CELE MAI BUNE REZULTATE FINANCIARE DIN ULTIMII ZECE ANI  Profit net de 318 milioane de lei, pentru Alro, în 2017

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 13 februarie 2018

Profit net de 318 milioane de lei, pentru Alro, în 2017

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Ne aşteptăm ca Alro să îşi continue creşterea, care va depinde de evoluţia preţurilor internaţionale ale aluminiului comparativ cu cele ale energiei"

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a obţinut un profit net preliminar de 318 de milioane de lei, în 2017, în creştere faţă de cel din anul 2016, când rezultatul net a fost de 67 de milioane de lei, potrivit unui raport al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul Tradeville ne-a transmis: "Alro Slatina, a raportat în această dimineaţă (n.r. ieri dimineaţă) cele mai bune rezultate din ultimii zece ani, cu o creştere a profitului preliminar de aproximativ 370% faţă de cel din anul precedent şi o cifra de afaceri de 2,46 miliarde de lei. Pentru industria de aluminiu, 2017 a fost un bun, cererea pentru aluminiu şi produse din aluminiu fiind în creştere (în special datorită sectorului aviatic care este într-o continuă expansiune), iar la nivelul pieţelor internaţionale cotaţia aluminiului în intervalul ianuarie - decembrie 2017 s-a apreciat cu circa 35%. În acelaşi timp, este adevărat şi că Alro s-a preocupat, în ultimii 15 ani, de a investi în programe de eficientizare a procesului de producţie".

Domnul Dumitrescu este de părere că toţi factorii enumeraţi mai sus, împreună cu decizia companiei de a se axa pe producerea produselor finite, ce oferă marje ridicate de profit, în special pe segmentul de aluminiu procesat, au condus la înregistrarea acestor rezultate foarte bune. Brokerul a adăugat: "Având în vedere planul de afaceri al companiei pentru perioada 2017 - 2021, care previzionează invesţii totale de peste 109 milioane de dolari (alocate, în principal, proiectelor de creştere a eficienţei energetice şi a proiectelor de tehnologizare a procesului de producţie), ne aşteptăm ca Alro Slatina să continue în următoarea perioada aceeaşi evoluţie pozitivă. Totuşi, trebuie spus că acest lucru va depinde în mare măsură de evoluţia preţurilor internaţionale ale aluminiului comparativ cu costul energiei, aceste evoluţii fiind de natură să influenţeze rezultatul net al Alro".

Ioana Sechel, BRK Financial Group: "Rezultatele foarte bune raportate de Alro pentru finalul anului 2017 se datorează, în mare măsură, creşterii preţului aluminiului"

Doamna Ioana Sechel, analist financiar în cadrul BRK Financial Group ne-a transmis: "Apreciem rezultatele foarte bune raportate de Alro pentru finalul anului 2017, care se datorează, în mare măsură, creşterii preţului aluminiului, dar apreciem şi faptul că societatea s-a concentrat pe vânzările de produse cu un grad ridicat de prelucrare, pentru care rata profitului este mai mare. Chiar dacă preţul acţiunilor ALR a crescut foarte mult în 2017, aşteptările noastre mizează în continuare pe creşteri pentru această companie, în baza previziunilor de creştere a preţului internaţional al aluminiului".

În 2017, Alro a beneficiat de un context internaţional favorabil, pe fondul creşterii semnificative a cotaţiei aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra (LME), se arată în raportul companiei care adaugă: "Preţul mediu al aluminiului înregistrat la LME în 2017 a fost de 1.969 dolari/ tonă, comparativ cu 1.605 dolari/ tonă, în 2016.

În ultimul trimestru al anului 2017, cotaţia medie a urcat până la 2.102 dolari/ tonă, cu 392 dolari/tonă mai mult decât nivelul mediu înregistrat în trimestrul al patrulea din 2016, de 1.710 dolari/ tonă".

Producţia totală de aluminiu primar a fost în 2017 de 282.000 de tone, faţă de 273.000 de tone, în 2016, în timp ce producţia de aluminiu procesat a fost în 2017 de 84.000 de tone, cu 5.000 de tone mai mult decât în 2016, când această a fost de 79.000 de tone, potrivit raportului societăţii.

Profitul operaţional al producătorului de aluminiu a urcat la 397 de milioane de lei în anul trecut, faţă de 170 de milioane de lei, in 2016.

Pe parcursul anului 2017, Alro a investit 142 de milioane de lei pentru modernizarea tehnologică, creşterea eficienţei operaţionale şi extinderea portofoliului de clienţi şi diversificarea gamei de produse, faţă de 81 de milioane de lei în perioada similară a anului 2016, mai aminteşte sursa menţionată.

Activele totale ale Alro erau, la sfârşitul anului trecut, de 2,58 miliarde lei, în creştere cu 7,95% faţă de nivelul de 2,39 miliarde lei de la finalul anului 2016, iar datoriile totale au scăzut cu circa 4,76%, la 1,20 miliarde lei, de la 1,26 miliarde lei.

De asemenea, Alro a înregistrat un profit net ajustat preliminar de 355 de milioane de lei, faţă de 101 de milioane de lei, în 2016.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt în Uniunea Europeană (Germania, Italia, Polonia, Franţa şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb