DUPĂ O SĂPTĂMÂNĂ DE TREND ASCENDENT COVID, Premierul Ludovic Orban solicită controale ample în spaţiile publice

G.M
Politică / 25 iunie 2020

Premierul Ludovic Orban solicită controale ample în spaţiile publice

Confruntat cu trendul ascendent al numărului de persoane infectate cu Sars-Cov2, premierul Ludovic Orban le-a cerut, astăzi, la începutul şedinţei de Guvern, miniştrilor cu atribuţii în domeniu, să mobilizeze toate autorităţile din subordine pentru efectuarea de controale cu privire la respectarea măsurilor de protecţie şi restricţie impuse în starea de alertă.

Ludovic Orban a spus: "Ne confruntăm cu un mediu politic în care foarte mulţi lideri politici de luni de zile neagă pericolul, instigă populaţia la nerespectarea regulilor şi iniţiază alături de instituţii aflate în slujba lor şi nu a cetăţeanului, tot felul de demersuri precum cel judecat azi la CCR. Vă cer sa mobilizaţi instituţiile şi să asiguraţi prezenţa lor în teren, deoarece respectarea regulilor în toate spaţiile, indiferent că este vorba despre locul de muncă sau altceva, e necesară. Inspecţia Muncii trebuie să fie pe teren. Poliţia trebuie să fie implicată şi să asigure controalele efectuate de Inspecţia Muncii şi ISCTR privind respectarea regulilor în transportul public. Trebuie verificate respectarea regulilor în spaţiile comerciale şi în locurile în care interacţionează cetăţenii".

Referitor la starea de alertă în care ne aflăm, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a precizat că astăzi va fi semnat contractul cu firma câştigătoare a achiziţiei privind cele 115 milioane măşti de protecţie destinate celor 2,3 milioane cetăţeni aflaţi în situaţii socio-economice vulnerabile, şi că măştile vor fi distribuite în următoarele şapte zile, prin intermediul direcţiilor judeţene de sănătate publică şi autorităţilor locale.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de resort să fie pregătit să crească numărul de paturi din spitale, capacitatea de tratare în ATI şi să ceară direcţiilor de sănătate publică să crească viteza de desfăşurare a anchetelor epidemiologice, viteză ce se poate dovedi vitală în reducerea transmiterii noului coronavirus.

În cadrul intervenţiei de la începutul şedinţei de ieri, şeful Guvernului s-a referit şi la liberalizarea preţuluji gazelor de la 1 iulie şi i-a solicitat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri ca toţi clienţii să beneficieze de un preţ redus.

Ludovic Orban a precizat: "Trăim un paradox. Suntem ţara cu cele mai mari resurse de gaz natural, şi cu toate astea preţul pentru clienţii industriali a ajuns la un nivel mai mare decât în oricare altă ţară europeană".

Ministrul de resort, Virgil Popescu a afirmat: "Începând cu data de 1 iulie, vom vorbi despre cu cât va scădea preţul la gaze. Preţul, în urma liberalizării, va fi mai mic decât cel plătit la preţ reglementat. Sunt oferte mai bune pe piaţă decât ofertele celor doi mari furnizori care sunt pe piaţă şi care deţin 90% din distribuţie. Ei beneficiază de centre de distribuţie şi furnizare şi au un fel de monopol în acest domeniu. (...) Am înlocuit modalitatea de vânzare pe bursă cu gas program release, unde pot participa toţi clienţii industriali, care au acces la gaz ieftin în momentul de faţă".

Tot la începutul şedinţei de guvern, premierul i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene să pregătească o documentare privind situaţia contractelor pentru reţele de apă şi canalizare finanţate din fonduri europene pe Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Premierul Ludovic Orban a spus: "Timp de şase ani, cei care au fost la putere şi-au bătut joc de ele. În nici şapte luni, am asigurat cofinanţarea lor şi rezolvarea altor situaţii care blocau derularea proiectelor. Dacă nu se semnează contractele, este vina baronilor nesimţiţi care nu au niciun interes sa faca aceste lucrări prin intermediul ADI-urilor şi societăţilor de apă. Ar trebui să mergem în localităţile în care ar urma să fie realizate aceste proiecte şi să le spunem oamenilor că, dacă nu încep lucrările, este vina celor care conduc judeţele. Nu se poate ca la finalul exerciţiului bugetar multianual 2014-2020 sa nu avem semnate contractele de finanţare pentru cele 41 de judeţe".

Şeful Guvernului a trecut în revistă şi situaţia creată de inundaţiile din ultima perioadă şi a cerut ministrului de Interne şi ministrului Agriculturii să evalueze pagubele produse de apele învolburate cetăţenilor şi culturilor agricole, pentru ca la rectificarea bugetară ce va fi făcută după 15 iulie să fie introduse toate sumele ce vor fi acordate cu titlu de despăgubiri.

George Marinescu

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. amenzi baaaa premierule, toata militienimea si jandarmeria cu miile de masini nou noute la amenzi pe strzi si pe trotuare.....ca de 30 de ani....poate mai faceti niste bani de salarii la bugetari si pensionarii cu pensii speciale si de boala, care s majoritatea n Romania dealtfel.

    o totala lipsa de transparenta ref la bugetul diferitelor ministere o sa ne induca o uimire totala pe ce se duc banii tarii

    la ministerul de interne si asta cu masinile este de observat dar cel mai grav este ca in continuare ORGANUL vegheaza in primul rand la bunasatrea sa si nu la siguranta si linistea populatiei 

    si este numai una din scurgeri 

    de ce nu se face nimic cu supraponderarea necesarului de personal in ministere,  

    etc

    pentru ca nu vrea muschii lor 

    L-am ascultat pe acest schizo la Digi24 cum abera pe banda rulantă și am schimbat postul.

    Orban nu realizează ca au fost obligați de CCR sa nu mai interneze asimptomatici și că s-a terminat cu vrajeala.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb