Sectorul bancar australian, anchetat pentru tacticile de vânzare a ipotecilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2018

Sectorul bancar din Australia este supus unei investigaţii din partea unei comisii susţinute de guvern, iar ancheta, care va dura un an, priveşte tacticile de vânzare a celor mai profitabile produse bancare - ipotecile, anunţă presa străină.

În ultima vreme, sectorul bancar australian a fost afectat de scandaluri de manipulare a dobânzilor şi neres­pectare a normelor privind combaterea spălării de bani.

La finele lunii ianuarie, Commonwealth Bank of Australia, cea mai mare bancă din Australia, a fost acţionată în judecată de autoritatea naţională de reglementare a valorilor mobiliare pentru manipularea dobânzii de referinţă swap BBSW utilizată la stabilirea preţurilor derivatelor, ceea ce a amplificat problemele judiciare ale acestei instituţii financiare. Mai devreme, în vara lui 2017, Guvernul australian a acuzat Commonwealth Bank of Australia că a încălcat la scară largă normele privind lupta împotriva spălării banilor şi de combatere a te­rorismului.

Acum, Comisia Regală pentru anchetarea abaterilor din industria bancară şi a serviciilor financiare derulează o analiză în domeniu, iar recomandările finale ale acesteia ar putea duce la sancţiuni penale sau civile, precum şi la o înăsprire a reglementărilor, într-un moment în care băncile australiene se confruntă cu declinul veniturilor.

Băncile australiene au avut termen până astăzi să pună la dispoziţia comisiei informaţii legate de comportamentele lor. Potrivit comisiei, au fost solicitate foarte multe informaţii de la bănci şi este posibil ca, tocmai din acest motiv, instituţiile financiare să nu reuşească să depună tot ce este necesar. Datele solicitate de comisie privesc o perioadă de zece ani, care s-a încheiat în 15 decembrie 2017.

Prima rundă de audieri publice va începe într-o lună şi va privi creditarea neadecvată a consumatorilor, inclusiv împrumuturile imobiliare şi cele prin carduri de credit.

Comisia a primit până în prezent 385 de plângeri publice, aproape o treime făcând referire la modul în care băncile s-au ocupat de finanţele personale ale clienţilor.

În acest context, acţiunile marilor bănci australiene au scăzut ieri, pe piaţa din Sydney.

Titlurile "Commonwealth Bank of Australia" s-au depreciat cu 0,5%, cele ale "Westpac Banking" Corp. - cu 0,7%, la fel cele ale "Australia & New Zealand Banking Group" Ltd.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parca seamana cu ce s-a intamplat si pe la noi(creditul cu buletinul si creditele ipotecare).Daca BNR era cu adevarat a Romaniei nu trebuia sa se intample ce s-a intamplat.De fapt asta a fost o politica de stat dupa 1989,distrugeri si excrocheri,la majoritatea politicienilor implicit guvernelor si conducatorilor nostri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb