DUPĂ CE A ÎNCHEIAT ANUL 2016 ÎN PIERDERE,  MedLife raportează un profit net de 8,84 milioane de lei pentru 2017

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 februarie 2018

MedLife raportează un profit net de 8,84 milioane de lei pentru 2017

Datoriile totale s-au apreciat cu 17%, la 436 de milioane de lei, anul trecut

Ioana Sechel, BRK Financial Group: "Ne aşteptăm ca, în 2018, politica agresivă de expansiune a MedLife să continue"

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Politica de dezvoltare a companiei pare să aducă rezultate pozitive, permiţând creşterea volumului de servicii prestate"

Prestatorul de servicii medicale private MedLife (M) a obţinut, în anul 2017, un profit net de 8,84 de milioane de lei, după ce, în 2016, societatea suferea o pierdere de 1,24 milioane de lei, aprecierea reprezentând translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net, se arată în raportul companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În 2016, societatea înregis­trase cheltuieli nerecurente, de 12,8 milioane de lei.

Compania a raportat o cheltuială cu impozitul de 5,69 milioane de lei, pentru 2017.

În anul recent încheiat, profitul operaţional a urcat cu 80%, până la nivelul de 35,12 milioane de lei, de la 19,55 milioane de lei în anul 2016, în timp ce pierderea financiară a cres­cut în 2017 cu 12%, de la 18,38 milioane de lei în 2016, la 20,58 milioane de lei în anul trecut, în principal din cauza pierderilor nete din cursul valutar, potrivit comunicatului companiei.

Reprezentanţii societăţii arată că, anul trecut, clinicile au adus 25,9% din vânzările companiei, în timp ce linia de business Corporate - 25,4%.

Ioana Sechel, analist financiar în cadrul BRK Financial Group ne-a transmis: "Cifra de afaceri a grupului MedLife s-a ridicat la 623,22 milioane de lei în 2017, cu 24% mai mare decât în 2016, ca urmare a creşterii vânzărilor în toate liniile de afaceri ale grupului, cu precădere stomatologie, respectiv clinici şi farmacii".

Desigur, creşterea cifrei de afaceri este datorată şi preluării reţelei de clinici Almina Trading, Speciality Medical Services, Anima Promovare şi Vânzări în 2017, la care se adaugă majorarea la 55% a deţinerii în capitalul spitalului Humanitas Cluj-Napoca, ne-a mai spus doamna Sechel, conchizând: "Pentru 2018, ne aşteptăm ca această politică agresivă a MedLife de expansiune în piaţă să continue, iar acest demers va produce, cu siguranţă, efecte în rezultatele financiare ulterioare".

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul societăţii Trade­ville, ne-a spus: "MedLife şi-a continuat ritmul important de inves­tiţii, achiziţionând noi clinici medicale şi investind în echipament medical. Până acum, politica de dezvoltare a companiei pare să aducă rezultate pozitive, permiţând creşterea volumului de servicii prestate atât populaţiei în clinici (+28,1%), cât şi clienţilor corporate (+13%), cele două segmente de activitate în­sumând peste 50% din totalul veniturilor înregistrare de MedLife".

Pentru viitorul apropiat, MedLife pare că îşi propune să îşi continue extinderea, inclusiv în afara ţării, a spus domnul Dumitrescu adăugând: "Chiar astăzi (n.r. ieri), CEO-ul Mihai Marcu a anunţat că are în vedere intrarea pe pieţele din Bulgaria, Ungaria şi Serbia, considerând că este momentul oportun pentru a-şi extinde activitatea în afara graniţelor. Această politică de investiţii creează pentru MedLife perspectivele unei dezvoltări importante alături de riscurile aferente unui ritm accelerat de creştere".

Activele totale au urcat cu circa 30% anul trecut, de la 466,12 milioane de lei la 31 decembrie 2016, la 603,85 de milioane de lei la 31 decembrie 2017, în timp ce datoriile totale s-au apreciat cu 17%, de la 373,1 milioane de lei în 2016, la 436 de milioane de lei anul trecut.

În 2017, MedLife a achiziţionat o clădire în Bucureşti, localizată pe Strada Banu Manta de la Telekom şi a efectuat o operaţiune de tip "vânzarea şi leaseback" prin leasing financiar.

De asemenea, Grupul a semnat contractul de vânzare-cumpărare de părţi sociale pentru achiziţionarea de părţi sociale din capitalul următoarelor societăţi: 80% din capitalul social al Almina Trading SA, 100% din capitalul social al Anima Speciality Medical Services SRL şi Anima Promovare şi Vânzări SRL, precum şi 55% din capitalul social al Valdi Medica SRL (care deţine spitalul Humanitas Cluj-Napoca).

Tot în 2017, MedLife şi­-a majorat participaţia la Stem Cells Bank şi Genesys Medical Clinic Grupul, achiziţionând, în iunie 2017, un nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara.

Totodată, MedLife a preluat încă 3% din Grupul Genesys Medical Clinic din Arad, ajungând astfel la o deţinere de 58% din societate.

Începând cu luna decembrie a anului 2016, acţiunile prestatorului de servicii medicale se tranzacţio­nează la BVB, pachetul majoritar fiind deţinut de familia Marcu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. in raportul M,a s eface distinctie intre rezulttaul global consolidat si cel individual.

    In contabilitatea autohtona conteaza cel individual, mai ales la BVB. 

    E o manipoulare grosolana ca la unele firme sa se promoveze rexultaul global eventula si operational, si la altii cel individual si net. 

    Pe NET, Medlife a terminat pe pierdere ca sin i n 2016.. 

    Raportul incepe cu rezulttaul global,si deabi pe la pagina 41 este cel individual, cind apare plictiseala citirii. 

    1. Bună ziua,

      Este adevărat că la nivel individual MedLife a înregistrat pierdere în anul 2017.

      Precizăm că specialiştii pe care i-am consultat ne-au spus că analiza relevantă pentru MedLife se face la nivel de grup, care a înregistrat profit în anul 2017. 

      A.I.ai (sic) dreptate; Med Life, exact ca ERSTE BANK (nu-i banc!) face profit la nivel de grup, ca doar n-or fi prosti sa plateasca impozit pe profit in Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb