DUPĂ INVESTIŢII DE 60 MILIOANE LEI Spitalul Pelican Oradea devine cel mai mare spital privat din vestul ţării

G.U.
Miscellanea / 30 octombrie 2020

Spitalul Pelican Oradea devine cel mai mare spital privat din vestul ţării

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori locali privaţi de servicii medicale, anunţă finalizarea procesului de extindere a Spitalului Pelican din Oradea, conform unui comunicat de presă. Acesta a devenit cel mai mare centru spitalicesc privat din vestul României, din punct de vedere al internărilor, cu o capacitate de 244 de paturi şi alte 18 pentru spitalizarea de zi. Proiectul a fost posibil în urma unei investiţii de 60,6 milioane lei, care a presupus dezvoltarea unei noi aripi cu o capacitate de 118 paturi. În noua clădire va funcţiona o secţie ATI, un centru de investigaţii imagistice de înaltă performanţă, o unitate dedicată cercetării şi mai multe centre de excelenţă, dotate cu echipamente moderne şi deservite de medici de top. Un prim centru inaugurat în noua clădire este cel de Intervenţii Cardiovasculare. Aici va funcţiona şi secţia de Ortopedie, unul dintre puţinele locuri din ţară în care sunt realizate intervenţii de chirurgie minim invazivă, artroscopică şi de protezare articulară, la cel mai înalt nivel.

Potrivit comunicatului, procesul de extindere a Spitalului Pelican a fost iniţiat în anul 2017, având ca obiectiv construcţia unei clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, care să permită dezvoltarea unor noi specialităţi, centre de cercetare şi a unor echipe multidisciplinare pentru abordarea afecţiunilor cu grad de dificultate ridicat. Finanţarea proiectului a fost asigurată printr-un mix de fonduri proprii Spitalul Pelican, fonduri europene şi fonduri Medicover Grup.

"La un an de la introducerea Chirurgiei Robotice şi la doar câteva luni distanţă de inaugurarea secţiei de Pediatrie, inaugurăm noua aripă în care va funcţiona unul dintre cele mai importante centre din ţară de Intervenţii Cardiovasculare. Investiţiile realizate şi echipamentele din dotare ne-au permis să atragem alături de noi medici ca Dr. Bogdan Mut-Vitcu, unul dintre pionierii Cardiologiei intervenţionale sau dr. Mioara Zoie Cocora, unul dintre cei mai experimentaţi chirurgi cardiaci din Romania", a declarat lector universitar doctor Ovidiu Gogu Cacuci, director general Spital Pelican.

Radu L. Gorduza, director general Medicover România, a declarat:"Spitalul Pelican rămâne principalul centru al inovării în domeniul medical din nord-vestul ţării, cu performanţe unice la nivel naţional. Ne bucurăm să fim alături de aceşti medici deosebiţi şi pasionaţi susţinând dezvoltarea unor astfel de proiecte. Medicover va continua să investească în dotarea cu aparatură de ultimă generaţie, permiţând formarea celor mai bune echipe medicale".

Spitalul Pelican este primul din zona de nord-vest care oferă pacienţilor servicii medicale cardiovasculare complete, într-o abordare integrată, având la dispoziţie departamentele de cardiologie, cardiologie intervenţională, electrofiziologie cardiacă, imagistică high-tech, chirurgie cardiacă şi vasculară, anestezie şi terapie intensivă cardiacă.

În anul 2018 Medicover România a preluat un pachet de 80% din acţiunile Spitalului Pelican în urma unei tranzacţii în valoare de 23 milioane euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari investiţii realizate de grupul Medicover în regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb