DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Bermas - afaceri în scadere cu 13%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2020

Bermas - afaceri în scadere cu 13%

Profit net de 3,2 milioane de lei, puţin peste cel din primele trei trimestre ale lui 2019, pe fondul reducerii cheltuielilor

Producătorul de bere Bermas Suceava (BRM) a raportat venituri din cifra de afaceri de 24,46 milioane de lei, pentru primele trei trimestre ale anului, în scădere cu 12,8% comparativ cu cele din perioada ianuarie - septembrie 2019, în timp ce profitul net a urcat cu 2,3%, la 3,22 milioane de lei, se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Măsurile impuse de autorităţi prin ordonanţe militare pentru prevenirea răspândirii epidemiei Covid-19 au avut un impact major asupra poziţiei financiare şi a rezultatului global al societăţii, veniturile din cifra de afaceri înregistrând o scădere de 13% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent", informează compania.

În perspectiva perioadei următoare, dacă vor fi suspendate activităţile reţelelor HoReCa şi vor fi impuse noi restricţii în reţelele de distribuţie, situaţia economico-financiară a societăţii se va deteriora în continuare cu impact negativ asupra poziţiei financiare, mai arată producătorul de bere sucevean, în raport.

Pe de altă parte, în primele nouă luni ale anului compania a reuşit să reducă cheltuielile, cele cu materiile prime şi materialele consumabile ridicându-se la 9,97 milioane de lei, cu 12,59% sub cele reflectate în situaţiile financiare ale perioadei ianuarie-septembrie 2019.

Alte cheltuieli au fost de 1,36 milioane de lei, în primele trei trimestre din 2020, cu 34,8% sub cele din primele nouă luni ale lui 2019, în timp ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 9,35 milioane de lei, în scădere cu circa 11%, faţă de cele dim aceeaşi perioadă de raportare a anului anterior.

În acest context, pentru intervalul ianuarie-septembrie 2020, Bermas a raportat un profit operaţional de 4,69 milioane de lei, cu 0,5% peste cel perioada similară a lui 2019, rezultat ce a fost erodat de cheltuieli financiare de 1,02 milioane de lei.

Compania este deţinută în proporţie de 30,86% de către Asociaţia Victoria Bermas, 20,80% aparţine Asociaţiei Pas Bermas, în timp ce 13,6% din producătorul de bere este în proprietatea Vivat Construct.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. veche-i poza ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb