DUPĂ PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Pierdere de 0,61 milioane de lei pentru iHunt

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 septembrie 2019

"Translaţia spre brandul propriu şi extinderea pe segmentul B2B offline a afectat rezultatele companiei", se arată în raportul iHunt

iHunt Technology (HUNT), ultima companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a raportat pentru primele şase luni ale anului curent o pierdere de 0,61 milioane de lei, faţă de un profit de 0,12 milioane de lei pentru prima jumătate a lui 2018, se arată în raportul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la finele săptămânii trecute.

"Schimbarea strategiei de piaţă care a reorientat resursele şi eforturile manageriale, operaţionale şi financiare spre dezvoltarea produselor sub brand iHunt şi promovarea lor pe piaţa de profil a menţinut rezultatele financiare pe tendinţa nefavorabilă înregistrată şi în exerciţiul financiar anterior", se arată în raportul companiei, în care se adaugă: "Translaţia spre brandul propriu şi extinderea pe segmentul B2B offline a afectat veniturile operaţionale, cheltuielile de exploatare precum şi rezultatul net".

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 9,76 milioane de lei, la finele lunii iunie 2019, cu 13% sub cele de la jumătatea anului anterior, scădere mai mare decât cea a cheltuielilor de exploatare, care au fost de aproape 10,17 milioane de lei, cu 6,15% sub cele reflectate în situaţiile financiare la jumătatea anului trecut.

În aceste condiţii, iHunt Technology a înregistrat o pierdere din exploatare de 0,4 milioane de lei, faţă de un câştig de 0,38 milioane de lei la 30 iunie 2018, rezultat ce a fost şi mai mult afectat de pierderea suferită din activitatea financiară, de 0,2 milioane de lei.

iHunt Technology şi-a făcut debutul pe piaţa AeRO în data de 9 iulie 2019 printr-o listare tehnică, când Cezar Stroe, directorul general şi fondatorul companiei a vândut 10% din acţiunile emitentului, pentru ca ulterior, conducătorul societăţii să mai înstrăineze un pachet de circa 4,5% din emitent.

Activitatea iHunt constă în importul de telefoane mobile, gadget-uri şi accesorii, respectiv produse de tip "smarthome" din China (unde compania are o echipă permanentă stabilită în oraşul Shenzhen), urmat de comercializarea produselor în piaţa noastră.

La finele iunii iunie, compania avea incluse în situaţiile financiare active totale de 7,57 milioane de lei, cu 2,99% mai mari decât cele de la începutul anului, cea mai mare parte fiind dată de cele circulante, în sumă de 6,49 milioane de lei, cu 6,6% mai mari decât cele de la 1 ianuarie.

Pe de altă parte, datoriile totale au urcat cu 15,3%, până la 6,29 milioane de lei, cele pe termen scurt fiind de 5,35 milioane de lei, în creştere cu 7,43%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În prezent, circa 85% din retailerul online şi producătorul de telefoane mobile este deţinut de Cezar Stroe.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. DACA AM INTELES BINE , FIRMA SE OCUPA CU CUMPARAREA DE TELEFOANE , SI COMPONENTE ALE ACESTORA , MAI IEFTIN , DIN CHINA , SI LE VINDE MAI SCUMP , IN ROMANIA !!! SA MA CONVINGA SI PE MINE , DE 1 LUCRU : DE CE SA CUMPAR , DE LA EI ??? DE CE NU , DE LA RCS-RDS , TELECOM , VODAFONE , ORANGE , etc ??? CU CE SANT MAI BUNE , ALE LOR ???

    1. Nu ati inteles bine.

      nu prea ati inteles nimic ,samsung unde face telefoane ?

      dar huawei unde le face ? iphone ?  

      majoritate dintre producatori cauta sa le faca cat mai ieftin adica china ,vietnam,india

      iHunt isi incearca te norocul pe piata romanesca cu gama anti sock, rezistente la apa, vibratii si socuri mecanice va reusi sau nu ramine de vazut  

    Firma se ocupa cu cumpararea de telefoane ieftine din China si marcarea lor cu un LOGO pe telefon + cutie, nimic dezvoltat de ei ci de Blackview, Allcall si altii.

    LOL 

    Faliment placut! 

    DN Stroe și a frecat mâinile bucuros când a găsit niște gusterii cărora le a vândut 15% din companie.

    După părerea mea compania asta nu valorează nimic.

    Aștept poziția bvb deoarece DN Stroe știa în mare parte care sunt rezultatele semestriale.  

    1. Subscriu! Asteptam pozitia BVB pentru participarea la aceasta teapa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb