DUPĂ REDUCEREA RATINGULUI SUA  Pierderile de 1.000 miliarde de dolari de la bursă sunt inexplicabile

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2011

Acţionarii companiilor listate la New York sunt cu 1.000 miliarde de dolari mai săraci în urma deciziei Standard & Poor"s de a reduce pentru prima dată ratingul SUA de la AAA, la AA+, iar unii investitori consideră că pierderile sunt de neîn-ţeles. În timp ce indicele de referinţă al bursei americane a pierdut 6,7%, adică 1.030 miliarde de dolari, de la retrogradarea din 5 august, titlurile de Trezorerie SUA au crescut pe piaţa secundară în cel mai accelerat ritm din ultimele 12 luni, iar guvernul american s-a împrumutat la cele mai reduse dobânzi din istorie.

"Unul dintre cele mai perverse lucruri la care am asistat în 25 de ani de afaceri este că, după ce S&P a redus ratingul guvernului SUA, reacţia investitorilor a fost să se înghesuie tocmai în titlurile care au fost retrogradate, ieşind în acelaşi timp de pe acţiuni fără să se uite la preţ. Cotaţiile bursiere s-au decalat mult prea mult", comentează Kevin Rendino, money manager la fondul american BlackRock, cu active de 3.650 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Pentru investitori ca Rendino, valul de vânzări a părut nejustificat, nu a discriminat între companiile care chiar meritau să scadă şi cele aflate într-o situaţie bună. Astfel au apărut "chilipiruri" pe bursă pentru investitorii atenţi.

Purtătorul de cuvânt al S&P Edward Sweeney a refuzat să comenteze dacă decizia agenţiei de rating a influenţat deciziile investitorilor de a vinde acţiuni.

Decizia S&P, care contrazice poziţiile celorlalte două mari agenţii de rating, a atras atenţia investitorilor de la cel de-al zecelea trimestru consecutiv în care companiile din componenţa indicelui S&P 500 au raportat profituri pes-te estimări.

Acţiunile au fost vândute masiv, alături de mărfuri şi de majoritatea valutelor, preferate devenind aurul, titlurile de trezorerie SUA, obligaţiunile guvernamentale japoneze, francul elveţian şi yenul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb