DUPĂ O PIERDERE NETĂ DE 24 MILIOANE DE LEI ÎN 2015, "Alro" a înregistrat anul trecut un profit net de 67 milioane de lei

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Construcţii / 28 martie 2017

"Alro" a înregistrat anul trecut un profit net de 67 milioane de lei

Producătorul de aluminiu "Alro" (ALR) a înregistrat un profit net de 67 milioane de lei anul trecut, faţă de o pierdere netă de 24 milioane de lei, înregistrată în 2015, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Profitul net ajustat a fost de 101 milioane de lei în 2016, comparativ cu 45 milioane de lei, în anul precedent. Cifra de afaceri a companiei a înregistrat o uşoară scădere, ajungând la 2,1 miliarde de lei, de la 2,3 miliarde de lei, în 2015.

Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al "Alro", a declarat: "Anul 2016, deşi a fost un an cu un climat macroeconomic instabil şi cu un nivel redus al preţului aluminiului la nivel internaţional, a reprezentat un an important în istoria Alro, fiind primul an cu profit după patru ani consecutivi de pierderi. Finalizarea cu succes atât a investigaţiei Comisiei Europene, privind contractele Alro cu producătorul de electricitate Hidroelectrica cât şi implementarea schemei de exceptare, pentru marii consumatori de energie, de la plata unui procent de 85% din numărul de certificate verzi aferente cotei obligatorii au contribuit la stabilizarea companiei".

Potrivit comunicatului, în 2016 piaţa aluminiului a înregistrat o scădere a cotaţiilor, nivelul mediu al preţului aluminiului la Bursa de Metale de la Londra (LME) fiind de 1.605 dolari/tonă, comparativ cu 1.661 dolari/tonă, în anul precedent.

În ceea ce priveşte Grupul "Alro", profitul net a fost de 71,5 milioane de lei, faţă de o pierdere de 18.000 de lei în 2015.

Grupul a avut vânzări consolidate de 2,3 miliarde de lei, în 2016, faţă de 2,4 miliarde de lei, în anul anterior.

În 2016, profitul net ajustat al grupului s-a situat la 100 milioane de lei, în creştere faţă de 2015, când a atins 77 milioane de lei. Rezultatele operationale au fost constante în 2016, marja EBITDA a grupului situându-se la 12,7%, comparativ cu 12,6%, nivel atins în 2015.

Compania precizează: "O recunoaştere în plus a calităţii produselor companiei o reprezintă faptul că în 2016 Airbus, cel mai important producător de aeronave, a selecţionat Alro ca furnizor de aluminiu. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulţi ani, începând cu 2017. Conform termenilor contractuali, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor".

"Alro" este o subsidiară a "Vimetco NV", companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. "Alro" este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă), având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalala piaţă de desfacere pentru produsele companiei este Uniunea Europeană (Germania, Ungaria, Polonia, Grecia şi România). "Alro" are exporturi în SUA şi Asia.

Companiile care fac parte din Grupul "Alro" sunt: "Alro" - producător de aluminiu, "Alum Tulcea" - producător de alumină, "Sierra Mineral Holdings I" Ltd. - producător de bauxită, "Vimetco Extrusion" - procesator de produse extrudate, "Conef", "Global Aluminium" Ltd. şi "Bauxite Marketing" Ltd.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb