere cu 2,13% faţă de cea precedentă, în contextul unei lichidităţi de 1,87 milioane de lei.

Cea mai mare apreciere, de 11,28%, a fost avută de acţiunile Uztel (UZT), în condiţiile în care cu acest emitent a fost realizată doar o tranzacţie, la preţul unitar de 1,48 de lei.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la bursă a urcat cu 1,34%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a avut un salt de 1,25%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, s-a apreciat cu 1,31%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unde este topul cresterilor si scaderilor ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb